Mit tegyek? Teljesen össze vagyok zavarodva! (többi lent)
1. Mi tetszik a kereszténységben?
2. Mi nem tetszik a kereszténységben?
3. Mi tetszik a buddhizmusban?
4. Mi nem tetszik a buddhizmusban?
5. Mi a különbség a kereszténység és a buddhizmus között?
6. Hogyan foglalnád össze röviden, hogy mi az élet értelme szerinted?
7. Mik az alapvető elveid?
8. Miben változna az életed, ha megszabadulnál a kereszténységtől?
9. Miben változna az életed, ha buddhista lennél?
10. Mit gondol Istenről és Jézusról (a kereszténység és a buddhizmus és végül pedig te)?
A te korodban teljesen normális, hogy kételkedsz.
Mi keresztények úgy tanítjuk, hogy az Istent nem lehet máshogy megismerni, csak Jézuson keresztül. Ő mutatta meg azt, hogy milyen is az Isten valójában. Jézus értünk halt meg, egyrészt ezt Ő maga mondta. Másrészt a kereszténység fennállástól kezdve egészen napjainkig mintegy 70 millió mártírról tud, akik a Jézusba vetett hitért haltak meg, és ezzel tettek tanúságot, hogy te is higgy.
Én is kételkedem, de nem a vallásban, hanem maga az egyházban. Túlságosan felfújják az egészet, és elítélnek, ha nem értesz egyet velük, sőt, bűnösnek hisznek. Én hiszek Jézusban és Istenben, de azt nem hogy a templomba járás határozza meg, ki mennyire vallásos. A szeretetről kellene szóljon az egész, nem?
Ha váltanék vallást, tuti, hogy a buddhizmus lenne, de szeretem a vallásomat ( református), csak megvannak a saját elképzeléseim. Különben is, a kettő ugyanazt hajtogatja: éld helyesen az életed. Szóval nem kell olyan drasztikusan felfogni az egészet. Mindegy milyen vallást gyakorolsz, csak érezd "otthon" magad.
Szerintem olvassál egy pár könyvet. Hasonlítsd össze a vallásokat, gondolkodásokat.
Egy pár könyv:
- Platón: Szókratész védőbeszéde
- Kulananda: Buddhizmus (Alexandra Kiadó)
- Lao Ce: Tao Te King (Weöres Sándor ford.)
Szerintem ez elég rálátást ad.
Egy jó összehasonlító esszé a vallásokról:
Albert Schweitzer: A keresztyénség és a világvallások
Ez az írása egyetlen könyvben található meg: Albert Schweitzer, a gondolkodó (Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya, 1989)
Remélem, ugyanarra fogsz jutni, mint én: Jézus Krisztus az igazi!
„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”
Köszönöm a válaszokat!
Hát Crystina igazat adok neked! Én is már eddig vagyok az egyháztól. Lassan már azt hiszik az egyházi vezetők, hogy ők maguk az Isten! É utolsó előtti igen. Nem hagyom el a kereszténységet, de úgy döntöttem a buddhizmust is gyakorolni fogom. A könyveket majd meglátom lesz e idóm valamikor :))
7-es vagyok. Csak annyit még, hogy ez egy nagyon sarkos kijelentése Jézusnak. Dönteni kell: elfogadod Jézust, vagy elutasítod. Fontos látni, hogy Jézus nem pusztán egy nagy erkölcsi tanító volt. Többnek tartotta magát, s erről tesz tanúbizonyságot az egész Újszövetség. Szívesen segítek, ha van kérdésed a kereszténységgel kapcs., tudok pár olvasnivalót is ajánlani. Keresztényként tisztában vagyok a felelősségemmel:
2 János 1,9
„Aki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. A ki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.”
Semmi baj nincs a hozzáállásoddal.Az egyházi emberek,megrögzött keresztények szerint lehet,hogy igen,de gondolom te is sejted,hogy mivel ők maguk nem mernek igazán szabadok lenni,és kételkedni,ezért szeretnének téged is visszahúzni a saját szintjükre.Nem kell velük foglalkozni.
Tanulmányozd nyugodtan továbbra is a buddhizmust ha szimpatikus,kételkedj a Bibliában,és Jézus megváltói szerepében,és ki fog bontakozni előtted a kép idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!