Szerintetek hasznos lenne egy olyan kiadvány amelyben a teljesség igényével több fajta magyar újszövetség versről versre történő elemzése lehetővé válna?
Na látom vizuális rásegítés kell csinálok egy példát:
Máté 3:8 verse
(egymás után: a vers görögül, magyar alapjelentés a görög szórend szerint, végül az újszövetségek:
- Újvilág fordítás
- Újfordítás
- Egyszerű fordítás
- Károli fordítás
- ÚjKároli fordítás
- Vida Sándor fordítás
- Csia Lajos fordítás)
ποιήσατε οὖν καρπὸν ἄξιον τῆς μετανοίας·
tegyetek tehát gyümölcsöt méltót a,az megtérésé
tesz akire az egyik
csinál amire a másik
8 Teremjetek hát megbánáshoz illő gyümölcsöt,
- Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöt,
- Tetteitekkel mutassátok meg, hogy gondolkodásotok és az életetek valóban megváltozott!
- Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.
- Teremjetek azért megtéréshez illő gyümölcsöket,
- Teremjétek hát a gondolkozás(mód)-megváltoztatás (az észretérés) méltó gyümölcsét!
- Teremjetek hát oly gyümölcsöt, mely méltó ahhoz, hogy új felismerésre tértek,
Már van közel hasonló jóval nagyobb kínálattal. Pár hete találtam.
Kiválasztasz egy igeverset és egy-egy kattintásonként átvált másik fordításra.
Kedves Kérdező!
Szerintem nagyon hasznos lenne. Főleg akkor, ha a Westcott és Hort féle görög szöveg lenne lefordítva magyarra. Tényleg SZÖVEGHŰEN! És semmiféle ferdítés, és hozzátoldás, stb. ne legyen benne. Akkor nagyon hasznos lenne!
yuda válaszához
Na igen lehet hogy több fordítás is benne van de nem egy szövegbe hanem külön. Amit én mondok annál nem kell váltogatni semmit.
A vizuális példa utáni 19:11-es hozzászólónak:
Görög - Magyar nyelvtanilag érthető egyik oldalon görög a mások oldalon magyar kiadvány már létezik igaz csak annyit csináltak csupán hogy a görög szöveg mellé rakták az Új fordítású bibliát. Tehát mondjuk az nem versről versre elemzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!