Párotok a ti segítségetekkel által TÉRT MEG?
A feleségemmel mindketten ateisták voltunk. Egy barátnője be "térítette" a feleségem a Hitgyülis szektába., és engem is beakart hozzájuk "téríteni? Hiába mondtam neki, hogy ott csak átmossák az agyát, a pénzre hajtanak, nem ért semmit.
Amikor az ideje nagy részét a Gyülekezetben töltötte, hordta nekik a nehezen megkeresett pénzemet (neki nem volt munkahelye), Választás elé állítottam. Vagy otthagyja őket, vagy elválunk. Válás lett a vége.
Sajnálok mindenki, akit "betérítenek" ezekbe a szektákba.
Szia.
Van a kérdéseddel kapcsolatban egy bibliai tanács. Bár a feleségeknek szól, a vers végén lévő tanács, hasznos lehet a férjeknek is.
Így hangzik:" Hasonló módon, ti feleségek, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, ők a feleségük viselkedése által szó nélkül is megnyeressenek, miután szemtanúi voltak mélységes megbecsüléssel párosult tiszta viselkedéseteknek."
22 éve vagyok Tanú a férjem nem az, és soha nem jutna eszembe, hogy rábeszéljem, meggyőzzem vagy elhitessem vele azt, hogy az enyém az igaz vallás. Így engem sem lehetett volna meggyőzni. De mindent igyekszem megtenni, hogy a fönt idézett(és a többi rám vonatkozó)tanácsot alkalmazzam, észben tartva azt a bibliai tanácsot, amit az 1Korintusz 7:16 ad " Mert honnan tudod, te feleség, hogy nem fogod-e megmenteni a férjedet? Vagy honnan tudod, te férj, hogy nem fogod-e megmenteni a feleségedet?"
Egyet értesz velem, hogy a tettek sokszor hangosabbak a szónál?
Aki igazàn szereti a màsikat elfogadja olyannak amilyen.
a pàrom török én meg magyar, màr gyerekeink is vannak, de a vallàs soha nem volt vita tàrgya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!