Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, szerintetek mit...

Keresztények, szerintetek mit fog csinálni Jézus a Jehova Tanúival és Vezetőikkel?

Figyelt kérdés

Elvégre rossz fának rossz a termése, a Jehova Tanúi (Alexandriaiak/képmutatók/hazugok) fája romlott, még is azt hiszik, hogy élvezhető gyümölcsöt terem.

Pedig Jézus is megmondta, hogy rossz fának rossz a gyümölcse is..

(vagy valami ilyesmi, javítsatok ki ha máshogy lenne)

Jézus megmentene egyet is közülük tudván, hogy nem az igazban járásra nevelték gyerekeiket ill. más embereket?

http://www.youtube.com/watch?v=Jjx9Pei_Xpg

#gúnyt #űzünk #Jehova Tanúiból
2013. máj. 31. 15:27
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:

"(2) A Biblia Istennek tekinti az Atyát, a Fiút és a Szentlelket egyaránt."

Te képes vagy együtt gondolkozni a bibliával???? Én nem kérem azt, hogy "velem gondolkozz", én nem emberi eszmékhez segítenélek hozzájutni, hanem a bibliai igazsághoz! Márpedig az TAGADJA, hogy Jézus Isten lenne a Mindenható értelmében. Tagadja, hogy "egyenlő" lenne a Mindenhatóval a háromság meghatározásai szerint. Milyen versekkel is akarod ezt a hamis tant bizonygatni? Mind-mind vagy a szövegösszefüggés mellőzésével értelmezett, és/vagy erősen vitatott, mivel kétértelműen fordítható:

(Máté 1:23) „Íme! A szűz teherbe esik, és fiút szül, és az Immánuel nevet adják neki”, ami lefordítva azt jelenti: ’Velünk az Isten’.

Vajon azt mondta Jehova angyala Jézus születésének bejelentésekor, hogy maga Isten lesz a gyermek? Nem. Az üzenet így hangzott: „Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik” (Luk 1:32, 35). És Jézus sem állította soha, hogy ő az Isten, hanem azt mondta, hogy ő az „Isten Fia” (Ján 10:36). Jézust Isten küldte a világba; Isten tehát ezen egyszülött Fia által volt az emberekkel (Ján 3:17; 17:8).

Semmi szokatlan nem volt abban, hogy a héber nevek az Isten szó megfelelőjét vagy akár Isten nevének rövidített alakját tartalmazták. Az Eliáta név például azt jelenti: ’Istenem eljött’; a Jéhu név azt jelenti: ’Jehova ő’; az Illés név azt jelenti: ’Istenem Jehova’. De egyik név sem jelentette azt, hogy viselője maga Isten.

A János 1:1, 2-es versei szintén az erősen vitatott kategória, számtalanszor kitárgyalt történet. Egyértelmű, hogy Jézust nem teszi "egyenlővé" a Mindenhatóval, ugyanis az "Isten" szó a bibliában RANGJELZŐ, nem pedig kizárólag a Mindenhatóra vonatkozik.

Ugyanebben a szellemben íródott a következő álbizonyítékod is:

(János 1:18) "Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal."

Itt is természetesen az "isten" rangjelző, nem pedig Mindenható értelemben szerepel.

Azt is a háromság bizonyítására szoktátok felhozni, amikor Jézus azt mondta, hogy "aki engem látott, látta az Atyát is". Ezzel a háromság feltételei szerinti "egylényegűséget" (már a kifejezés sem bibliai, hanem pogány!) akarjátok alátámasztani, pedig csak szándék és akarat egységről beszélhetünk. Arra utalt Jézus, hogy olyan kiválóan visszatükrözte Jehova akaratát és cselekvésmódját, ami olyan, mintha Őt látnák, de természetesen NEM Jehovát látták a tanítványai, hiszen Őt nem látta senki.

(János 10:30) "Én és az Atya egyek vagyunk."

Így van - ahogy a tanítványaival is, csak a szövegösszefüggést nem kéne kihagyni!!!

Még egy vers, a Róma 9:5, mely méltóképpen igazolja az önkényes szövegértést és fordítást:

(Róma 9:5) "övéik az ősatyák, és tőlük származott a Krisztus a test szerint. Isten, aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

A hamis és önkényes fordítások itt összemossák Jézust a Mindenhatóval, de mit is mondott a Bibliaíró kicsit odébb?

(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."

Tehát KI LEGYEN ÁLDOTT? Kit kell imádnia EGYEDÜL???

Vagy a "mindenhatóság":

(Máté 28:18) "Jézus pedig odament, és így beszélt hozzájuk: 'Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön.'"

Mit is jelent a "minden"? Abszolút "mindent"? Ezek szerint előtte nem rendelkezett minden hatalommal Jézus? Kitől adatott neki minden hatalom? A Mindenható Isten Jézusnak adta a "mindenhatóságát"????

Tehát a "minden" az abszolút???? A válasz:

(1Korintusz 15:27-28) "Mert az Isten 'mindent a lába alá vetett'. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett. Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek."

Tehát Aki Jézusnak hatalmat adott, az a Mindenható Isten? Az a Mindenható Isten, Akit Jézus az "EGYEDÜLI igaz Istennek" nevezett????

Aha! Tehát akkor Jézus NEM a Mindenható Isten, és nem is az "egyedüli igaz Isten", hanem annak a Fia - ahogy a Biblia tanítja!

2013. jún. 21. 14:41
 52/53 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, de te nem vagy normális. A fél bibliát elküldtem, hogy összevess, kikeress, és kutass, ütköztess, erre azt írod, hogy nem kaptál választ?

Én befejeztem veled. Kezeltesd magad, bár lassan kezdem azt hinni, hogy nem dolgozol a pszichiátrián, hanem bent fekszel.

Áldjon Isten. DE nagyon.

2013. jún. 21. 22:03
 53/53 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló! Bizony nem kaptam választ, bibliait semmiképpen - és erre egy sereg példát állítottam eléd a te általad bemásolt "bizonyítékokra" támaszkodva, pedig még az előző érveimre sem válaszoltál!

Az összes, "fél bibliát" kitevő álérvre pedig lehetetlen és értelmetlen is lenne válaszolni, mert arról könyvet lehetne írni. Amikre itt válaszoltam, azokat is már sokszor kitárgyaltuk más kérdéseknél.

De, mint mondtam, ezeknél is rávilágítottam, hogy téves az értelmezésük. De persze nem kívánom, hogy megvizsgáld, és gondolkozz együtt a biblia szellemével - ahogy akarod!

2013. jún. 21. 23:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!