Isten megbocsájt Susan Atkins-nak?
Nagyon szép történetek, csak senki se néz mögéjük. De minek is, a végén még kiderülne az igazság. No mindegy, nem rontom itt tovább a levegőt. Higgyetek csak nyugodtan, csak arra vigyázzatok nagyon, hogy ne fanatizálódjatok.
Aki meg a teremtő teremtőjéről beszél, az kapitálisan félreértett, neki ezúton jelzem: a kérdés nem arról szól, hogy őt ki teremtette, mert ez elég értelmetlen, hanem arról, hogy ő honnan jött vagy hogyan jött létre. A lényeg ugyanis az, hogy egy olyan lény, mint amilyennek Istent hiszitek, összehasonlíthatatlanul bonyolultabb, mint a világmindenség, vagy bármi azon belül.
Mégis, RÓLA elhiszitek, hogy létrejöhetett magától, vagy hogy mindig is létezett, de a nála jóval egyszerűbb világmindenségről meg nem...? Érdekesen működik a tudatotok.
“A hit olyan, mint a szeretet: nem lehet kikényszeríteni. Ezért hiábavaló vállalkozás, ha állami rendszabályokkal akarjuk a szeretetet bevezetni, vagy megerősíteni; mert mint ahogy gyűlöletet kelt, ha megkíséreljük kikényszeríteni a szeretetet, ugyanúgy igazi hitetlenséget kelt, ha a hitet valakire rá akarjuk kényszeríteni.” (Schopenhauer)
Nem akarok senkit meggyőzni, te se tedd, főleg ne ilyen stílusban, ne ebben a kérdésben. Nem pontoztalak le.
Nem is tudtam, hogy meghalt!:S
Am ateista vagyok, de megpróbálok diplomatikusan válaszolni: ha tényleg megbánta a bűneit, nem csak a külvilágnak mutatta, akkor szerintem megbocsájt. Ha épp olyan passzban van az öreg kaporszakállú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!