Izrael Istene milyen szellemi értékeket képvisel?
Izrael Istene a mi Istenünk is (keresztényeké mivel megtértünk a fiához Jézushoz).
Milyen szellemi értékeket képviselhet? Nyilván a szeretet lehet a legfontosabb szellemi érték számára, mivel a Biblia és a kereszténység (azt nevezik kereszténynek aki Jézust követi) a szeretetet hozza előtérbe mint az egyik legfontosabb dolgot az életünkben.
De mi is az a szeretet? Isten elküldte az egy szülött fiát Jézust, hogy meghaljon a bűneinkért tudván, hogy majd meg fogják kínozni és keresztre fogják feszíteni csak is azért, hogy mi bűnös emberek megtérhessünk!
Ezt nevezik szeretetnek.
Szia!
Így, ebben a megfogalmazásban a rasszizmus Istene. Tehát szellemi értéke a rasszimus, de ez inkább az értéktelensége.
"rasszizmus Istene"
Már elnézést, de Jézus ugyan úgy meghalt minden emberért függetlenül hovatartozásától! Ezt te honnan vetted egyáltalán? Isten mindenkit szeret és ezt a Biblia is megmondja.
Vagy buta vagy és nem tudod mit beszélsz, vagy pedig hazudsz.
Kedves kérdező
Izrael Istene ma már nem csak a Test szerinti Izraeliták istene.Hanem bárkié lehet.
Izrael Istene szellemi értékeihez tartozik az adakozás a barátság, és a Boldogság.
Az adakozásban nem csak anyagi vonatkozást kell érteni, hanem szellemit is.
Van az adakozásnak egy olyan formája, mely még a jótékonyságnál is fontosabb. Jézus erre célzott, amikor egy gazdag, ifjú elöljáró megkérdezte, mit kell tennie, hogy örök életet kapjon. Jézus ezt mondta neki: „menj, add el javaidat, add a szegényeknek, és kincsed lesz az égben, és jöjj, légy a követőm!” (Máté 19:16–22). Megfigyelhető, hogy Jézus nem pusztán annyit mondott az ifjúnak, hogy adakozzon a szegényeknek, és akkor életet kap. Arra buzdította őt, hogy ’legyen a követője’. Más szavakkal: bár dicséretes és hasznos a jótékonyság, a keresztényi mivoltunk többet foglal magában.
Jézus azt tartotta a legfőbb feladatának, hogy szellemileg segítsen másoknak. Röviddel a halála előtt ezt mondta Pilátusnak: „Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazság mellett” (János 18:37). Noha Jézus élen járt a szegények megsegítésében, a betegek gyógyításában és az éhezők táplálásában, leginkább arra oktatta a tanítványait, hogy prédikáljanak (Máté 10:7, 8). Ez olyannyira igaz, hogy az egyik utolsó parancsa ez volt: „Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket” (Máté 28:19, 20).
Azáltal, hogy szellemi értékeket adunk át másoknak, tulajdonképpen nem csupán a munkatársai lehetünk Istennek. Örökké tartó barátságot köthetünk vele. Ábrahámot a hitéért Jehova barátjának nevezték (Jakab 2:23). Miközben igyekszünk Isten akaratát tenni, mi is a barátaivá válhatunk. Így egyúttal Jézus barátaivá is válunk. Jézus ezt mondta a tanítványainak: „barátoknak neveztelek titeket, mert mindazt, amit az Atyámtól hallottam, tudtul adtam nektek” (János 15:15). Sokan annak örülnek, hogy befolyásos emberek vagy magas rangú tisztviselők barátainak tekintik őket. Mi viszont az egész világegyetem két legkiemelkedőbb személyiségének a barátai lehetünk!
Ezen túlmenően elmondhatjuk, hogy amikor segítünk másoknak megismerni Istent, ők is a barátainkká válnak
azok, akik alkalmazzák a Bibliát a mindennapi életükben, általában mentesek azoktól az egészségi ártalmaktól, melyeket a nemi erkölcstelenség, a dohányzás, a részegség, és a kábítószer-fogyasztás eredményez. A nyugodtabb élet és az ismerősökkel és másokkal való jó kapcsolat előnyeit is tapasztalják.
Azt már láttuk, hogy a jó egészség nem szükségszerűen eredményez tartós boldogságot. Mi hozhatná meg számodra azt, hogy nagyobb mértékű boldogságnak örvendj?
Következtetése a Biblia bölcs íróját, Pál apostolt visszhangozta, aki ezt mondta: „Megtanultam, hogy azokban, a melyekben vagyok, megelégedett legyek” (Filippi 4:11, Károli). Emlékezz Jézus szavaira is: „Tartsátok nyitva a szemeteket és óvakodjatok a mohóság minden formájától, mert ha valakinek van is, az élete nem azoktól függ, amije van” (Lukács 12:15).
Tisztelettel Katy Weaver
Nagyon magasat.
Itt most nem Jehúda istenére gondolok, hanem Izráél-ére.
Ő az enyém és én az övé vagyok; nekem egyedül ő tett tanúságot, senki és semmi más.
De valahol egyek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!