A Szent Lélek káromlását nem lehet megbocsájtani ez igaz?
És tulajdon képen hogy lehet a Szent Lelket káromolni?
Kis korom óta keresztény vagyok és mivel eléggé forrófejű/lázadó típusú srác vagyok, ezért volt már pár alkalom amikor káromoltam Istent (csúnya szavak stb). Ilyen történt pl tegnap is. Tudtam, hogy a rossz dolgok nem Ő miatt történtek csak idegesített és elszomorított az a tudat, hogy mintha nem tenne értem semmit vagy csak alig tenne értem valamit pedig minden nap Őt szolgálom tetteimmel/cselekedeteimmel.
Ezek megbocsájthatók? A Szent Lélekkel kapcsolatban pedig azért kérdeztem, mert lehet (nem emlékszem már) régebben a Szent Lelket is káromolhattam. Azóta a tegnapi alkalmat is már megbántam és hatalmas bűntudatom van.
Szia!
Mit jelent a szent szellem ellen vétkezni?
Megtörténhet, hogy valaki Jehova szent szelleme ellen vétkezik, ez a bűn nem bocsáttatik meg. "Ezért mondom nektek: mindenfajta bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek, de a szellem elleni káromlás nem bocsáttatik meg" (Máté 12:31).
Hogy megbocsáthatatlan bűnt követtünk-e el, azt Isten dönti el, és ő az, akinek hatalmában van megvonni tőlünk a szellemét." Ne vess el engem arcod elől!
Szent szellemedet, ó, ne vond meg tőlem!"(Zsoltárok 51:11).
Ha mélységesen elszomorít bennünket a bűn, akkor nagyon valószínű, hogy őszintén megbántuk azt, és nem vétkeztünk a szellem ellen.
ugye milyen megnyugtatóak a Biblia szavai Isten megbocsátásával kapcsolatosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!