Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan töltheti értelmesen a...

Hogyan töltheti értelmesen a szabadidejét a hívő, ha barátai nem nagyon vannak?

Figyelt kérdés
Buli és sok minden kilőve, mert nem is érdekli a hívőt. Ha nincsenek barátai, mivel töltheti a szabadidejét?
2013. máj. 23. 23:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, ahogy a nem hívők. Persze normális keretek között, nem cigivel, piával, droggal. Egyébként a kereszténység engedi az alkoholt, de csak mértékkel!

Néhány példa: olvasás, írás, zenehallgatás, zenélés, séta, kirándulás, Bibliaolvasás :-) sport, filmek, színház, sütés, főzés, hímzés, kötés, barkácsolás, kertészkedés stb.

Jó, ha van társaságod. Szeresd az embereket. Ne csak azért, mert hívő vagy, hanem mert ezzel nekik is jót teszel és magadnak is.

2013. máj. 24. 17:18
 12/30 A kérdező kommentje:
és mi van, ha a keresztény embernek nincsenek keresztény barátai? mert pl. nehezen barátkozós típus, ami mellé még odajön, hogy a gyülekezetben megvan már mindenkinek a saját kis klikkje, társasága? ahol már mindenki jól elvan, oda felesleges még egy személy, akkor csak annyi az egész, hogy meghallgatjuk az istentiszteleten, amit prédikálnak és csókolom.
2013. máj. 25. 00:47
 13/30 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen bármelyik ilyen gyülekezet honlapját megnézed (még csak oda se kell menni) ha legalább néha frissítik akkor fel lelheted a nyomait annak, hogy mennyi programjuk van. Baba-mama kör, ifjúsági kör, nő kör, tavasszal rendbe szedik a gyülekezet ilyen-olyan házát, oda lehet kirándulni, erdei túrát szerveznek, külföldi kirándulást, bálokat, kenuzást, tábort, cserkész hetet meg minden, másik gyülekezetnél vendégeskednek...

Anno mikor általános után egyik osztálytársunk ilyen piarista suliba ment mindenki kiröhögte, aztán meg tök irigyek voltak rá, hogy állandóan csónakházba, túrákra, kirándulásokra meg mit tudom én hova hordták őket, mi maradékok meg csak csöveztünk itt-ott iskola után és ha a szüleink nem vittek el valahova egy évben egyszer nyaralni, akkor tkpen semmi extra nem történt velünk egész évben.

2013. máj. 25. 00:56
 14/30 anonim ***** válasza:
Nincs klikk, nincs felesleges. Nem tudom tapasztalatból beszélsz-e, de pl. mi mikor életünkben először megjelentünk nagyon be voltunk tojva pont ettől, de komolyan kb. ugyanúgy örült nekünk mindenki, mint amikor karácsonykor megérkezek a nagyanyámhoz, akit évente kétszer látok.
2013. máj. 25. 00:58
 15/30 A kérdező kommentje:

14-es tapasztalatból beszélek. ahova több éve járok, onnan azok elmentek idő közben, akikkel barátság kezdett kialakulni, meg sokan mások is otthagyták a gyülekezetet. akik meg maradtak, jól elvannak a kis baráti köreikben.

korábban máshova is jártam, akkor máshol laktam, ott nem így volt.

2013. máj. 25. 01:03
 16/30 anonim ***** válasza:
szerintem kb ugyanazzal tölti az idejét az is aki nem hívő, de barátai nem nagyon vannak.
2013. máj. 25. 12:18
 17/30 Szeressük egymást ***** válasza:

Nem kell előítéleteket gyártani a testvérekkel szemben. :-)

Lehet hogy ők is gondoltak már arra hogy barátkozzanak veled, és nekik is vannak valamilyen előítéleteik amivel megindokolják hogy miért nem kezdenek el barátkozni Veled.:-D

2013. máj. 25. 12:43
 18/30 Szeressük egymást ***** válasza:
Kezdj el szolgálni a gyülekezetben ahova jársz. Ha hűségesen szolgálsz, mindenki barátkozni akar majd veled.:-D
2013. máj. 25. 12:48
 19/30 anonim ***** válasza:

Melyik gyülekezetbe jársz? A leírásod alapján nem lehet egy nagy gyülekezet.

Nem muszáj pont velük szorosabb barátságot kötni (azért természetesen próbálj meg jóban lenni velük), bárhol lehet barátkozni, ismerkedni, ahol hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberkék megfordulnak. Mi érdekel?

2013. máj. 25. 12:51
 20/30 A kérdező kommentje:

már szolgáltam rengeteget, szerettem is. mások mondták, milyen sok mindent csinálok. de abbahagytam. főleg azért, mert halálra untam magam közben, hogy egyedül egy csomó mindent megcsinálok, és ott vagyok a magányomban órák hosszat.

nem gyártok előítéleteket. nincs társaságom, akármi is az oka, ez van. de azért a klikkesedés megfigyelhető, akármennyire is csukott szemmel próbál járni oda az ember.

2013. máj. 25. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!