Szerinted Ki volt Názáreti Jézus?
"Köszönöm a válaszokat, valójában vallástól független, őszinte elfogulatlan válaszokra voltam kíváncsi. Olyan válaszokra, melyek nem a keresztény biblia utánzásai, hanem sugalmazott belátás eredményei."
Az egész Újszövetség arról szól, hogy Jézus Isten Fia, a megígért Megváltó. Szerinted Jézus közvetlen tanítványai - pl. Péter, János - hazudtak a leveleikben, evangéliumban? Mire alapozod ezt?
El kell keserítselek, de Názáret nem létezett Jézus idejében. Úgy tudom, kb. 20 évvel később alapították.
Ettől persze még Jézus létezhetett, csak kicsit másképp szól a története.
# 11/ tegnap 12:54
Nem állítom azt, hogy Jézus közvetlen tanítványai hazudtak, ők csak az akkori ismeretek és saját belátások szerint írták le az eseményeket, ami nem szükségszerűen teljesen azonos a valósággal. Ugyanis, minden újabb nemzedék ha vallásos előírásai nem akadályozzák, egy tökéletesebb képet alkot magának Istenről mint elődei.
# 13/ tegnap 23:23
Ne aggódj, ettől nem keseredek el, inkább köszönöm az információt!
De vajon honnan ez az elnevezés? Mert nem én találtam ki!
14, „melyek nem a keresztény biblia utánzásai, hanem sugalmazott belátás eredményei."
Tehát szerinted az Újszövetség tartalma nem sugalmazott, viszont te most a beíróktól valami sugalmazott választ vársz… Hm.
"De vajon honnan ez az elnevezés?"
A Bibliát jóval Jézus halála után írták le.
Ahol valami hiányzott, vagy nem volt elég érdekes, hatásos - ott beleköltötték vagy kiszínezték.
Mikor sugalmazott egy írás?
A szemtanuk leírása nem sugalmazott, ők jelen voltak, és azoké sem, akiknek a szemtanúk elmondták az eseményeket.
Sugalmazott szerintem az, aki az ihlet útján közvetlen az isteni forrásból kapja az információt. Azok lehetnek ma élő emberek is vagy akár néhány ezer évvel korábban, mint a próféták akik a Messiás eljövetelét előre jelezték. A ma élő sugalmazott emberek válaszára vagyok kíváncsi.
# 17/ tegnap 22:29
Hát igen, az eseményeket már nagyon hamar a történtek után kezdték módosítani. Amúgy nekünk ma teljesen mindegy, hogy Jézus valóban názáreti volt vagy sem, mi ezen a néven ismerjük Őt, azért nagybetűvel írtam mint személyes tulajdonnevet szokás. Nekem az a fontos, hogy megértsem küldetését és tanítását.
Már csak az a kérdés, hogy honnan döntöd el, hogy a ma élőkhöz érkező sugalmazás valóban Istentől jön-e? Mi van, ha e sugalmazások ellentmondanak az Újszövetség üzenetének? Ha mást állítanak Jézus Krisztusról, mint az újszövetségi könyvek?
Véleményem szerint ez esetben a "sugalmazások" Sátántól ill. démonoktól származnak. Már az 1-2. században felléptek hamis tanítók, akik tagadták, hogy Jézus a Krisztus. Nincs új a nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!