Mi magyarok mit követtünk el a történelemben, hogy a mai napig nem tudnak nekünk megbocsájtani?
Mi magyarok mit követtünk el a történelemben, hogy a mai napig nem tudnak nekünk megbocsájtani? A "nem tudnak megbocsájtani" alatt valamilyen felső, nem látható hatalmat képzeljetek el (nem emberit).
Mert nem igaz, hogy mindez véletlen, valaki irányitja. Most nincs külső fenyegetés, különben is, minden külső pusztítás után fel tudtunk állni. És most tessék, mi van most? Nincs külső ellenség, csak a belső bajok, politikai sárdobálás, 4 évenként egymás alá licitáló pártok.
Mivel érdemeltük ezt ki? Már akkor is azt mondták, hogy megbűnhődtük a múltat, jövendőt, nem volt elég?
Igen. Ez a himnusz is azt nyomatja az emberek fejébe, hogy mi állandóan bűnhődünk és minket mindenki utál. A szózat meg még ki is mondja, hogy ha elmész innen, akkor áruló vagy. Kötelességed itt meghalni.
Én nem hiszek, a kollektív bűntetésben, főleg nem a származás, faj, nem és egyéb alapú marhaságokban.
Mindenki a saját maga tetteiért felelős. (persze sajnos a környezetben lévő események elég erősen kihatnak rám is és másokra is).
Mivel érdemeltük ki ezt a helyzetet?
Semmivel. A politikai elit elharácsolta a pénzt és olyan hiteleket vett fel, olyan függőséget alakított ki, amiből nehéz kimászni vagy egyáltalán nem is lehet.
Tessék egy idézet neked Széchenyitől:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba..."
Nincs utalás a Bibliában arra, hogy Isten külön foglalkozna (büntetné, vagy megjutalmazná)napjainkban valamelyik nemzetet, arról viszont ír, hogy" Lesznek jelek a napban, a holdban, a csillagokban,a földön pedig nemzetek gyötrődése,mivel nem ismerik a kiutat a tenger (a népek)zúgása miatt és a háborgása miatt, miközben az emberek elalélnak a félelemtől, és azoknak várásától, amik a lakott földre jönnek...".(Lukács 21:25,26)
Viszont vigasztaló az, hogy Isten ma személyes figyelmet fordít az egyénekre.Erről Péter szavait olvashatjuk a Szentírásban:"Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten,hanem minden nemzetben kedves ő előtte aki őt féli és igazságot cselekszik."(Cselekedetek 10:24,35)
Sajnos az emberek többsége nem ismeri Isten akaratát és ezért nem is tud igazságosan élni. A legtöbb ember saját igazságát tartja mérvadónak. Sokszor ezt nem is rossz szándékkal teszik (lásd Saul példáját,a későbbi Pál apostolt).
Igazad van abban, hogy ami ma történik az nem a véletlen műve, Valaki tényleg irányítja. A megtért Pál ír "e világrendszer istenéről" a Korintuszi gyülekezetnek(2Kor 4:4), aki nem más mint Sátán, aki "jár mint ordító oroszlán",(1Péter 5:5), "mivel tudja,hogy rövid ideje van"(Jelenések 12:12). A kérdésedre:"mi van most?" Sajnos ez a bajok oka. De vigasztaló: már nem sokáig.
Hááát.. Nem vagyok történész, szóval nyugodtan belém lehet kötni, de ha emlékezetem nem csal történelemből, Mátyás halála óta folyamatosan szívunk. A Szapolyaiak idején majdnem teljesen meg is szűnt az ország, ha akkor nincs a török uralkodó, mostanra talán nem is léteznénk (konkrétan háborúval fenyegette meg a nyugati hatalmakat, amikor magyarországot maguknak akarták és kezdték bekebelezni, Szapolyainak, meg az anyjának, meg "intéztek" egy lakosztályt lengyelországban némi havi könyöradománnyal, amiből megélhettek)
Mátyás anno az akkori pápa felkérésére "szent háború" címszóval kiirtotta családostul, nőstül, gyerekestül a mai délszláv területeken letelepedett kezdeti protestánsokat a hírhedt elit hadseregét a "fekete sereget" rájuk szabadítva. Azóta gyakorlatilag sosem voltunk függetlenek, mindig valakinek a szolgái voltunk, anyni, hogy egymást váltogatták a fejünk fölött a különböző hatalmak.
Aztán ott van az, amit a második világháborúban műveltünk. Szinte már a háború végén, 1945-ben ért ide a holokauszt, mármint a bevagonírozás, haláltáborokba deportálás, dunába lövöldözés. Valahol azt olvastam, hogy csak pár tucat, talán 50 SS tiszt érkezett ide e célból, hogy "rendet tegyenek". A többit a magyar lakosság részvételével végezték el. Pár hónap alatt összefogdosták magyarország zsidó lakosságának túlnyomó részét, 300000 emberre emlékszem, de ennek utána lehet nézni pontosabb adatokért. Tettük ezt úgy, hogy bizonyos északeurópai országokban (amiket addigra már megszállt a német haderő) asszem 2 helyen is maga az uralkodó is kivonult a családjával sárga csillaggal a ruháján, amikorra a németek kitűzték a határidőt, hogy a zsidókat összefogdossák és az egész népet ugyanerre szólította fel. Nálunk meg 2-3 hónap alatt összeszedtek 300000 zsidót egyenesen a marhavagonokba, sokan az utazást sem élték túl, a csecsemőket a tömeg tetejére dobálták, mint a szemetet.. Szerintem már ez önmagában is elég lenne, mert Isten nem hagyja büntetlenül ha a népével, vagy akárkivel ezt művelik, ilyen embertelenséget és azokat az országokat sem hagyja lógva, akik ilyenekben aktív segítő kezet nyújtottak. mert nem az az 50 SS tiszt járkálta a falvakat elhiheted, hanem a besúgók, a "szomszédok" a nyilasok, a polgári lakosság.
Anno a zsidók nem véletlenül vándoroltak 40 évig a pusztában. Isten nem engedte, hogy belépjenek az ígéret földjére, a lázadásaik miatt, csak a gyerekeik mehettek be, az új, felnövekvő generáció. Magyarországon a "rendszerváltás" után és a mai napig sem volt igazságtétel, max formálisan, szavakkal, oklevelekkel, meg pár ilyen "gesztussal" maximum. Rengeteg régi pártfunkcionárius, besúgó, ávós rohangál az utcán büntetlenül és a parlamentben is 22 éve a legnagyobb nyugalommal ücsörögnek a régi elnyomók új köntösben, akik "hirtelen megtértek".
Sokan beszélnek egy bizonyos "turáni átokról" is, nem tudom mi az igazság, őszintén szólva foggalmam nincs és nem is érdekel mélyebben, de amit hallottam róla, az eléggé egybevág a mai állapotokkal, vagy akár az István a Király egyik dalszövegével (Sarolt) is: [link]
"szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát. Könnyen megtéveszti néhány jólirányzott hazugság. EGYMÁS ELLEN ACSARKODVA NEM EGY-NEMZET ITT E NÉP.." stb.
Ezekből csak Isten tudná kirángatni ezt az országot, ha elég sokan és elég komolyan gondolva kérnék. De nem teszik. Valahol meg tudom őket érteni, a kommunista hatalom egyik első intézkedése a vallásüldözés, a hitélet megfolytása, az értelmiségiek, így a papok bebörtönzése és kisegyházak feloszlatása, vagy egymásba olvasztása volt. Én pl. úgy nőttem fel anno, hogy SEMMIT nem hallottam Istenről, bibliáról vagy bármi hasonlóról, pedig a belvárosban éltem ahol egymást érték a templomok. Mindeközben, mivel a kommunizmus/szocializmus erősen épít a fajelméletre, materializmusra, az iskola alsó tagozatűtól kezdve azt hallgattam, hogy akik vallásosak=elmebetegek, bolondok, szellemileg visszamardott lelki nyomorékok, akiket sajnálni kell, pedig még azt sem tudtam mi a vallás egyáltalán, eszik, vagy isszák(?)
Akkor ezeknek az embereknek, akik 60x éven keresztül már EBBE nőttek bele, a leszármazottaik, a mai fiatalok majd biztos nekiállnak imádkozni Istenhez.. Inkább lőnek egy jóképű jointot, hisz "egyszer élünk és minden egyre sz@rabb" meg másokat, népcsoportokat és egymást okolják a bajaikért, hiszen XY politikus ezt a konjuktúrát tálalta eléjük, mint "megoldást" természetesen önző politikai és személyes érdekek, meg "osszd meg és uralkodj" nélkül, csupaszívjóságból, hogy nehogy véletlen egymás torkának ugorjanak szegények.. (miközben ezt kihasználva degeszre szedi magát a nép nevében)
"Mátyás anno az akkori pápa felkérésére "szent háború" címszóval kiirtotta családostul, nőstül, gyerekestül a mai délszláv területeken letelepedett kezdeti protestánsokat"
Mátyás halála: 1490.
Luther fellépése: 1521.
A második dátum előtt nem léteztek protestánsok, így Mátyás sem irthatta ki őket. A szlávok meg egyébként sem voltak oda a protestantizmusért; ma is csak a szlovákok között van jelentős létszámú protestáns közösség.
Kérdező: ha a pocsék, össze nem fogós "nemzeti karma" okát keresed, akkor két jelentő eszmetörténeti eseményt tudok ajánlani, mint szóba jöhető kiindulási okot:
1.: kalandozások. Végül is ok nélkül végigpusztítani egy kontinest nem szép dolog.
2.: a kereszténység felvétele. A kalandozások még sikeresek voltak, utána egyik invázió, polgárháború és katasztrófa a másik után. Lehet, hogy a pogány istenek megsértődtek, amiért a híveiket kiirtották. :)
"Mátyás halála: 1490.
Luther fellépése: 1521.
A második dátum előtt nem léteztek protestánsok, így Mátyás sem irthatta ki őket. A szlávok meg egyébként sem voltak oda a protestantizmusért; ma is csak a szlovákok között van jelentős létszámú protestáns közösség"
NEM a Luther féle protestantizmusra céloztam, Luthert megelőzően is voltak hasonló elveket valló közösségek/kezdeményezések. Ha Luthert akartam volna írni, szerinted nem emlékeznék pont az ő nevére és írom, hogy "Lutheránusok" vagy ilyesmit? Olyan ez, mint a "kopernikuszi elv" amit jóval kopernikusz előtt talált ki egész más, mégis egyszerűsítve kopernikusznak tulajdonítanak utólag ráaggatva. Pontosan nem emlékszem a nevükre, mert vagy 20 éve olvastam róluk, hülyeséget meg nem akartam írni, azt viszont írtam, hogy aki akar majd utánanéz pontosabban, ha érdekli. Az meg egy dolog, hogy ma a délszláv területeken mi az uralkodó vallási irányzat. Ezt hülyeség alapul venni, a mai állapotok és az akkoriak között nagyon nagy különbségek voltak.
"1.: kalandozások. Végül is ok nélkül végigpusztítani egy kontinest nem szép dolog"
Ennek meg te nézzél utána egy kicsit szerintem, mert szó sem volt "végigpusztításról".
Szerintetek tényleg folyton szívunk? Tényleg ilyen pesszimisták vagytok?
Magyarországot folyton szívatták a belső és külső ellenségek, teszik ezt ma és az utóbbi évszázadban is ahogy Ozmium leírta. De nagy ellenségeink, a mongol birodalom, az oszmán birodalom, a Habsburg birodalom, a Szovjetunió és társaik mára mind odavesztek, mi meg élünk. Ráadásul egy csodálatos adottságokkal bíró országban. Nem értem, hogy nem látják ezt az emberek.
Amikor (bocsánat a szóhasználatért) p.csognak, hogy hideg van, akkor Európa más részein százak halnak meg az utakon, városok maradnak áram nélkül a fél méteres hóban, itt meg mínusz 5 fok van 3cm hóval.
Amikor a rossz gazdasági helyzet a gond, nem látják, hogy a világ más részein felezik a nyugdíjakat? Itt sem jó a helyzet a galád kormányok miatt, de még mindig jobb, mint másutt.
Inkább adnátok hálát Istennek mert nem éheztek és nincs kolerajárvány.
Úgy lehet egy országot kicsinálni, kihasználni, profitot nyerni, befolyásolni ha az emberekből kiirtják az öntudatot, az erkölcsöt. És ezeknek szerves részét képezi a vallás és a nemzeti öntudat. Nem szabad hagynunk, hogy ezeket gyengítsék (sajnos már ma is csak nyomokban lelhető meg). Erre nagy eszközük, amit talán sokan most is alaptalanul gondolnak rólam, hogy a nemzettudatot összemossák a rasszizmussal meg a nácizmussal. Én egyik se vagyok a kettőből.
Kedves kérdező! Normális pártra kell szavazni! Jelenleg aki ki akarja tenni a parlametből ki akarja tenni, a rendszerváltás előtti pártokat a Jobbik, ki akarja azt, hogy a magyarország területén külföldiek ne vegyenek termőföldet, a Jobbik, ki akarja kezelni a cigánybűnözést, a Jobbik.
Annyi szépsébhibája, va hogyha az EU-ból kilép összeugyrik a szolákokkal. A gazdasági programja szintén kiváló.
4-es valaszolo!
rosszul tudod!!
1,;-nem 45-ben hanem 44-marciusatol folyamatosan fojtak a deportalasok!1944 aprils-junius kozt-(Nem "50 SS tiszt")-a MAGYAR Csendorseg es Rebndorseg hajtotta vegre az egeszet, Fereczi Laszlo Csendoralezredes szemelyes felugyelete mellett!!
ott a falvakban egyetlen egy SS sem volt jelen!!ha persze leszamitjuk azt a Magyar SS-t-(Zoldi Marton)-aki eloszerettel jart olyan ruhaban!
2,;
nem 300000 forol volt szo!a teljes videki zsidosag deprtacioja vegen a szam 537000 fore rugott!!
ehhez kesobb hozzacsaptak budapestrol a nemzetkozi-(kis)-gettobol 40000-et es a nagy gettobol 65000-et 44 oktobere-novembere kozt!
3,;-megmielott!!!-jomagam ateltem azt szemelyesenugy az osszeszzedesunket,mint a bewaggonirozast a deli palyaudvaron!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!