Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szívem szakad meg. Miért...

A szívem szakad meg. Miért nem tatozhatok közéjük?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

Az egész történet kb. 7 éve kezdődött. Anyu keresztény, apukámról nem tudok semmit.

Én nem voltam semmilyen vallás szerint se nevelve, azt mondta apukámnak mikor megszülettem, hogy majd én eldöntöm, milyen vallást szeretnék felvenni, és aszerint élni.

Nagyon régóta tanulok itthon héberül, kutatgatok, a zsidó vallás mindig is érdekelt.

1 éve ismertem meg az ex-barátomat, aki zsidó családba született. Együtt tartottuk az ünnepeket, stb.

Egyre jobban kezdtem megszeretni a vallást, olyannyira, hogy ő mondta, ha ki tud menni egy program keretében Izraelbe, mehetek vele. Sajnos én nem lehetnék kint sokáig mint mondta, így abban maradtunk, később felveszem a vallást, és úgy talán már másképp lesz.

Sajnos külön mentünk azóta, és a szívem szakad meg, mivel nem rég tudtam meg, hogy ki fog menni 1 évre, persze nélkülem, ami rosszul esik mert esélyem sincs kimenni.

Én is nézegettem programokat, ösztöndíj stb., semmi. A feltétel az, hogy zsidó származásúak legyenek a nagyszüleim.

Nagyon szívesen kimennék amúgy is, de nincs annyi pénzem.

Jól tanulok, nyáron jelentkezek héber nyelvtanfolyamra.

Nagyon sok közösségi programot csinálnak... én is köztük szeretnék lenni! Nagyon régóta foglalkoztat ez a kérdés,

hogyan lehetnék én is olyan zsidó, mint ők?

18L

2013. máj. 25. 20:36
1 2
 11/11 anonim válasza:
Sok sikert! Remélem megfogod találni amit keresel. :)
2013. júl. 21. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!