Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Befogadhatnak külföldön...

Befogadhatnak külföldön 100%-ig egy magyart, mintha közéjük való lenne vagy ez lehetetlen?

Figyelt kérdés
20 évesen, 5 éve költöztem az USA-ba, miután megházasodtam. Azóta már állampolgárrá is váltam, de sokszor mégis "idegenként" kezelnek, ha tudomást szereznek róla, hogy Magyarországról jöttem. Néha rosszul esik, mert már annyira beilleszkedtem itt és ide valónak érzem magam. Szerintetek lesz valaha olyan, hogy nem fognak külföldiként kezelni?
2009. júl. 21. 22:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ha akcentusod van, akkor halálodig külföldi betelepülőként fognak kezelni.
2009. júl. 21. 22:25
 2/12 anonim ***** válasza:
Én Oroszországban éltem 11 évig, de engem is külföldiként kezeltek. De miért akarod, hogy közéjük való legyél? Az egy dolog, hogy felvetted az állampolgárságod, de amíg nem angolul gondolkozol és nem hallható az akcentudod nem leszel "igazi állomkbeli". Szerintem légy büszke arra, hogy magyar vagy, és kint is vállald fel.
2009. júl. 22. 00:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Tudok angolul gondolkodni és anyanyelvi szinten beszélek, de engem zavar pl. az, hogy a férjem szülei állandóan Magyarországról kérdezgetnek. Kérdezik, hogy Magyarországon ezt meg azt hogy csinálják. Ezt naponta kb. 10-szer mikor náluk vagyunk. Illetve a testvére gyakran hív "foreigner"-nek. Mondta tegnap is, hogy vigyázzak, mert kihasználhatják egyes emberek azt, hogy külföldi vagyok. Ilyesmikre gondolok! Ezekkel éreztetik és rosszul esik, hogy ennyi év után kívülállóként kezelnek. Szeretek itt élni, nem okoz problémát semmi, csak akkor keseredem el, mikor ezeket a megnyilvánulásokat hallom.
2009. júl. 22. 00:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Egyébként én úgy érzem, hogy egy embernek több identitása is lehet, tehát ettől én még ugyanúgy magyar is vagyok, csak ők úgy látom, hogy mindig magyarként fognak kezelni.
2009. júl. 22. 00:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Most gondolj bele, ha Magyarországon laknátok. Szerinted itt a férjedet nem néznék kívülállónak? Szerintem annak is fognak kezelni, de ne csüggedj, ez teljesen normális. Nekem mázlim volt, engem nem kérdezgettek az exférjem szülei Magyarországról:)

előző voltam

2009. júl. 22. 00:15
 6/12 anonim ***** válasza:
soha
2009. júl. 22. 01:09
 7/12 A kérdező kommentje:
Az más, mert egy külföldinek magyarul megtanulni nehéz tökéletesen illetve a magyarok nem olyan befogadóak ilyen tekintetben. Itt mindenki máshonnan van, mégis megkülönböztetik őket, pedig azt hittem, mielőtt ideköltöztem, hogy ide könnyű beilleszkedni, mert valójában szinte mindenki bevándorló és fiatalon költöztem ide, itt jártam egyetemre is. Az esik rosszul, hogy a családom kezel így. A családban pedig fontos, hogy az ember ne idegennek, hanem családtagnak érezze magát. Én egyre kevésbé érzem így és 5 év után elvárnám, hogy ne így kezeljenek, mert minden tőlem telhetőt megteszek/megtettem.
2009. júl. 22. 07:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Amerikában ha következetesen amerikainak vallod magad, és semmilyen szinten sem magyarnak, akkor egy idő után valamennyire befogadnak, az amerikai az egyik legbefogadóbb nemzet. Franciaországban életed végéig nyomorult métèque maradsz, Norvégiában és Angliában udvariasak veled, de folyamatosan éreztetik veled, hogy csak vendég vagy. Régen Magyarország nagyon befogadó ország volt (gondolj bele, hogy pl. Buda lakossága a 19. század közepén félig szerb, Pesté jórészt német volt, és 50 év alatt ezek nagyrészt magyarrá váltak), ma nem tudom, hogy állunk ezzel.
2009. júl. 22. 12:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Az amcsi ember egy életforma,a történelmükkel együtt. Ez az ami miatt soha sem ismernek el, nem volt az ősöd aranymosó, cowboy, sőt bandita sem. Én a helyedben nem "erőlködnék", hanem a Magyarságomat emelném hangsúlyba! Ismerjék meg ők hogy mekkora nemzet is voltunk mi,és ugye a betyárok és csikósok, gulyások, igencsak hasonló életformát éltek mint az ő nagyapjuk! :Á)
2009. júl. 22. 12:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, a magyarság tudatommal nincs gond, de amikor már ötödik éve hallgatod ugyanazt és mindig ugyanazokat a kérdéseket kapod ugyanazoktól az emberektől, betelik a pohár, mert szeretnék eljutni más beszélgetési szintre velük. Nem akarom vendégnek érezni magam a saját házamban, a saját családom körül. Gondolom, hogy ezzel más is így lenne.
2009. júl. 22. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!