Hogyan szabadulhatnék meg a mormon misszionáriusok állandó hívogatásától, úgy, hogy ne bántsam meg őket?
Meg még talán ez a videó amit most találtam. Nem tudom, hogy miről szól pontosan, de végül is "A mormon valláson belüli harcokról szól a film"...
tattilaboy
Amit a mormon misszionáriusok csinálnak, az szerintük a leghelyesebb dolog, amit tehetnek. Nem azért zaklatnak telefonon, mert rosszat akarnak, hanem amiatt, mert szerintük a leghelyesebb dolog az, ha valaki megkeresztelkedik, és otthagyja a bűneit, és egyháztag lesz. Ők ebben hisznek, és örültek, hogy Te is elindultál ezen az úton. Viszont sok olyan ember van, aki esetleg a rossz szokásai (alkohol, cigi, kávé) miatt visszahuzodik, mert ezeket nem akarja letenni. Vagy egyéb más tényező miatt mégsem akar keresztelkedni. Természetes, hogy ők ennek ellenére segiteni akarnak. Kérheted őket, hogy ne "zaklassanak", de lehet, hogy egy x idő mulva esetleg mégis felhivnak, mert lehet, hogy úgy érzik, hogy amiatt "küldted" el őket, mert rossz passzban voltál. A tized. Az egyik legijesztőbb dolog. De akkor, ha valaki hisz, akkor egy természetes dolog. A másik, hogy az egyház hatalmas. És nem támogatja az állam, vagy a Coca-Cola, hanem az egyháztagok tartják fent. Fel lehet úgy is fogni, mint egy "tagsági" dij, amiért cserébe kapsz lelki feltöltődést, erkölcsös és erényes emberek társaságát, tanitást, programokat, hitoktatást, könyveket.
Én saját magam kerestem anno a misszionáriusokat, majd egy idő után otthagytam őket. Aztán egy jó pillanatban megint utolértek, és boldog vagyok, hogy igy történt.
A keresztelkedés után megváltozik az ember élete, ha van hite.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!