Keresztények! A maszturbálás halálos bűn?
Jól beszélsz 57%-os:D
Én még azt is hozzátenném, hogy ilyen alapon a pettingelés sem bűn két szabad fiatal között,hiszen sem a parázna(prostituált) sem a házasságtörö kategóriában nem tartozik bele.
Az ószövetségből is tudjuk,h azt a lányt kövezték meg, akiben nem találtatott szüzesség,a kutyát nem érdekelte pettingelt-e.
Akik paráznaságnak mondják ezt, csak beleköltik a saját véleményüket Isten beszédébe.
Kedves utolsó!
Azért ehhez némi kitételt meg kell fogalmazni!
Csak abban az esetben lehetséges ez, ha az a saját asszonya.
Mert: . Mt 5,28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Tehát a petting a tekintettől már bizony jócskán túl van.
Azt mondod, hogy két szabad fiatal csinálhatja.
Persze, csak többé soha el nem válhatnak.
"Őrizzétek meg azért a ti lelketeket, és a ti ifjúságotok feleségét meg ne csaljátok!
Mert gyűlölöm az elbocsátást, ezt mondja az Úr, Izráelnek Istene "
Malakiás 2;15-16
Ha ehhez tartja magát a "két szabad fiatal" (akik már bizony nem szabadok, hanem egymáséi", akkor persze, pettingeljenek. :D
Isten nem rendelt szertartást a házassághoz. A Biblia a jegyben járást és a házasságot is többször szinonimaként használja.
A házasság ez:
IMóz2;24 Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.
Ha egy fiatal pár együtt van, szeretik egymást, és pettingelnek, ők házasok. Ha nem is tekintenéd házasságnak Isten gyűlöli az elbocsátást. Ha el akarod bocsátani a lányt, akivel együtt voltatok x ideje, ezzel magadra vonod a Biblia szerint Isten haragját. Isten haragját magadra vonni nem szerencsés.
Elbocsátott asszony a Biblia szerint nem mehet hozzá senkihez, de ha mégis hozzá ment, az első férfi többé nem fogadhatja vissza. Csak akkor fogadhatja vissza, ha az asszony nem ment más férfihoz.
Ifjúságod szerelme az első és remélhetőleg egyetlen házastársad. Őt elhagyni, elbocsátani bűn. Tudom, mi mindannyian (99,9999%-unk) vétkeztünk ezzel. Mindannyian szűkölködünk, és vétkeztünk Isten törvénye ellen. De ezen nem is kell csodálkozni, Jézus az egyetlen, ki bűntelenül fára szegezték, hogy áldozatul szolgáljon a mi bűneinkért. Hogy mindaz, ki hisz őbenne, és ahogy felemeltetett a kígyó Mózesnél a pusztában, akképpen felemelve Krisztus urunk is reá nézve megmenekülhessünk. Hogy megtérve, Krisztust követve a törvényt betölthessük, és vétkeink bocsánatot nyerhessenek.
A jegyben járást még fel lehet bontani, nem házasság.
Bár igaz, az igében, ha valaki jegyest megerőszakol a felebarátja felesége ellen vétkezett.
És ha nem járnak jegyben, mivel pl két diákról van szó?(de természetesen azt vesszük alapul, egymással szeretnék leélni életüket, csak nincs módjuk még évekig megházasodni)
"Ha egy fiatal pár együtt van, szeretik egymást, és pettingelnek, ők házasok"
Nem, mivel nem történt közösülés, sem apa anya elhagyása.
A Biblia mindig a " bement és ismeré "című
történetet tekinti házasságnak.És ezt a házas felet elbocsátani nagyon helytelen.
"A jegyben járást még fel lehet bontani, nem házasság.
Bár igaz, az igében, ha valaki jegyest megerőszakol a felebarátja felesége ellen vétkezett."
Ez ellentmondás, erről beszéltem, hogy a Biblia a jegyben járás és a házasságot szinonimaként használja.
Jegyben járás is házasság, tehát nem történt bement és ismert szitu.
Isten azt mondta, hogy amit Isten egybeszerkesztett, ember el nem választhatja.
Tehát Isten szerkeszti egybe, és nem ember. Isten választja el, mégpedig a halállal. És hogyan szerkeszti egybe? Ha halállal választja el a házasokat, a szerelemmel köti egybe. Akibe szerelemes vagy, az az ifjúságod felesége, és őt soha nem hagyhatod el, amíg él.
Ha nem vagy szerelemes, és úgy közeledsz testileg, ebben az esetben pettingelsz, az kimeríti a prostítúció fogalmát. Ha szerelembe estetek, ezzel magatokhoz kötöttétek az életeteket, mert két szerelmes együtt akar élni. Ezzel elhagyta apját és anyját, ha esetleg fizikailag nem is történt meg. Így házasok.
A bujálkodók, azaz a kicsapongással élők nem örökölhetik Isten országát. Ha úgy gondolod, hogy nem vagy házas, és azzal fekszel le, akivel akarsz, azzal kicsapongó vagy.
Összefoglalás:
Mint mondtam, Isten nem rendelt szertartást a házassághoz. Isten köti egybe a házasokat, és nem ember. Ha nem vagy szerelmes, kicsapongást, és érdekből való lefekvést, azaz prostitúciót hajtasz végre. Ha szerelmes vagy, akkor együtt akarsz élni azzal, akibe szerelmes vagy, tehát ezzel kimeríted ezt: "Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez:"
Ha őt elhagyod, elbocsájtod, azt gyűlöli a Izrael Istene, a mi Urunk.
Nem tudom, hogy mennyire érthető? Hasonló megkötés a tanítványoknak sem tetszett. Ezt válaszolták:
"Mondának néki tanítványai: Ha így van a férfi dolga az asszonynyal, nem jó megházasodni."
Mindenki tudja, hogy igazából még nem a felesége, de már elkötelezte magát neki.Ha házasság lenne nem lehetne felbontani mint mondtam, de olyat nem olvasunk az igében, hogy aki elbocsátja jegyesét bűnt követne el.
És a jegyesek még szüzek, az újszövetség is külön említi a kettőt.
"Isten azt mondta, hogy amit Isten egybeszerkesztett, ember el nem választhatja.
Tehát Isten szerkeszti egybe, és nem ember. Isten választja el, mégpedig a halállal. És hogyan szerkeszti egybe? Ha halállal választja el a házasokat, a szerelemmel köti egybe. Akibe szerelemes vagy, az az ifjúságod felesége, és őt soha nem hagyhatod el, amíg él"
Ez már csak belemagyarázás.
Honnan tudni Isten szerkesztette-e egybe?
"Ha nem vagy szerelemes, és úgy közeledsz testileg, ebben az esetben pettingelsz, az kimeríti a prostítúció fogalmát. Ha szerelembe estetek, ezzel magatokhoz kötöttétek az életeteket, mert két szerelmes együtt akar élni. Ezzel elhagyta apját és anyját, ha esetleg fizikailag nem is történt meg. Így házasok"
A prostitúció az pénzért történik, ez inkább kicsapongás.
A szerelembe esés önmagában még nem köt hozzá a másikhoz és nem történt apa és anya elhagyása.Az "el akarja hagyni" nem egyenlő a tényleges elhagyással.És ha valakik összeházasodnak, de a szülőnél élnek nem házasok?:D
Vicces lenne.
Mi az, hogy eljegyez?
A Biblia szerint:
5Móz 28,30 "Feleséget jegyzesz magadnak..."
2Móz 22,16 "jegyajándékkal jegyezze azt el magának feleségül."
Lk 2,5 Hogy beirattassék Máriával, a ki néki jegyeztetett feleségül, és várandós vala.
Tehát aki eljegyzett, az feleségnek tette azt.
"És a jegyesek még szüzek, az újszövetség is külön említi a kettőt."
Igen, annyi a különbség, hogy az egyik esetben szűz, a másik esetben nem.
"Ez már csak belemagyarázás.
Honnan tudni Isten szerkesztette-e egybe?"
Igen, én magyaráztam bele, de megmagyarázom, ha megengeded?
Azt tudni, hogy Isten szerkeszti egybe.
Mk 10,9 "Annak okáért a mit az Isten egybe szerkesztett, ember el ne válassza."
A Bibliából tudni, hogy a feleséghez ragaszkodik az ember, annyira, hogy képes elhagyni a családi fészket, hogy együtt legyen vele. Én ezt úgy vélem, hogy a szerelemmel hozható összefüggésbe.
A szerelem pecsétje a szívben van.
Énekek 8,6
Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre,
mintegy pecsétet a te karodra;
mert erős a szeretet, mint a halál,
kemény, mint a sír a buzgó szerelem;
lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai.
"A prostitúció az pénzért történik, ez inkább kicsapongás."
A mi szemléletünkben igen. De miért kér pénzt? Érdekből. Minden olyan szexuális kapcsolat, mely érdekből történik, prostitúció. Felkínálom magamat a másiknak, hogy nekem jó legyen. Ő csak azért kell, nem másért. A kicsapongással, azaz a bujálkodással sem enyhítetted a vádat:
1Tim 5,6 A bujálkodó pedig élvén megholt.
"A szerelembe esés önmagában még nem köt hozzá a másikhoz és nem történt apa és anya elhagyása.Az "el akarja hagyni" nem egyenlő a tényleges elhagyással.És ha valakik összeházasodnak, de a szülőnél élnek nem házasok?:D"
Nem érted, igaz? Olvasd egybe: elhagyja anyját, apját és ragaszkodik feleségéhez. Ez egy fogalom, és nem kettő. Ott "és" van, és nem "aztán", vagy "utána"... Egybe van kötve. Itt a ragaszkodás a lényeg. Ragaszkodás-szerelem
Rugaszkodj egy kicsit el a földi szemlélettől. Nem az a házasság, hogy kivel él, a szüleivel, vagy egy nővel. Ha albérletbe megyek, és a főbérlő egy nő, attól még ő nem a házastársam. Ha ragaszkodok hozzá, és vele akarok élni (szerelmes vagyok belé) akkor a feleségem, ha nem másnak az asszonya.
Egy kicsit szétoffoltuk már ezt a kérdést, nem tudom, hogy a kérdezőnek mennyire tetszik ez, ha nem haragszol, akkor itt csak akkor folytatnám az eszmecserét, ha a kérdezőt is érdekli. Természetesen privátba nyugodtan folytathatjuk. Úgyhogy, ha kedves kérdező, itt lennél, és szólnál, hogy mi legyen, folytassuk, vagy sem, azt megköszönném.
Szia
Még valamit ehhez, bocsánat, de kimaradt:
"de olyat nem olvasunk az igében, hogy aki elbocsátja jegyesét bűnt követne el."
VMózes 22
23. Ha szűz leány van jegyben egy férfiúval, és megtalálja azt valaki a városban, és vele hál:
24. Vigyétek ki mindkettőjöket annak a városnak kapuja elé, és kövezzétek meg őket kővel, hogy meghaljanak. A leányt azért, hogy nem kiáltott a városban, a férfit pedig azért, hogy meggyalázta az ő felebarátjának feleségét. Így tisztítsd ki a gonoszt Izráelből.
Jegyes leány, de mit csinált a megerőszakoló? Meggyalázta a felebarátjának a feleségét. Isten törvénye a jegyest feleségnek tekinti. Tehát jegyes nem bocsájthatok el, csakhogy a felvetésedre bibliai idézetet is adjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!