Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Definiálná valaki Isten...

Levis56 kérdése:

Definiálná valaki Isten fogalmát? Nem találok rá egységes meghatározást.

Figyelt kérdés

2013. ápr. 6. 17:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Isten az,aminek gondolod,mivel egyenlő a mindennel.Úgyhogy definiáld magadnak.Remélem segítettem:)
2013. ápr. 6. 20:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Következésképpen nem is létezik más. Ami csak létezik: Ő. Minden egy, nem csak a háromság. A tanítás legelső lényege, hogy az elkülönültség csak a mi dédelgetett illúziónk.
2013. ápr. 6. 23:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Isten egy fogalom, az egyetemes jó, maga a szeretet. Mindenütt ott van, ahol szeretet van. Jelen van bennünk és rajtunk kívül is.

Ez nem egy "hivatalos" definíció, én így képzelem el.

2013. ápr. 7. 11:59
 14/15 A kérdező kommentje:
Ha Isten teremtett mindent akkor miért csak ott van ahol szerinted a jó.Szerintem a polaritás világában élünk ezét mindennek két oldala van jó-rossz szép-csúnya mind a két oldalt Isten teremtette különben nem tudnád mi a szép ha nem láttál volna csúnyát.Ha mindig szépet látnál honnan tudnád,hogy az szép?Isten nem csak ott van ahol szerinted a jó,mivel Ő teremtett mindent benne van a rosszban is ami ugyebár szubjektív megitélés.A jó-rossz az eggy dolog csak hol az egyik oldalát hol amásik oldalát tapasztalod meg.Tehát milyen is Isten?
2013. ápr. 7. 13:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha Definiálni kell istent, akkor én Einsteint idézem:

„... Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyengeség kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, de mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről"

2013. ápr. 7. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!