Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan töltheti értelmesen a...

Hogyan töltheti értelmesen a szabadidejét a hívő, ha barátai nem nagyon vannak?

Figyelt kérdés
Buli és sok minden kilőve, mert nem is érdekli a hívőt. Ha nincsenek barátai, mivel töltheti a szabadidejét?
2013. máj. 23. 23:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Állj a többiek elé nyiltan és mondd meg nekik, hogy szeretnél csatlakozni, mert egyedül érzed magad.
2013. máj. 25. 16:10
 22/30 Szeressük egymást ***** válasza:

Azért ha belegondolok van benne igazság abban amit mondassz.:-)

Tkp az egyik legnehezebb dolog egészségesen kapcsolódni a gyülekezethez. Abban pedig Isten tud Neked a legjobban segíteni hogy szerezzen hozzád illő barátot/házastársat. Tkp a szabadidőben Istenen meg a kötelezettségeken kívül, minden csak 'pótcselekvés'. Semmilyen hobbi meg ilyesmi nem fog megelégíteni, maximum eltereli a figyelmed a magányról, mert az ember társas lény, szeretetre lett teremtve.:-)

2013. máj. 26. 00:16
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Bonyolult dolog a gyülekezet. Nullától 90 éves korig mindenféle korosztály van ott, mindenféle háttérrel, valaki házas, valaki nem, valaki doktorált, valakinek teljesen más végzettsége van. Régen olyan körbe jártam, ahol kb. mindenki ugyanaz a korosztály és egyedülálló volt, tehát jobban meg tudtuk érteni egymást, el tudtunk menni együtt ide-oda, stb., és az egyedülállókat is jobban leköti a gyülekezet, míg a házasok élik a házas életüket és mellesleg eljárnak gyülekezetbe is, velük nem lehet mit kezdeni. nagyon kevés a "nyitott" család, akikhez oda lehet szegődni
2013. máj. 26. 15:03
 24/30 anonim ***** válasza:

"Katy ostobaságokat ír, szokás szerint. " Ez nem volt szép.

Én jónak találom amit írt. Csinálhatsz akár te is baráti kört, találkozz gyk.-sokkal. Ja, valaki jól leírta, ugyanazt mint a nemhívők, csak normális keretek között.

Ha benned is van Isten szelleméből, akkor nem lehet unalmas életed.

2013. máj. 26. 15:26
 25/30 A kérdező kommentje:

"Ha benned is van Isten szelleméből, akkor nem lehet unalmas életed."

Hát azért ezzel vitatkoznék. Igenis lehet unalmas, tapasztalat. Sajnos. most lehet mondani, hogy biztos engedetlen vagyok, nincs bennem alázat, stb., és azért van.

2013. máj. 26. 15:47
 26/30 Szeressük egymást ***** válasza:

Egyetértek.

Emlékszem hogy K.H. valamelyik könyvében, most nem jut eszembe a címe, őszintén leírta hogy a szolgálatának számára legnehezebb időszakai azok voltak, amikor hónapokon át távol kellett lennie a családjától. Hosszú időn keresztül csak nagyon ritkán láthatta a gyerekeit meg a feleségét és ezek a szállodában töltött magányos napok őt is nagyon megviselték. Addíg amîg beruháztak egy lakókocsira és vitte a családot magával. Pedig ha valaki akkor ő igazán szorosan járt Istennel. Szóval nem jó az embernek egyedül lenni.:-)

2013. máj. 26. 16:13
 27/30 anonim ***** válasza:
A 26-osnak. Én nem a magányról beszéltem, hanem az unalomról.Persze egyedül nem jó, de, ha valaki egyedül van, nem biztos, hogy unatkozik.
2013. máj. 27. 11:29
 28/30 A kérdező kommentje:
26.: akkor annak az illetőnek egész jó volt még, ha csak napokról beszélünk. én évekről tudnék beszélni.
2013. máj. 27. 19:21
 29/30 anonim ***** válasza:
Ne higgyen el ostoba torteneteket és azonnal lesznek barátai.
2013. máj. 27. 22:05
 30/30 anonim ***** válasza:
(29-es sötét vagy, mint brikett a pincében.)
2013. máj. 27. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!