Akiknek nincs hitük azoknak is segít Isten? Teljesítheti az ő kérésüket is vagy elöbb kell a hit?
ha létezik isten akkor biztos segit a hitetleneknek
próbálja megtériteni őket probál bizonyitékot egy halvány reménysugarat adni hogy mégis van valaki aki "segit" (bár ez csak egy hypotézis)
Hm. :) Olyan kérdést tettél fel, amiben sok az ellentmondás.
De a legfontosabb, amit el kell mondani: Isten mindenkit "végtelenül" szeret, hiszen Ő maga a Szeretet. Mindenkinek a legjobbat akarja - egészen addig, amíg szembe nem megy a szabad akaratukkal. Ha nem akar valaki Isten útján járni, akkor Isten nem szól bele az életébe erőszakkal.
Isten nem automata, ezt is fontos kijelenteni. Nem segít úgy, hogy bedobsz három imát és kijön két segítség. Ez rossz Istenkép.
Ellenben olyan kérésedet nem, vagy nem úgy teljesíti, amit neked nem jó. Bár ez már a teológia nehezebb része.
A lényeg. Isten olyan életet próbál adni, ami a legjobb. Ezért szab korlátokat, ezért ad segítséget (Szentírás, vagy katolikusoknak a Szentségek), hogy könnyebb legyen a végtelen boldogság útján maradni, s ne térjen le az ember a pillanatnyi boldogság ösvényére.
Isten _valóban_ a legjobbat akarja.
(A hit pedig sokak szerint annyit tesz, mint vágyni Isten után. Itt érzek pici ellentmondást :))
Szép estét!
Hit = kívánságműsor?
Akiknek nincs hitük (vegyünk példának engem), annak max pár ember tud segíteni és persze jómagam.
De akiknek van hitük, annak sem ez az Isten nevezetű fogalom segít, hanem ugyan nekik is hozzátartozók (emberek).
Az, hogy egy esetleges kívánságot belemagyaráznak abban, hogy Isten által... röhej.
#4: én nem hiszek a büntető Isten képében, aki gőgösen csak azt engedi magához és azt segíti, aki hisz benne. Ez ellentmond a végtelen Szeretnek is. Mindenkit szerit, mindenkit segít.
De ezek a kérés-teljesítés vonal sokkal bonyolultabb, mert Isten nagyobb távlatokban gondolkozik az embernél. Ezért mondjuk, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek" - nem össze-vissza mennek, csak számunkra beláthatatlanok.
én se hiszek isten létezésében
mert tegyük fel példa képpen hogy isten létezik de akkor miért történik az a sok rossz dolog(kisbabák halnak meg stb.)a kisbaba nem ártott senkinek miért nem egy rossz gonosz ember halt meg
vagy akár feltételezhető hogy a sátán és isten ugyan az a személy na és még sok ezer feltételezés van
én személy szerint nem hiszek semmi vallásos maszlagban
én vagyok a saját magam istene
#6: ezek nehéz kérdések igen, és még egy vallásos emberben (akár mélyvallásos emberben is) kételyeket ébresztenek. Nehéz a válasz. Nem is vállalkoznék a megválaszolásukra, alap dolgokat én is tudok és hiszek, de nagy mélyégeket nem ismerek.
De azt hiszem, nem ez volt a kérdés :D
#6-os vagyok
hát jó lehet remélni és hinni azt hogy valaki majd segít
és vigyáz ránk
de a kérdésre válaszolva
megvan az esély arra hogy isten ugy bánik a hitetlenekkel mint a hivőivel.
Szia!
Az evangéliumok jellegzetes szava a pistis-hűség, amit tévesen hitként fordítottak. Amúgy hinni abban kell, amiről nem tudsz. Ha Istenben biztos vagy, mert felfedezted az emberfeletti és az egótól idegen törvényeket, amelyek olyan végtelen szabadságot adnak, amelyre az egó labirintusaiban nem találsz, akkor valóban nem kell hinned Istenben, hiszen megismerted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!