Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, szerintetek mit...

Keresztények, szerintetek mit fog csinálni Jézus a Jehova Tanúival és Vezetőikkel?

Figyelt kérdés

Elvégre rossz fának rossz a termése, a Jehova Tanúi (Alexandriaiak/képmutatók/hazugok) fája romlott, még is azt hiszik, hogy élvezhető gyümölcsöt terem.

Pedig Jézus is megmondta, hogy rossz fának rossz a gyümölcse is..

(vagy valami ilyesmi, javítsatok ki ha máshogy lenne)

Jézus megmentene egyet is közülük tudván, hogy nem az igazban járásra nevelték gyerekeiket ill. más embereket?

http://www.youtube.com/watch?v=Jjx9Pei_Xpg

#gúnyt #űzünk #Jehova Tanúiból
2013. máj. 31. 15:27
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Ennek az utolsó válaszolónak mi baja? Állandóan csúnyán beszél, és goromba. Így mégy a prédikáló szolgálatba is tesó? :o) Ajtót nyít az érdeklődő: Jó napot kívánok!! Azért jöttem, hogy elmondjam önnek az örömhírt!! Nem sokára mindenki el fog pusztulni, mert Jehova annyira kegyelmes, hogy nem tűri tovább ezt a gonosz világot. Szeretne ön egy jobb világban élni, ahol Jehova királysága lesz a rend?

Nem, mondja az érdeklődő. Köszönöm, de én már most Isten királyságában élek, mert Krisztus megváltott, és valóban, igazi kegyelemben részesített, és nem csak kedves velem.

Aha! Szóval maga hazug, és a hamis biblia barátok tagja!! Ön teljesen tévúton tévelyeg, de Jehova nagy irgalmában talán nem pusztítja el önt, ha csatlakozik a szervezetünkhöz.

De kérem, én Jézushoz csatlakoztam, Vele, és Benne élek!! Nem hiszem, hogy ön ennél jobbat tud mutatni.

De!!!! -hangzik a válasz Dörgedelmes testvértől-mert ön hiába tartozik Krisztushoz, nem ő a hű és értelmes rabszolga. Az csak nálunk van, és ön csak hiszi, hogy Krisztushoz tartozik, mert még Krisztus is a hű de értelmes rabszolga kiadványaiból tudja mi az igazság!!

uff! Én szóltam, ön nem hitt, ezért az irgalmas, és a nagy kegyelmű Isten szerető haragjában önt amrmageddonkor minden fattyával együtt elpusztítja!!

:o)))))))

2013. jún. 5. 10:31
 22/53 anonim ***** válasza:

Kedves yoda! Minden sértés nélkül mondom neked, de nagyon gyámoltalan és torz érveid vannak, tudtad? Ezerszer elismételt, papagáj módjára szétrikácsolt marhaságokat terjesztesz, melyek igen silányra sikerültek - nem csoda, hiszen hazugságokra támaszkodnak.

Majd én válaszolok Katy helyett is ezekre.

"Egyetlen helyet említs az újszövetségből, ahol Jézus Jehovának említi Istent."

Egyetlen eredeti kéziratot említs, mely rendelkezésedre áll annak a kijelentésednek a hitelét alátámasztandó, miszerint "sehol sem nevezi Jézus Istent a nevén" (JHVH), az akkori kiejtés szerint!

Pl. a János 17:3 "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."

Kit nevezett Jézus "EGYEDÜLI igaz Istennek"? Mi ennek az Istennek a neve? Nincs neki, vagy az "Atya", mint rangjelző? Az Atya címet, vagy rangjelzőt (NEM tulajdonnevet!) a Héber Iratok is tartalmazza, pedig ott majdnem 7000-szer szerepel a JHVH is, melynek a mai legelterjedtebb kiejtése a Jehova. Akkor milyen alapon értelmezitek az "Atya" rangjelzőt "tulajdonnévnek???

Tehát Jézus az "egyedüli (más fordítások szerint az "egyetlen") igaz Istennek" nevezte Istenét. De ha valaki mást, valamely tulajdonságában "egyedülinek" nevezel, lehetsz-e vele "egyenlő"?

Tehát még egyszer kérdezem: ennek az "egyedüli igaz Istennek" mi a neve, akiről tudjuk, hogy nyilvánvalóan a Mindenható és azt is, hogy nem Jézus???

"Újjászületéskor ugyanis egyfajta hatalmat kaptunk arra, hogy Isten fiai legyünk és Ő Apánk. :)"

Most Istenre gondolsz? Mert a szellemmel felkenteknek valóban az Atyjuk lesz Jehova, de nem Jézus az Atyjuk. Érdekes, hogy így soha nem utalnak a szellemmel felkent keresztények és Jézus Krisztus kapcsolatára. Jézus a ’testvéreinek’ nevezte őket (Héb 2:11; Máté 12:50; 25:40). Jézusnak ezeket a ’testvéreit’ azonban az ’Isten fiainak’ nevezik (Gal 3:26; 4:6). 

Hát nem érdekes??? Még a szóhasználat is teljesen korrekt - mi Krisztus 'TESTVÉREI' lehetünk, és csak a mi égi Atyánknak lehetünk a 'fiai'. Annak az Istennek lehetünk a 'fiai', aki Jézusnak is az Istene, a Mindenható Istennek.

"Kivéve persze megint a tanukat, hiszen ti megint jobban tudjátok mindankinél :D (ez szarkazmus volt)

Ha pedig így van, akkor mire fel terjesztetek vaamit, amit nem tudhattok?"

Ez nem szarkazmus, hanem ismerethiány. Miért használjuk mindannyian Jeremiás, vagy más ókori hűséges nevének magyarban elterjedt kiejtését, ha valószínű eredeti kiejtését is ismerjük? Helytelen? NEM! Tehát attól, hogy esetleg ismerjük az eredeti, ősi kiejtést, sem használjuk a modern nyelveinken, akkor miért akadsz fent azon, hogy aminek nem vagyunk tisztában a régi kiejtésével, azt is használjuk az elterjedt formában??? Minden más ilyen nevet szabad használni a mai nyelvünkben elterjedt módon, csak éppen az isteni Nevet nem? Ez aztán a következetes szabály.

2013. jún. 5. 10:51
 23/53 anonim ***** válasza:

Az Evangélium azonosítása

A Webster’s Ninth New Collegiate Dictionary meghatározása szerint az „Evangélium a Krisztusról, az Isten királyságáról és a megmentésről szóló üzenet.” Az „evangélium” szót úgy is értelmezi, mint „a keresztény üzenet egyik magyarázata (a társadalmi evangélium)”; „vallási tanítók tanítása vagy tantételei.” Mindhárom meghatározás érvényes? Nem, egyáltalán nem, ha az Evangéliumról beszélünk. A valódi Evangélium a Biblián alapszik, így tehát csak az első a pontos. A másik kettő csupán azt világítja meg, hogyan kezdték az „evangélium” szót használni napjainkban.

Ezzel a gondolattal összhangban a Vine’s Expository Dictionary of New Testament Words kijelenti, hogy a Keresztény Görög Iratokban (az „Újszövetségben”) az Evangélium „az Isten Királysága és a Krisztus általi megmentés jó hírét jelenti, amelyet hit által lehet elnyerni az Ő engesztelő halála alapján”. Fontos ezt tisztán látni annak érdekében, hogy megérthessük: az igazi Jóhír sokat tehet jelenlegi jólétünk és jövőbeni boldogságunk érdekében.

2013. jún. 5. 10:56
 24/53 anonim ***** válasza:

"Te is meggyőződésel hirdeted az egyértelmű szélhámosságot"

Kedves yuda! Mond kérlek, mi abban a "szélhámosság", amit eddig írtam? Csak hogy tudjam mert tudod, én "vak" vagyok szerinted!

"Csodálkoznék, ha egyetértenél."

Én is! :))) Kettőnk között azért az a "némi" különbség, hogy én legalább tudom miről beszélek. Nem a magam érdeme, ez biztos, hanem Jehováé, aki engedte, hogy megismerjem a bibliai igazságát.

2013. jún. 5. 11:06
 25/53 anonim ***** válasza:

"A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát."

ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység,

Ezeket kiemeltem, mert valahogy ezek nem szerepelnek Jehova tanúi szótárában, pedig ez a három tulajdonság is igen súlyos bűn, egyenrangú a paráználkodással. Tehát kedves testvérek ne ellenségeskedjetek ne viszálykodjatok és ne féltékenykedjetek!

Sajnos eme három bűn nagyon is jellemző rátok, de megfeledkeztek róla! Azt hiszem van mit tanulnotok!

Gondolkodjatok el ezen kedves Jehova Tanui!

2013. jún. 7. 08:42
 26/53 anonim ***** válasza:
0%

"ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység,"

Kedves 25-ös válaszoló! Két nagy hibát is elkövettél ezzel a minősítéssel irányunkban. Egyrészt ezen tulajdonságok folyamatos, vagy rendszeres "gyakorlóiról" van szó, nem pedig azokról, akik a tökéletlenségük folytán esetleg beleesnek ebbe a hibába. Ha valaki azt állítja, hogy a "test cselekedetei" teljes mértékben elkerülik, az nem mond igazat! A "nyelv" ártalmairól pl ezt írja Jakab: "Mivel mindannyian sokszor megbotlunk. Aki szóban nem botlik meg, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni." (Jak 3:2)

A másik súlyos hiba, amit elkövetsz, az általánosítás egy világszervezetre! Nagy hiba, ugyanis, mint SZERVEZET, Jehova Tanúi nagyon is jól láthatóan fel tudják mutatni Krisztus "jó gyümölcseit" az egész világon. Egyes kiragadott emberekből pedig Írásellenes megítélni a csoportot.

2013. jún. 7. 23:23
 27/53 anonim ***** válasza:
Jó gyümölcs: önfeláldozás, kedvesség, szeretet, hit. Én ezt látom a tanúknál. Nemcsak a saját országomba, hanem mindenütt, ahol megfordultam. A tények magukért beszélnek. Ez Isten munkája, nem embereké. Vajon együttműködünk vele, Jehova Tanúinál én azt látom követik Krisztus példáját. Mindannyiunknak ezt kellene tennünk.
2013. jún. 19. 10:42
 28/53 anonim ***** válasza:

Miért nem úgy kezdődik a biblia:

Kezdetben voltak az Istenek akik hárman vannak de egyek?

....................

Kedves KAty, azon kevés tanúk közé tartozol, akiről érzem, hogy tényleg az Istent szereti, így abban is bízom, hogy elolvasod, amit írok. Nem kell hinned nekem, dehogy. Nem vagyok én senki...én csak azt kérem tőled, hogy tedd oda imában az Atya elé, hogy mutassa meg neked az igazságot ebben a kérdésben. NAgyon fontos, hogy mit hiszünk Jézus Krisztusról. Nagyon. Ha csak egy példakép, mégha Isten fia is, akkor sosem találunk rá az igaz útra, ám ha Megváltó, aki testé lett, meghalt, megfeszítettet, és feltámadt, hogy mi üdvösségre jussunk, akkor máris a miénk az örök élet. :o)

Nagyon megértem, hogy abból az érvelésből, ahonnan tanítják nektek az A Szentlélek személyéről? Egyszerűen azt, hogy a Szentlélek maga Isten. Azt is kijelenti, hogy egy személy, egy lény tudattal, érzésekkel, akarattal.tya+Fiú+Szent Lélek kapcsolatát, onnan valóban nehéz meglátni mi is történik valójában ezzel a "háromsággal".

A szervezet úgy tanítja nektek, hogy mi eltévelyedett keresztények azt hisszük, hogy Atya+Fiú+Szent Lélek= Istennek.

Pedig nem. MI abban hiszünk, hogy Isten=Atya×Fiú×Szent LÉlek. Ez Egy, mintahogy 1×1×1=1

Tudom, hogy érzed, ez teljesen más, mint amit a szervezet mond. MI nem hiszünk három Istenben. A Szent Szellem, vagy Lélek, ahogy tetszik, nekünk személy, aki szól Isten akaratáról.

KÉrlek vizsgáld meg a következő részeket:

A biblia azt mondja, hogy a Szentlélek maga Isten. Tudata van, és érzései, akarata. Egy személytelen erőnek, akit ide oda küldözgetnek, hogy lehetne ilyene? :o)

A tény, hogy a Szentlélek maga Isten tisztán látható sok igerészben, mint például az Apostolok Cselekedetei 5:3-4. Itt Péter ellentétbe kerül Anániással, amiért az hazudott a Szentléleknek, és azt mondja neki, hogy “Nem embereknek hazudtál, hanem az Istennek.” Egyértelműen kiderül, hogy a Szentléleknek hazudni annyi, mint Istennek hazudni. Onnan is tudhatjuk, hogy a Szentlélek maga Isten, hogy az Ő jellemzői és tulajdonságai igazak rá. Például a Zsoltárok 139:7-8-ból látható, hogy a Szentlélek mindenhol ott van: “Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy.” Aztán az 1 Korinthus 2:10-ben a Szentlélek mindentudását látjuk: “Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke.”

A Szentlélek gondolkozik és tud (1 Korinthus 2:10). El lehet szomorítani (Efézus 4:30). Közbenjár értünk (Róma 8:26-27). A saját akarata szerint döntéseket hoz (1 Korinthus 12:7-11). Istenként a Szentlélek a vigasztaló és tanácsadó, amit Jézus megígért (János 14:16,26,;15:26).

Köszönöm, hogy együtt gondolkodsz velem. :o)

ÁLdás béke.

2013. jún. 19. 19:09
 29/53 anonim ***** válasza:

Nagyon megértem, hogy abból az érvelésből, ahonnan tanítják nektek az A Szentlélek személyéről? Egyszerűen azt, hogy a Szentlélek maga Isten. Azt is kijelenti, hogy egy személy, egy lény tudattal, érzésekkel, akarattal.tya+Fiú+Szent Lélek kapcsolatát, onnan valóban nehéz meglátni mi is történik valójában ezzel a "háromsággal".

.::::::

JAvítanám, mert érthetetlen: Nagyon megértem, hogy abból az érvelésből, ahonnan tanítják nektek a háromságot, az valóban érthetetlen.Az Atya+Fiú+Szent Lélek kapcsolatát, onnan valóban nehéz meglátni, mert nem azt cáfolja, ami valójában történik ezzel a "háromsággal".

2013. jún. 19. 19:21
 30/53 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, hogy azt tanítják, hogy:

a+b+c = a

2013. jún. 19. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!