Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Teljesen össze...

Mit tegyek? Teljesen össze vagyok zavarodva! (többi lent)

Figyelt kérdés
Én egy keresztény családba születtem és nagyon vallásos vagyok. Az a helyzet, hogy nem mindennel értek egyet a bibliai tanításokkal. Jézus szempontjából sem vagyok biztos, h értünk halt meg. Szerintem csak Isten fontos. Továbbá el kezdtem érdeklődni a buddhizmus irányába. Mit tegyek? Ti mit választanátok?? 16f

2013. máj. 26. 13:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
köszönöm! és utolsó ha szabad kérdeznem neked mi a hited? :))
2013. máj. 26. 20:18
 12/19 -B ***** válasza:

Így van, csak Isten a fontos. De ahhoz, hogy Istenhez eljuthassunk, Vele egyáltalán kapcsolatunk lehessen, ehhez kell Jézus. Mert Isten azt mondta Jézusról:

"Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!" (Máté evangéliuma 17,5)

Jézus pedig ezt mondta, amire kérte Isten, hogy hallgassunk:

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (János evangéliuma 14,6)

És ezt is:

"Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János evangéliuma 3,16)

Ugyanis mindenki bűnös, és a bűnért pedig halált érdemlünk. Mindenki. Mert ezt mondja:

"Mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének." (Római levél 3,23)

És:

"A bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Római levél 6,23)

Mivel mind bűnösek vagyunk, és ez halált érdemel, az egyetlen utunk Istenhez Jézusban van azért, mert ő meghalt a bűneinkért. Ez az evangélium; az örömhír. Ezen alapszik a kereszténység. És csakis Jézus az út az Atyához, Istenhez. Azért, mert csakis Jézus áldozata miatt nézi el Isten a bűneinket. De szabad az út Istenhez mindenkinek. És csak a Jézusban való hit számít. Hogy elhiszem Istennek, hogy valóban azt mondta róla, hogy az ő Fia (ahogyan idéztem is). Mert nézd meg, abban a mondatban, hogy "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." csak az a feltétel, hogy 'aki hisz őbenne'. Aki hisz Jézusban. Higgy, és megkapod a válaszaidat.

2013. máj. 27. 09:10
 13/19 feketepeter ***** válasza:
Szerintem majd azután kötelezd el magad valamelyik vallás mellett, miután megismerted azokat, amelyek érdekelnek. Ez a szabadság útja.
2013. máj. 27. 11:00
 14/19 anonim ***** válasza:

,,Szerintem csak Isten fontos."

Atya - Fiú - Szentlélek

Mi, keresztények a Szentháromság egy Istenben hiszünk :D

Szerintem a keresztény hittel együtt nem lehet gyakorolni a buddhizmust, mivel a kereszténység szerint az csak mese habbal :P Te tudod, miben/kiben hiszel igazán...

2013. máj. 27. 20:01
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Jó hallani, hogy nem értesz egyet a bibliai tanitásokkal. Ez azt jelenti, hogy kétségeid vannak. Ezek a kétségek nem mások mint az inteligenciád. Az próbál hozzád beszélni. Hallgass rá, ne nyomd el. Elgondolkodtál e már azon, hogy miért is vagy keresztény? Az ok nem más mint az, hogy olyan cssaládban neveltek, olyan országban szulettél. Ha Pakisztánban szulettél volna akkor muzulmán, ha indiában akkor hindu, ha tibetben akkor buddhista lennél. Az egyetlen isten ami fontos az te magad vagy. Nem kell hinned semmiben ahhoz, hogy jó, értelemmel teli életet élj. Ha tényleg hinni akarsz valamiben akkor az legyen ez:

Bánj úgy a másikkal ahogy szeretnéd,hogy veled bánjanak.

Hidd, hogy ha mindenki igy gondolkodna akkor máris szebb lenne a világ. Nem kell ehhez Jézus, Allah vagy Budha.

Amen

2013. máj. 27. 21:20
 16/19 anonim ***** válasza:

"köszönöm! és utolsó ha szabad kérdeznem neked mi a hited? :))"

Én is keresztény családba születtem,csak aztán kezdtem átlátni a szitán.Nem utasítom el egy az egyben a Bibliát,csak nem fogadok el belőle mindent,túl nyilvánvaló a manipulatív trükk,miszerint,"vagy elfogadod az egészet,vagy nem" Ez nálam nem így működik.A buddhizmus nekem is szimpatikus.Hinni a bennem lakó Istenben hiszek,persze ez nem egyezik teljesen a vallások által diktált dogmákkal.

2013. máj. 28. 16:58
 17/19 A kérdező kommentje:

"Az egyetlen isten ami fontos az te magad vagy."

Már bocs, de ez nem igaz!! És attól, hogy te ateista vagy, ha nem is tiszteled Istent, már csak helyesírási szempontból is naggyal írhattad volna a nevét. Egyébként meg nem erkölcsi útmutatást kértem...

2013. máj. 28. 20:35
 18/19 barátkozó ***** válasza:

A hitet Isten adja és nem ember. Jézus Krisztus halt meg a világ bűneiért és nem Buddha. Ő egy tanító aki segíteni nem tud. Isten Szelleme elvezet minden igazságra ha befogadod és döntesz még ma mert holnap már késő lehet.Tedd fel a kérdést van e Isten? A szíveddel láss.

Ne a tan mesék és érdekességek világát kutasd.Fordulj a

Teremtődhöz hajolj meg előtte Ő az egyetlen Isten aki megismerteti magát veled legyél szorgalmas befogadó .

Egy Isten egy hit egy kinyilatkoztatás van a választ a Bibliában találod meg. Áldjon meg téged bölcsességgel , örömmel, békességgel és biztonsággal.

2013. máj. 29. 06:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Az én véleményem az, hogy nem kell semelyik egyházat fanatikusan elfogadni, illetve követni. Mind Jézus, mind Buddha tanításaiban találhatsz univerzális igazságokat. Illetve olvass könyveket, művelődj. Én hiszek Istenben, és abban, hogy voltak nagy tanítómesterek, akik megpróbáltak az általuk megértett igazságokat átadni, de egyrészt lehet ők is követtek el hibákat (helytelenül fogalmaztak, vagy egyes dolgokban tévedtek), másrészt ami a főbb torzítás akkor történt, mikor a későbbi követék elkezdték magyarázni a tanításokat. Persze a későbbi magyarázatokban is lehetnek értékes gondolatok, mint ahogy nagy félremagyarázások is. Nem beszélve ha valamit átírtak. Szóval szerintem érdemes kritikusnak lenni, és próbálj ráérezni azokra a gondolatokra, amik szellemi többletet adnak neked, nem pedig lehúznak, vagy mossák az agyadat.
2013. szept. 17. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!