Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Definiálná valaki Isten...

Levis56 kérdése:

Definiálná valaki Isten fogalmát? Nem találok rá egységes meghatározást.

Figyelt kérdés

2013. ápr. 6. 17:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%

Nem is fogsz:)

Neki köszönhető a mozgás.

Ő maga az élet, a világosság, szeretet és igazság.

Bölcsessége és hatalma utánozhatatlan. Az alfa és az omega, aki örökké létezett, létezik és létezni fog.

2013. ápr. 6. 17:34
 2/15 Shai-Hulud ***** válasza:
2013. ápr. 6. 17:45
 3/15 A kérdező kommentje:
KÖSZ a választ.Tulajdonképpen azért tettem fel ezt a kérdést mert itt a fórumon sokan csak a kerestény vallás szempontjából nézik istent más vallások képviselői jóval többen vannak mint ők.Miért beszélnek keresztény istenről mikor mindenkinek eggy az istene.
2013. ápr. 6. 17:45
 4/15 anonim ***** válasza:
10%
Mert a nem keresztények másban hisznek. Legtöbbször a pénzben és önmagukban.
2013. ápr. 6. 17:52
 5/15 anonim ***** válasza:
64%

Nem teljesen azonos istenekről beszélnek sajnos.

Az emberi önzés, sokszor megfolytja a lényeget. Dogmákat kreálnak jelentéktelen vagy kitalált dolgokból.

Ha valakinek az istene szerint ártatlan emberek alsóbbrendűek, az például nagyon téveszmékben él.

2013. ápr. 6. 17:53
 6/15 anonim ***** válasza:

Látom nem tetszik a válaszom:D

Mindegy. A lényeg, hogy Istennek nem az számít, hogy elhidd azt, hogy létezik és azt csinálj, amit csak akarsz.

Persze van akit megfojt az igazság, van akit nem.

Szájja, bálványokkal, okkultizmussal nem megy az ember semmire, ha a szíve halott.

2013. ápr. 6. 18:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Honnan tudod mi tetszik Istennek mi nem?
2013. ápr. 6. 18:32
 8/15 anonim ***** válasza:

Elküldte az "egyszülött fiát" Jézus Krisztust, aki bizonyságot tett róla az ő képében és megismertette velünk az atya szeretetét és kegyelmét. :P

Ha most nyers logikával nekem akarsz ugrani, úgyis azt fogod kihozni, hogy én másoknak vakon hiszek vagy azt, hogy abban hiszek, ami nekem szimpatikus.

Az utóbbi áll fent inkább. De azért, mert meggyőződtem róla, hogy az az igazság.

Ha nem, akkor nem érdekel.

Ha kegyetlen, pusztító, igazságtalan lenne az Isten, szívesen meghalnék nélküle. Annál minden jobb.

Én nem az a típus vagyok, hogy senki nem figyel, ezért bármit megtehetek, mert csak én számítok.

Beláthatjuk egyszerű logikával, hogy Isten nem azt akarná, hogy mindenki magát istenítse. Vagy érteletlen dolgokat műveljünk.

2013. ápr. 6. 18:40
 9/15 A kérdező kommentje:
Isten saját képére terem tette az embert akkor benne is megvan az a gyarlóság és jóság ami minket jellemez?
2013. ápr. 6. 19:06
 10/15 anonim ***** válasza:

Mi a gyarlóság és a jóság?

Onnantól kezdve, hogy nem egy lény létezik és ezek a lények nem robotok, hanem valamilyen szinten szabad akarttal rendelkeznek, a korlátaikon belül (és ebből kifolyólag felelősék a tetteikért), onnantól kezdve értelmezhető, hogy mi az ami helytelen. Természetesen helytelen, hogy ha a másiknak ártani fogsz. Amikor két akarat különböző és az egyik megfojtja a másikat.

Lehet filózni azon, hogy miért nem úgy lettünk teremtve, hogy örök életünk legyünk és ne tudjunk egymásnak ártani.

Ki tudja? Lehet így volt, csak ezzel lett megvádolva Isten. Ezek már csak találgatások és nem vezetnek sehová.

2013. ápr. 6. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!