Akiknek nincs hitük azoknak is segít Isten? Teljesítheti az ő kérésüket is vagy elöbb kell a hit?
Nem, azoknak nem segít, hisz nem is imádkoznak semmiért sem, mert nem hisznek az Úrban.
A halálról meg csak annyit, hogy a hitetlenek szerint rossz és végleges, szerintünk pedig onnan kezdődik a java. Ha egy baba meghal, azt hogy a fenébe lehet felróni olyannak, akiben nem is hisztek???????
De a babák üdvözülnek, új életet kapnak ott, ahová nagyon sokan nem fognak eljutni.
Bocsánat, csak hogy a főkérdésre is válaszoljak.
Igen segít, de mivel folyton kifelé figyelnek, ezt ők úgy hívják, hogy sors.
Isten nem valami dzsinn aki kívánságokat teljesít. Honnan vetted ezt a butaságot?
Senkinek nem teljesíti a kívánságát, legyen az hívő, vagy nem hívő.
Isten adta a napot, hogy melegítse a hívőket és nem hívőket egyaránt. Eső is hull mindenki földjére, hogy termővé legyen a talaj...stb.
Független a hittől.
Vannak tehát olyan dolgok, amiket Isten mindenki számára elérhetővé tesz.
Istennel való személyes közösség, az Ő társaságának élvezése, ennek áldásai, öröme, üdvösség, örök élet, gyógyulás, szabadulás, imakérések és beteljesülésük...stb-ezek viszont hithez köthetőek.
Zsid.11.6.
Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
mindenkinek segít, de csak abban, ami szerinte jó az illetőnek
pl. hiába erőlködsz, hogy szeressen viszont valaki, ha Isten szerint az a jó, ha nincs senkid, mert arra szemelt ki, hogy másokon segíts és emellé, nem fér az idődbe 1 család ezért egyszerűen nem engedi.
De ha ráhagyod, valahogy jó lesz azért, beletörődsz és a végén még örülni is fogsz neki, meg minden.
Hit sem kell, ha elég szenvedést kapsz, jön az majd magától is... ha szépen lassan elveszi tőled az összes kapaszkodót.
1 Tim.
6,6 De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel;
6,7 Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit;
6,8 De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele.
Mát.
6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
6,33 Hanem KERESSÉTEK ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Kiegészítés: ez is csak akkor, ha mi is megtesszük a megélhetésünkért amit tudunk (értsd: tanulunk, dolgozunk)
A 12-est pl nem értem.
Olvastam én már olyat,hogy az az idő már elmúlt,hogy Iste csodákat tegyen,kéréseket sem teljestí.
Mások azt mondják,hogya Bibliában ál,hogy segít csak kérni kell. Meg ketten legyenek egy karton és Jézus megsegíti őket. Van ilyesmi ugye?
Én nem mondtam,hogy tagadom Isten létezését !
Sőt remélem,hogy van!
Csak nekem még nincs hitem. Uygan néha imádkozom,de visszajelzés nincs,hogy meghallgatásra került :-)
Na,de...
Mivan ha így ilyen állapotban kérnék tőle valamit? teljesíteni?
Nem azt,hogy jutasson,hozzá egy jó álláshoz havi nettó 1 millóval.
Nem is magamnak kérném amit kérnék. Persze kérek én redszeresen magamnak is,mondjuk mást-csak a hit,hogy megkapom,hát igen...-de mivan ha
Azt kérem,hogy gyógyítson meg egy rokont? Vigyázzon az egészségére,mert már idős! Hogy lehetőleg ne kelljen szenvedni a halála elött, inkább gyorsan távozzon.
????????
(10Pietrosol: πίστη - hit ÉS hűség - mindkettőt jelenti egyszerre.Gyönyörű!:)) A hit nagyon kell, annak is aki tudja. Ma már tudni is kell Istent. De hit kell a megismerési folyamathoz is)
Kérdező
Úgy segít, hogy a szellemi emelkedést segíti- a születésre és a halálra különösen érvényes- nem a te elképzelésed teljesíti.
József Attila gyönyörű versében:
"úgy segített, hogy nem segíthetett" -ez fontos- így segít
Szabadságodat nem veszi el. A hit kell.
József Attila:
Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot
..................................
..................................
Négykézláb másztam. Álló Istenem
lenézett rám és nem emelt föl engem.
Ez a szabadság adta értenem,
hogy lesz még erő, lábraállni, bennem.
Ugy segitett, hogy nem segithetett.
Lehetett láng, de nem lehetett hamva.
Ahány igazság, annyi szeretet.
Ugy van velem, hogy itt hagyott magamra.
Gyönge a testem: óvja félelem!
De én a párom mosolyogva várom,
mert énvelem a hűség van jelen
az üres űrben tántorgó világon.
*
Nincs alku Istennel- ez a másik.
Nincs félig hiszem, félig nem- akkor nem..
Egy ember belecsúszott egy szakadékba. Egy gyökérbe meg tudott kapaszkodni, lógott a mélység fölött.
-Isten! segíts! ha segítesz, hinni fogok!
sokáig semmi..majd egy Hang: mindig ezt mondják..
-De én tényleg! Hiszek és dicsőítlek!
Csend.
-Segíts Isten!
Hang: jó, engedd el a gyökeret!
-Megbolondultál? Akkor leesek!
*
Én se vagyok mélyvallásos, sőt, egy ideje nem is gyakorlom a hitemet, de kérni néha én is szoktam. Ez általában úgy néz ki, hogy "Istenem, tudom, hogy nem vagyok jó ember, mert elfeletkezem Rólad újra és újra, de szeretném, ha támogatnál engem vagy xy-t ebben és ebben......" Aztán a mondandóm legvége mindig az, hogy "de tulajdonképpen legyen meg a te akaratod."
Akárhogy is legyen, én valahogy hiszem és bízom benne, hogy Isten tudja, mit és miért (nem) ad nekem vagy a szeretteimnek. A szüleimtől is azt az értékrendet kaptam, hogy el tudja fogadni a rosszat is, sőt, inkább igyekezzek benne meglátni a jót. Mert mindig van benne jó is.
Az ártatlan babák megölésében persze nem sok jót lehet találni; de ki tudja, lehet, hogy végső soron valahol úgy a "jobb", ha ők nem maradnak életben... Tudom, ez durva, és szülőként én se tudok ezzel a gondolattal megbékélni, de úgy hiszem, hogy én kicsi vagyok ahhoz, hogy megértsem Isten akaratát és terveit. Én hiszem, hogy ő létezik és támogat, de nem úgy, ahogyan én hiszem, hogy jó nekem.
A kérdésre válaszolva pedig: ha egy hitetlen Istentől kér valamit, akkor már félig hisz is, szerintem. ;)
Igehelyeket idézőkkel egyetértek.
Alapállapotban jó volt az embernek a Paradicsomban. A gond abból van, hogy az ördög is pályázik az emberre, ezért vannak a problémák. Az ördögöt csak Jézus tudja legyőzni. Minden ember életébe belepiszkál valamilyen módon az ördög, kinek így, kinek úgy, valakinek látszólag jobban. Ha nem fordul az ember Istenhez, nem tudja hatékonyan kezelni ezt. Körülmények, generációs átkok, betegségek, stb. ott maradnak, mert nem igényli az ember a megváltást ezekből sem.
kérdés: miért lenne Isten felé kérésük azoknak, akiknek nincs hitük? ha valaki nem fogadja el, hogy van édesapja és nem fordul a édesapjához a problémájával, akkor hogyan tudna egyáltalán segíteni rajta? mehet az apa a gyereke után, de ha a gyereket ez nem érdekli (nincs hite), akkor nem tud vele mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!