Keresztények, szerintetek mit fog csinálni Jézus a Jehova Tanúival és Vezetőikkel?
Elvégre rossz fának rossz a termése, a Jehova Tanúi (Alexandriaiak/képmutatók/hazugok) fája romlott, még is azt hiszik, hogy élvezhető gyümölcsöt terem.
Pedig Jézus is megmondta, hogy rossz fának rossz a gyümölcse is..
(vagy valami ilyesmi, javítsatok ki ha máshogy lenne)
Jézus megmentene egyet is közülük tudván, hogy nem az igazban járásra nevelték gyerekeiket ill. más embereket?
http://www.youtube.com/watch?v=Jjx9Pei_Xpg
szerintem szeretni fogja őket
mást nem tud tenni, mert Jézus maga szeretet
Szia !
A véleményem szerint Jézus ki fogja hozni onnét azokat az igaz keresztényeket akik teljes szívükből hisznek és félik az Isten.
(ez nem félelemet jelent)
Ugyanígy más vallásokból-felekezetekből is felébrednek ez a jó szó erre felébreszti őket és így biztosan megmenekülnek akik meg ragaszkodnak
a tévtanításokhoz félrevezetik az embereket és ezen nem akarnak változtatni azoknak nem sok reménységük lehet a jövőre vonatkozólag.
Talán még a vezetőknek is van remény az Isten a szíveknek vizsgálója.
Jehova tanui ugyanúgy felelősek a tetteikért, mint bárki más.
Nem védekezhetnek azzal, hogy őket beetették, elhitették a vezetőik.
Van biblia, ami mindenki számára hozzáférhető. Ott a Károli fordítás, egész jóra sikerült.
Nekik is kellene olvasni maguktól és összehasonlítani az abban leírtakat a tanításaikkal.
Ha ezután mégis -nevezzük sajátosnak azt a vallásgyakorlatot amit folytatnak -szóval ezután, miután olvassák a bibliát és ezek ellenére egészen máshogy magyarázzák, nos ezután már benne van az ő döntésük is.
Feljárnak agitálni ide az oldalra is és szemmel látható, menyire elkötelezték magukat ennek az eszmerendszernek és leállnak vitatkozni normális hívőkkel, mintha valami jót tennének.
Mondanám, hogy arcpirító amit tesznek, de ők nem így gondolják. Teljes mellszélességgel kiállnak a kitekert, minden bibliai igazság meghamisitása mellett és ha valaki szól nekik, még képesek mártirkodni, mintha ártatlanul vádolnák őket. :)
Képesek egy olyan hazugságban élni, mintha az ő hitük bármiben is egyezne Jézus, vagy az apostolok hitével és azt vélelmezik, hogy amint őket, az ősöket üldözték a hitük miatt, ezért üldözik jehova tanuit is. :D
Nem veszik észre, hogy éppen azért közösíti ki őket mindenki, mert teljes torzulásban és biblia ellenesen élnek.
Káosz a köbön kétszer megcsavarva.
Ha valaki segíteni próbál nekik, először mézesmázosan próbálják leszerelni, de privátban már megy a kemény szutykozás.
Már több embert le kellett tiltanom a privát levelezésemből, mert nem vagyok kíváncsi erre a fajta megnyilvánulásukra.
Az utolsó válaszolónak csak annyit üzennék, hogy egyáltalán nem szutykozódtam, amikor írtam neki privátban.
Mindössze értetlenségemet fejeztem ki, hogy miért ír hazugságokat,
De Ő volt az aki hamis dátumot megadva olyan könyvből idézett elhunyt testvérünk házasságáról, mintha az valóban megtörtént eset lett volna de azt már elfelejtette oda írni, hogy a vége az esetnek az lett, hogy kiderült az igazság, és feleség bocsánatot kért amiért a testvérünket mint férjet meghurcoltatta a bíróságon.
Így az egész úgy jött volna ki, hogy Jehova Tanúi egyik tagja, aki rá adásul pásztor volt Biblia ellenesen cselekszik és paráználkodik, meg veri a feleségét.
Így is valótlanul terjengenek hírek rólunk olyanoktól akik ennek örülnek, és amikor kiderül, hogy Tévednek, akkor mit fent említett személy ide jön hogy na most kitiltott minket a privát üzeneteiről, mintha ezzel most keresztbe tenne a Tanúknak, és most jól ki babrált velünk.
S a rágalmazó hadjáratát folytatja, ellenséges érzületével.
Katy Weaver
Katy!
Játszunk mi lenne ha játékot.
Mi lenne ha, mégis igaz amit írtam és számotokra szűrik meg a belső információkat, meghamisítják a történelmeteket, hogy ne legyen meghasonlás?
Tényleg annyira megbízol bennük, hogy ezt kizárod?
Ha őszinte ember vagy és istenkereső, ahogy beállítod magad, akkor ennyi év alatt tapasztalnod kellett volna millió eltérést a közösségetek és a biblia között.
Miért, hogy nem látod be, hogy minden csak púder és ha van egy őszinte kérdés, akkor elkenik a vezetők?
Miért, hogy nem látod be, inkább átírják a bibliát, csak nekik legyen igazuk?
Miért, hogy nem látod be, hogy Istennel nem lehet bűntelenül packázni? Egyszer vége lesz és akkor majd nézhetsz nagyokat, de még lenne időd kiszálni.
Te döntöttél eddig is, és ezek szerint a magyarázkodásaik eddig meggyőztek.
Az a baj, hogy hazugságra építetek hazusgságot. Meddig lehete még ezt folytatni?
ha nincs alapja egy háznak, akkor atermészet is nem arar tanít e, hogy hamarosan összedől?
A ti házatok hazugságokra épült. Egy épértelmű ember nincs az alapítóitok között.
Persze, nektek az ellenkezőjét tanítják. Gondolkozz már el miért?
Neked tudnod kell, hogy igazam van. Ha valakinek, akkor Te, aki évek óta benne vagy, látnod kell a meghasonlást.
Kizárt, hogy egy értelmes embert így meg lehet vezeteni, kivéve ha végletekig naív és hagyja magát.
Tudom, hogy a közösségeteknek olyan szintű szívó, manipuláló hatása van, hogy egy gyengébb jellem nem tud vele megbírkózni, de azt is biztosan tudom, hogy időnként ez a szorítás enyhül. Akkor kell kimenekülnöd.
Tudom hogy érted.
Kedves Yuda,
Köszönöm, hogy ezúttal, kedvesen emberi hangon tiszteltél meg kérdéseddel
Nem nem hagynám magam megvezetni, ha így volna.
Nem baj ha agy mosottnak neveznek, mint egy korábbi levelemben írtam,
A biblia alapján, és nem az őrtorony vagy bármely kiadványalapján, más ember csoportra nem látom rá illeni azokat a konkrét próféciákat, csak egy több nemzetből, törzsből, ágazatból népből embereket, akiket a biblia alapján Isten a nevükről nevez, és Jézus parancsát maradéktalanul elvégezve, egységesen szakadások nélkül szeretetben élnek egymás mellett.
ezeket a bibliai próféciákat nem lehet semmisnek kiáltani, amikor az ember szeme láttára teljesednek,
De ha ezt egy ember nem veszi észre ott annak két oka lehet. De ez más téma kör.
Mi az amiről a "vezetőink" rosszul döntenek nélkülünk?
Felszín alatt? Nem ilyen nincs, minden egyes apró dolog alaposan ismert minden egyes Tanú számára.
Itt egy "vezető" sem tud semmilyen hasznot húzni abból, hogy itt emberek milliói vállvetve hirdetik Isten királyságának jó hírét,betartva a biblia magas erkölcsre vonatkozó törvényeit, alapelveit.
Milyen haszna származna anyagilag valakinek abból, hogy emberek milliói, nem élnek parázna gyilkos tolvaj, világi, stb életet, hanem inkább a bibliában leírtak szerint jó lelkiismerettel élik az életüket a földön mindenütt.
Ugyan milyen pénz összegeket tudnának az éhező afrikai emberektől kicsalni mikor nincs is pénzük?
Holott Mi is építünk Iskolákat ott, díjmentesen tanítjuk az ottani testvéreket írni olvasni, máshol pedig a tanári állásért fizetés Járna.
Vagy itt vagyok Én. Belőlem milyen hasznot tudna a "vezetőség" húzni, mikor nincs semmim, még a lakás amiben lakom sem az enyém.
S nem egy itt ebben a kerületben élő testvéremből is aki hasonló szegénységben élnek, ugyan milyen hasznot húznának? Sőt tehetősebb testvérek sietnek a segítségünkre, hogy könnyítsenek a terheinken.
Vagy talán a biblia magyarázatra vagy mérges amit tanítunk?
Jézus azt mondta:
Szeretem az Atyát.
Én is. Ha Jézus lenne az Atya, akkor Jézus Ön imádó lenne.
Jehova is hangosan ki jelentette Jézus keresztelkedésekor, hogy Ő a szeretett fia.
Valahogy Jézus nem tesz említést a harmadik "személyről"
Hogy pl arról miért nem beszél, hogy a Szent szellemet is szereti,vagy lehet szeretni, vagy arról, hogy vonzódik a szent szellemhez Úgy ahogy Jézus az atyjához, vagy az atya a fiúhoz.
A harmadik személyről miért nincsenek a másik két Istentől ilyen megnyilvánulások a harmadik Isteni személy felé.
Csak küldözgetésekre jó, de mélyebb megnyilvánulásokra, hogy Ő is szeretetre méltó stb, már nem méltatják ezt a harmadikat.
Vagy Jézus miért nem úgy nyilatkozott, hogy az Atya a szent szellem és Én egyek vagyunk?
ezeknél miért hagyja ki ezt a fontos "személyt"?
Miért csak két személyről kell ismeretet szerezni a harmadikat miért nem említi, vagy azt nem lehet megismerni? Ha már elválaszthatatlanul fontos mind a három?
Miért nyilatkoznak más elismert tudósok is arról, hogy a háromság soha sem volt része sem Jézus sem a Tanítványok tanításának?
amikor kezdetben egy Isten volt akinek szelleme lebegett a vizek színén, miért nem említik meg a harmadik személyt Jézust, hogy Ő is ott volt? Miért kell valakinek a születéséről írni, amikor mindig is volt?
Miért nem úgy kezdődik a biblia:
Kezdetben voltak az Istenek akik hárman vannak de egyek?
A zsidók miért imádták azt az Istent, aki kiválasztotta őket szent nemzetté, nem bszélve arról, hogy mindig is Mono Istennek tartották, és nem triónak, és elutasították azokat a nemzeteket ahol több száz Istenek, és triádok jelentek meg, és ezeket ez a Mono Isten úgy ahogy van megalázta őket, s vannak, akik már nem is léteznek, mert a nemzettel együtt megszűntek, mint pl:
Baál, Molok, stb.
a Tanítványok miért váltottak "Istent" amikor nagyon jól tudták, hogy az igaz Isten ki, és azt is hogy kihozta ki Őket Egyiptomból.
ezekre a kérdésekre van válasz?Mert Én csak egyet találtam:
Ja és egy prófécia:
(Ézsaiás 60:21, 22) . . .. 22 A kevés ezerré lesz, a kicsiny pedig hatalmas nemzetté. Én, Jehova, felgyorsítom ezt a maga idejében.”
Világos, hogy Jehova irányítja és gyorsítja fel a Királyság-munkát Jézus Krisztus által.Az idő rövid.
A jelentések szerint átlagosan 15 percenként a világon 7 ember keresztelkedik meg, hogy csatlakozzanak Isten népéhez.
Jelenleg nagyobb népet alkotnak, mint a világ önálló államai közül sok.
Persze Jézus sosem mondta, hogy sokan fognak megmenekülni, hanem azt hogy nagyon kevesen.
egy biztos kedves Yuda, Isten népe növekszik a próféciák szerint akik egy egységes nemzetet alkotnak jól lehet még sok különböző nyelvet beszélnek.
Még egy ilyen egységes békés csoportot sehol nem látok, akik teszik Uruk Jézus parancsát.S egyetlen más csoportra sem tudom be azonosítani a leírt azonosító jeleket.
Köszönöm, hogy megtiszteltél leveleddel, legyen szép estéd.
Katy Weaver
Katy!
Egyetlen helyet említs az újszövetségből, ahol Jézus Jehovának említi Istent.
Ha ez olyan sarkalatos, mint állítod, akkor tudsz többet is és Jézus, aki valaha élt legtökéletesebb ember, akkor ezt meg kellett tegye.
Itt bukott meg a teóriád.
Ő Atyjának nevezi és ezt tanítja számunkra.
Újjászületéskor ugyanis egyfajta hatalmat kaptunk arra, hogy Isten fiai legyünk és Ő Apánk. :)
A Jehova szó helyes kimondása mai napig vitatott. Mássalhangzókból nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy hangzódhatott eredetileg. :)
Kivéve persze megint a tanukat, hiszen ti megint jobban tudjátok mindankinél :D (ez szarkazmus volt)
Ha pedig így van, akkor mire fel terjesztetek vaamit, amit nem tudhattok?
Egyetlen helyet említs, ahol nagyvonalakban is hasonló volt az evangélium hirdetése a biblia szerint, mint amit ti mondotok.
Biblia szerint az evangélium az, hogy Jézus elvette a rosszat: magára vette a bűneinket és helyettünk halt meg. Evangélium az (jó hír, vagy örömhír), hogy bűneinket, betegségeinket, fájdalmainkat, szegénységünket, elvetettségünket, átkokat..sorolhatnám, -mindezt magára vette, hogy mi cserébe megkapjuk az egészséget, bővölködő életet, örök életet, békességet Istennel..és sorolhatnám a jókat. Ezek nem elvont dolgok, hanem valóság.
Ti mit hirdettek evangélium címszó alatt? 144 ezer, Jehova neve, beteljesületlen világvége próféciák, amiket mindig kimagyaráz valaki nagyokos.
Nézz már szembe ezekkel.
Antikeresztények vagytok, ez az igazság és olyan szinten meg vagytok vezetve, hogy komoly apparátusotok alig győzi az új félremagyarázásokat kitalálni.
Már új bibliát kell írnotok, mert az eredeti szöveggel nem bírtok. :D
A vezetőitek (véneitek) szabad percei arra mennek, hogyan magyarázhatnának meg egy újabb ostobaságot, amit kitaláltak és egyértelműen biblia ellenes.
Nem egyszerű az életük. :D
Soha nem állítottam, hogy a barátod akarok lenni, úgyhogy dicséretekkel, mézesmázzal nálam és a hozzám hasonlóknál semmire nem mész.
Ha hazugságra építed az életed az a te bajod.
Ha egy közösségben hirdeted, akkor viszont szembe kell majd nézned azzal, hogy amilyen mértékű kárt valaha is okoztál, azért személyes felelőséged van.
Beteljesedik rajtatok, amit jézus mondott, amikor a szellemi vakságról beszélt. Ezért a ti bűnötök megmarad, mert még agitálsz is érte:
Ján.9.
És hallák ezeket némely farizeusok, akik vele valának, és mondának néki: Avagy mi is vakok vagyunk-é?
41
Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad.
Te is meggyőződésel hirdeted az egyértelmű szélhámosságot, és ha valaki menteni akar, még ő ellene fordultok, ezért a bűnötök megmarad.
Csodálkoznék, ha egyetértenél.
Többet nem írok, kínlódjon veletek aki akar.
Azt az egyet ne felejtsd, amit legutóbb írtam. A manipuláció láthatatlan kötele időnként meggyengül. Akkor kell kimnekülnöd. Máskor nehezebb.
Ha kételkedsz, a kérdéseidre a válaszok készen vannak, amivel elveszik a maradék józanságod. Ha odamész a kételkedéseiddel a vezetőidhez, megkapod a porhintést. Mást ne is várj tőlük. de ez ne nyugtasson meg. Lelked mélyén érezned kell. Néha a lelkiismereted feltámad, és mutatja, hogy rossz úton jársz.
Nem várom, beismerd itt, de tudjad, hogy én tudom. -Isten is tudja. :)
Az az Isten, akit még nem ismersz.
Akinek a szeretetéről még fogalmad sincs. :)
Jó lenne, ha megtérnél, és újjászületnél.
Jó lenne, ha minden tanu megbánná a bűneit és Istenhez térne. Még az sem volna baj, ha emiatt kiürülne és megszünne a világon minden királyság terme :D
Tiszteletben tartva a gondolataidat nem válaszolok mivel nem bocsátkozom vitába, szó csatákba, és nem szeretném ha miattam kínlódnál.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!