Hogyan töltheti értelmesen a szabadidejét a hívő, ha barátai nem nagyon vannak?
Hát a válaszokat olvasva, nem épen keresztény megnyilvánulásokat tartalmaznak.
Mit jelent nálad, hogy "buli"?
Mert bár a keresztény azt a tanácsot kapta Jézustól, hogy nem része a világnak egy keresztény, de attól még él, és egészséges kikapcsolódást választhat, ami építi a keresztényi életét.
Egy keresztény társasága hasonló gondolkodású emberekből áll, és elmennek focizni, kirándulni, vagy nem túl világias erkölcstelen filmet egy moziban megnézni, zenét hallgatni olvasni,ha nagyon meleg van a strandon is lehet napozni, fürödni. stb.
Ha pedig nincsenek barátai, akkor hogyan tesz eleget a Pál apostol által leírtaknak:
(Zsidók 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
a keresztény embernek vannak keresztény barátai. Mert agy tudják egymást bátorítani, buzdítani, problémák esetén segítséget nyújtani.
Aki elzárkózik, annak a Teremtő nem fog külön csodát tenni, ha baj van, mert erre vannak a keresztény testvérek akiket a Teremtő felhasználhat.
s akkor hol van az egység szelleme, az első században is össze gyűltek a testvérek egymás bátorítására, Biblia Tanulmányozására.
Katy Weaver
Katy ostobaságokat ír, szokás szerint.
A keresztény ember olvashat, járhat múzeumokba, színházba, komoly zenei koncertekre, kirándulhat stb. Csatlakozhat valamilyen segély szervezethez, és ott dolgozhat.
Sehol nem írja a Biblia, hogy keresztény embernek kellenek barátok, vagy csak otthon ülhet elmélkedve.
Ezt csak a szekták állítják.
-olvas
-színházba, múzeumba, moziba jár
-kertészkedik
-háziállatokat tart
-segít másokon (közelben lakó idős néninek takarítani, stb.)
-filmeket néz (a tévében elég ritkán lehet értelmes filmet találni, a Barátok közttől meg égnek áll a hajam, úgyhogy inkább dvd-ket)
-kézműveskedik, fest, rajzol, köt, horgol, dekupázsol, agyagozik, hímez, varr
-jótékonykodik - pl. sapkákat köt nagy mennyiségben, árvaházak vagy más, rászorulókkal foglalkozó intézmények részére
-tanul (pl. nyelvet)
-beiratkozik egy tanfolyamra
-sportol
-sétál
Egyébként meg hogyhogy nincsenek barátai? Eggyel több ok arra, hogy találjon magának egy hobbit. Legalább lesz egy lehetősége arra, hogy barátokat szerezzen.
Kedves Frank :)
Köszönöm, a hozzá szólásodat.:)
A 4-es válaszolónak pedig csak annyit, hogy Jézus soha nem mondta, hogy remete életet éljünk, teljesen egyedül,
Egyébként is az Első században élők sem szigetelték el egymástól magukat, sőt a beszámolók szerint, igen csak együtt dolgoztak, és összejöttek a gyülekezetekben aminek a száma folyamatosan gyarapodott a prédikáló munka eredményeként.
S mint írtam, hogyan buzdíthatnák mások Őt, vagy Ő másokat, ezt a vers utolsó része is kihangsúlyozza
(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Közeledik az a nap,
Ha a testvérek nem ismernék egymást személyesen, hogyan tudnának segíteni a bajba jutott hit társaikon.
S egyedül nehezebb kitartani, mint segítséggel.
A példabeszédek könyve pedig ezt írja:
(Példabeszédek 18:1) 18 Aki elszigeteli magát, az a saját önző vágyát hajszolja, és minden gyakorlati bölcsesség ellen kifakad.
Isten bölcs dolognak tartja a baráti társaságot, sőt Jézus azt mondta, mikor említették neki, hogy az anyukája és a testvérei keresték:
(Máté 12:48-50) . . .„Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét tanítványai felé, ezt mondta: „Íme! Az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és anyám.”
Vagy is szinte családi köteléknek kell lennie a testvérekkel, akik "második" családja.
Jézus ennyire fontosnak tartja ezt. Ki beszél Jézus ellen?
Katy Weaver
Talán még annyit, hogy nem rossz dolog néha magányban lenni, magam is szeretek néha egyedül tenni-venni, gondolkodni, De nem ésszerű az életünket így eltölteni.
Katy weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!