Magyarország volt az egyetlen apostoli királyság a történelemben?
Állítólag Szilveszter pápa adományozta az apostoli kettős keresztet István királynak!
Hogy lehet ez?A kettős kereszt már évezredek óta szimbólumrendszerünk része volt,mint az "EGY" jele!
Két kérdés:
"Állítólag Szilveszter pápa adományozta az apostoli kettős keresztet István királynak!"
-Erre mi a bizonyíték?
"Hogy lehet ez?A kettős kereszt már évezredek óta szimbólumrendszerünk része volt,mint az "EGY" jele!"
-Erre mi a bizonyíték?
1.válasz:Történelmi esemény
2.válasz:Róvásírás
Hát a kettős kereszttel nem tudok vitatkozni, de én azt tanultam történelemből, hogy a koronát ÁLLÍTÓLAG II. Szilveszter adta Istvánnak, így szól a hagyomány. Mint ahogy te is ezt írtad.
De ettől amúgy miért vagyunk "apostoli királyság"? Mi az egyáltalán? A Vatikán nem az volt? Itália nem az volt? A nyugati államok nem a pápától kértek koronát?
A rovásírás gy betűjét én nem tartom érdemesnek ide keverni, még akkor sem, ha "egyet" jelent. Nyilvánvaló, hogy egy írás jelkészlete nem azonosítható a keresztény vallási szimbólum kettős keresztjével. A kettő nem is teljesen azonos.
Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy a pápa Szent Istvánt apostol királynak nevezi, míg magát csak apostolinak. Ez valóban páratlan.
Szia Ozmium42!
A kettős kereszt jelentését nem én találtam ki!Csíksomlyón az Egy jeleként tartják számon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!