Teljesen össze vagyok már zavarodva. Annyi mindent írak a diétáról, hogy nem tudom, kinek higyjek. Hogy is van ez?
Aerob mozgás kell, heti 3-7-szer. Oké. Sétálok 40 percet naponta az jó?
Heti 3 súlyzós edzés is kell. Oké. Elmegyek konditerembe.
Tisztán kell enni. De állandóan csirke + rizs? Vagy kezdetnek elég,ha szénhidrátmentesen étkezek?
Testsúlykg-ként 3 gr fehérje kell. Milyen port vegyek? Mennyibe kerül? Egyébként fogyni akarok. Ezer éve nem mozogtam. Hogy kezdjek neki? 100 kg / 167 cm/ 38 éves nö
Sok zöldség,gyümölcs és vitamindús kevés cukor,zsírtartalmú értelek.
Rengeteg mozgás:futás,séta,felülés súlyzózás az a testfelépítéshez kell
Szóval heti 3-4 aerob mozgás. A többi súlyzós.
Jöhet a fehérje, ami szénhidrátmentes. Én biotechet szoktam venni. Ezek viszonylag olcsók. 3-4000ft körül mozognak és nekem már egy éve kitart. 1ek kell 2.5dl vízbe sportolás után. A gyors séta jó a lényeg, hogy a pulzusod megemelkedjen és ezt szinten is tartsd legalább 30percig.
Súlyzós edzésnél kis súlyzókkal kezd és magas ismétlésszámmal. Attól fogyni fogsz, meg szálkásodni. Rubint Rékának elég jók vannak. Én arra fogytam. :)
Aztán majd ahogy hozzászokik a szervezeted a sétához, meg a tornához, úgy emelheted az intenzitást.
A kaja, meg sokszor kevesett, szénhidrát azért kell, de inkább reggel. Nemcsak csirke-rízs van, hanem saláták, meg halak.
Ezen az oldalon megtalálod, hogy mit ehetsz. A lényeg az alacsony GI.
Szerintem meg pont a rizs nem kell.
Én így étkezem:
Testsúly kg-onként maximum 1-1,5 gramm szénhidrátot fogyasztok, ez nálam azt jelenti, hogy maximum 80 gramm ch bevitelem van egy nap, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 60 grammnál nem megyek tovább.
A fehérje bevitelemet én csak 2 gramm/tskg határoztam meg, nem nagy az étvágyam, 110-120 gramm fehérje naponta.
Zsíradékból én csak az extra szűz olívaolajat fogyasztom, mert nem szeretem a túl zsíros ételeket.
Én is Biotechet iszom, Iso whey zero a neve, szeretem.
Reggelire sok zöldséget, sovány jó minőségű felvágottat vagy tojást eszem. Tízórai alma, ebédre főtt étel, sovány sült húsok vagy leves tészta nélkül, rengeteg zöldséggel, gombával. Mellé párolt zöldségeket. A napot egy nagy adag salátával zárom, ami mellé általában halat eszem.
Sport: minden nap bringázom, hol többet, hol kevesebbet. Ha van időm Béres Szandira tornázom, kedvenceim a Vitalitás és a Lendületben DVD-k, ez utóbbi súlyzós. Ha nincs nagyon időm akkor Jilian Michaels tornát csinálok, tőle pedig konkrétan a 30 days shred és a 6 week nevezetűeket.
Sok sikert neked.
Nem tudsz szénhidrátmentesen étkezni, de az erőteljes csökkentés szerintem is jó ötlet. Miért kéne csirkét vagy rizst enned? A rizsnek amúgyis magas a GI-je, rengeteg benne a szénhidrát, nem szokták fogyókúrához ajánlani, laktató, de ha már az ember fogyózik, egye a legtöbb tápanyagot tartalmazó cuccokat... S a csirke-rizs kombóval igencsak elégtelen lenne pl. a rostbeviteled...
Én személy szerint főleg zöldséget, gyümölcsöt, tojást és olajos magvakat eszem :) Eltartott egy ideig, míg kialakult, hogy mi esik jól és mivel lakom jól, kutakodtam is, de elsősorban a testem jelzéseire figyeltem s az ízlelőbimbóim kényeztetésére :) Meghallgathatsz másokat, de ne higgy senkinek, ez általános tanácsom az élethez, járj utána magad, hogy az-e a Te utad, amit mondanak...
Napi 40 perc séta? Szerintem kezdetnek megteszi :) Ha eddig még ennyit sem mozogtál, jót fog tenni.
Azért ne essünk tévedésbe.
A csirke és rizs a testépítők étrendje, hiszen nekik olyan fehérje és ch kell, ami a leggyorsabban felszívódik, ez a csirkében és a rizsben van benne. Ők nem tűrnek megalkuvást ezen a téren. Jó lenne még a pulykamell is, de az sokkal drágább. A csirkecomb még jó, alig van benne kevesebb fehérje, mint a mellben és olcsóbb is.
DE!
Neked itt elsősorban a fogyás a lényeg, nem az, hogy irdatlan izmokat építs. Bármilyen hús megfelel neked, a lényeg, hogy fehérje alapokra kell helyezned a táplálkozásod. Nincs szükséges fehérjeporra, nem tudsz annyit mozogni, hogy az izmaidnak ne legyen elég az, amit megeszel. A helyes arány valahol az lenne, ha 75%-ot fehérjéből, 15%-ot zsírból és csak 10%ot viszel be ch-ból, naponta 1g/testtömegkg-nál ne legyen több a ch.
Mozgásnak a séta tökéletes, az úszás is remek, kíméli az ízületeket, de ha csak elviszed naponta megsétáltani a kutyát, már az is rengeteget számít!
Nem testépítő akarsz lenni, fogyni szeretnél!
Sok zöldség, sok hús, minimális ch, esténként nagy séták és lesz eredménye. Nem kell por, nem kell semmi, csak pénzkidobás lenne a te esetedben. Egyébként a jó minőségű fehérjepor 3000/kg körül van, ha nagy kiszerelésben veszed.
A konditerem is remek, de neked inkább a séta, aerob mozgásokat javasolnám. Vegyél egy border colliet vagy egy vizslát és lefogysz mellette helyes táplálkozással:)
Nem is ajánlottam fehérjét, csak hogy 80% legyen:)
Ő 100 kg és nő, 100 g fehérje bőven elég neki az izomvesztés elkerülésére, az 30 dkg akármilyen hús naponta, de persze itt is özön alternatíva van, a mungóbabtól a gombáig, lehet ez bármi. A többi legyen zöldség, gyümölcs, és menni fog a diéta, és ez tartható is hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!