Van olyan, hogy igaz vallás, vagy igazi vallás, mert a világban olyan sok vallás van, hogy nem is tudom melyiket válasszam, mert komolyan gondolom az életem hátralévő részét. Pld. : a babtista az jó lenne? Vagy a sokat emlegetett jehova tanúi?
Istvan35!
Melyek azok az alap elvek amire gondolsz ,és hol találom a bibliában?
Csak annyit ajánlok, hogy mindig nézd meg "az érem mindkét oldalát", mert vannak báránybőrbe bújt farkasok is. Nem tudhatod,hogy tényleg úgy van minden,mint ahogy mondják, a vallás manapság nagy biznisz lett.
Ajánlok egy oldalt, de az itt olvasottak, valamint a látottak alapján se legyél megbizonyosodva, járj utána magad, hogy mi az igazság.
www.meghivoaparadicsomba.com
Találtam írásokat!
Erről mi a véleményetek?Mert engem kezd meg győzni ez a Jézus!olvassátok:
Jézus Krisztus Isten legtisztább, legpontosabb kijelentése magáról.
Miért Jézus? A nagyobb világvallásokban körülnézve azt találjuk, hogy Buddha, Mohamed vagy Konfucius mind prófétaként vagy tanítóként határozta meg magát. Egyikük sem állította, hogy egyenlő lenne Istennel. Jézus viszont meglepő módon igen. Ez választja el őt a többiektől. Azt mondta, hogy „Isten létezik – most épp őt nézitek”. Beszélt ugyan a Mennyei Atyáról, de nem mint valami tőle külön álló valakiről, hanem úgy, mint aki egy vele. Egy olyan egységről beszélt, ami az egész világon egyedülálló. Jézus azt mondta, hogy bárki, aki látta őt, látta az Atyát, és bárki, aki benne hisz, az Atyában hisz.
Azt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.”14 Olyan dolgokat állított magáról, amelyek csakis Istenre igazak: hogy képes az embereknek megbocsátani a bűneiket, felszabadítani őket a rossz szokások alól, bőségesebb életet adni nekik, és végül örök életet adni a mennyben. Más tanítóktól eltérően, akik az emberek figyelmét a szavaikra irányították, Jézus saját magára, a saját személyére irányította a figyelmet. Nem azt mondta, hogy „kövesd az utasításaimat és megtalálod az igazságot.” Azt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”15
Mivel bizonyította Jézus, hogy Ő Isten? Olyan cselekedeteket hajtott végre, amelyekre az emberek nem képesek. Csodákat tett. Meggyógyította az embereket – vakokat, nyomorékokat, süketeket –, néhányukat még a halálból is feltámasztotta. Hatalma volt a tárgyak felett, a semmiből ételt teremtett, annyit, hogy az elég volt több ezer ember jóllakatására. A természettel is tett csodákat. Egy tó felszínén sétált, megparancsolta a dühöngő viharnak, hogy csillapodjon le. Sokan azért követték Jézust, mert a csodáival folyamatosan a gondoskodott szükségleteikről. Azt mondta, hogy „ha nem akarjátok elhinni, amit mondok, legalább a csodák miatt higgyetek.”16
Jézus Krisztus Istent úgy mutatta be, mint egy kedves, szerető valakit, aki tisztában van az én- központúságunkkal és különböző hiányosságainkkal, mégis őszintén kapcsolatra vágyik velünk. Jézus megmutatta, hogy bár Isten ítéletet érdemlő bűnösökként tekint ránk, a szeretete erősebb, ezért egy másik tervet dolgozott ki számunkra. Isten maga emberi formát öltött, és felvállalta a bűneinkért járó büntetést. Furán hangzik? Lehet, de például sok apa örömmel cserélne helyet a rákos gyermekével, ha tehetné. A Biblia azt mondja, azért szerethetjük Istent, mert Ő előbb szeretett minket.
Jézus helyettünk halt meg, hogy megbocsátást nyerhessünk. Az általunk ismert összes vallás közül egyedül Jézusban látjuk Istent lépéseket tenni az emberiség felé, és gondoskodni arról, hogy kapcsolatunk lehessen vele. Jézus az isteni szív szeretetéről tesz tanúbizonyságot, amikor a szükségleteinkről gondoskodik, és magához vonz minket. Jézus halála és feltámadása miatt új életet kínál nekünk. Elnyerhetjük a megbocsátást, Isten teljes elfogadását és őszinte szeretetét. Azt mondja: „A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.”17 Egy cselekvő Istent láthatunk itt.
Létezik-e Isten? Ha tudni akarod, kutass Jézus Krisztus után. A Biblia azt mondja, hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”18
Bár megtehetné, Isten nem kényszerít minket arra, hogy higgyünk benne. Ehelyett rengeteg utalást adott a létezéséről ahhoz, hogy önként válaszoljunk neki. Csak néhány ezek közül a Föld és a Nap tökéletes távolsága, a víz egyedülálló kémiai tulajdonságai, az emberi agy, a DNS, az Istent ismerő és erről tanúságot tevő emberek, a szívünket és elménket folyamatosan foglalkoztató gondolat, hogy van-e Isten, illetve Istennek az a vágya, hogy Jézus Krisztuson keresztül megismerjük őt.
Beszervezni valakit,Jehovást? A kérdező előbb gondolkodjon?
Kedves ismeretlen!
Az ember szabad akarattal lett megteremtve,és nem hiszem,hogy bárkit is erőszakkal be kellene szervezni valahová...A kérdező jól tette,hogy kérdezett,innen is látszik,hogy gondolkodik,mivel nem ugrik bele egyből,valami hamis vallásba.Aki keresi az igazságot,az meg is fogja találni,de tény,hogy ez erőfeszítést igényel tanulás terén.Hiszen az embernek tanulmányozni kell ahhoz a bibliát,hogy lássa,min is alapszik az igaz hit.Az Apostolok is minden nap gondosan vizsgálták az írásokat,hogy úgy vannak-e azok a dolgok..(Csel-17:11)A Máté 24:14-ben olvasható : És a Királyságnak ezt a jó hírét,prédikálni fogják,az egész lakott földön...Tehát ha Jehova Tanú időt,és energiát nem kímélve mennek,hogy elvigyék a jó hírt,amennyi emberhez csak lehetséges.Máté 28:19) A Jelenések 21:6 versében található:Aki szomjazik,annak adok az Élet forrásából ingyen..A János 17:3 Az pedig az örök élet,hogy ismeretet szerezzenek rólad,az egyedüli igaz Istenről,és akit elküldtél,Jézus Krisztusról.
Kicsit hosszúra sikeredett a mondanivalóm,de igyekeztem én is az érdeklődőt,még több igaz bibliai versel alátámasztani,hogy saját maga lássa a bibliában leírtakat,így könnyebb lesz neki a döntés,hogy az igazi hitet megtalálja.
Tiszteletben tartjuk azt,aki nem hisz,hiszen ez a szabad akarat ,gyönyörű ajándék Istentől.De még nagyobb ajándék ,megtalálni az igaz hitet,és azt az utat,amin járni kell egy igaz kereszténynek,mert az ajándék nem más mint: az ÖRÖK ÉLET! :) Kívánom,hogy rátalálj a helyes útra,kedves kérdező,mert ahogy írtad,komolyan gondolod életed hátralevő részét. Üdvözlettel: Barackvirág :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!