A keresztényekre "csak" az újszövetség tanításai vonatkoznak?
„Akkor nem vághatom le a szakállam, és a hajam sem? benne van a bibliában, ahogy az is, hogy eladhatom a lányom rabszolgának. Az ószövetség tanítja a szemet szemért, fogat fogért, életet-életért elveket is. pusztán innen a kérdés.”
„Akkor eladhatom a lányomat rabszolgának? illetve az is benne van ha szem betegségem van nem közelíthetem meg az úr oltárát. Nos szemüveges vagyok, akkor most mehetek templomba vagy sem?”
Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz, a fenti linken.
„Az ószövetség tanítja a szemet szemért, fogat fogért, életet-életért elveket is. pusztán innen a kérdés.”
A szemet szemért ugyan az a törvény, mint az ezt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek, hogy cselekedjenek veletek. Ha bántom az ellenségemet, akkor tudnom kell, hogy ugyan az az érdemem erre, amit adtam neki. Ugyan ezt mondja Jézus is az elfogásánál: „Tedd helyére szablyádat; mert a kik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök.”
Jézus sem mondott teljesen mást, csupán értelmet adott ezzel:
Máté 5
39. Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is.
40. És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.
41. És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.
42. A ki tőled kér, adj néki; és a ki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.
Mert szemet szemért, fogat fogért, ha jót adsz másoknak, azoknak akik neked nem adnak, neked is bőséges lesz a jutalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!