Zsidók: mi a zsidó vallás lényege számotokra?
Mit jelent neked zsidónak lenni?
A zsidó egy vallás is, meg egy nép is. Mennyire elválasztható vagy nem?
Ha egy zsidó nem vallásos, akkor mitől zsidó? Mi az alapja az ő öntudatos zsidóságának, ha az Örökkévalóban, aki néppé tette és kiválasztotta a zsidóságot, nem hisz?
Mi az életed vezérfonala?
Mik a legfőbb értékek, ami mentén berendezed az életedet?
Mire tanít Téged az Örökkévaló az életed távlatait, célját illetően?
A kérdés nem provokáció, hanem őszinte érdeklődés a másik vallás iránt. Nagyon érdekes, hogy hogy felkorbácsolódtak bennetek az indulatok egy érdeklődő kérdéstől..... o.O Nem győzök csodálkozni...
Ha valaki más is jár erre, akkor még mindig nagyon érdekelne a válasz az eredeti kérdésemre....
12-es!
egy valamire valo hivo gyakorlo zsido Elobb ZSIDO aztan csak Magyar!
ha te ezt nem igy erzed csak sajnalni tudlak miatta!
b'ezrat 'H valtozik majd az....!!
21.05-ös, nagyon köszönöm, hogy a kérdésemet úgy értetted, ahogy szántam, és komolyan válaszoltál rá.
Igen, ezt nem tettem fel a kérdésben, de ez is nagyon érdekel, hogy hogyan van Benned a magyarság és a zsidóság. Néhány zsidó ismerősömnél azt tapasztalom, hogy nagyon erős a zsidó identitásuk, és olyan megvetően és gyűlölettel beszélnek Magyarországról... Ez nekem nagyon fáj és rosszul esik...
Szóval érdekel, hogy más zsidók hogy vannak ezzel,és hogy egyeseknél miért fordul át a magyarságukkal való viszony ilyen mély gyűlöletté...
Azt írod, kérdések sokasága és szenvedés... Ez is érdekelne bővebben, ha szívesen beszélsz róla.
kerdezo!
miert mely gyulolette??
talan mondjuk azert mert a magyarok vertek ossze a szemem lattara a 87 eves vak es felig bena nagymamamat 1944-ben a mosoni utcai csendorlaktanyaban!!ket csendor es ket probarendor verte rohogve-kurjongatva!!
Kedves Utolsó!
Sajnálom a fájdalmadat... Köszönöm, hogy elmondtad.
Az az igazság, hogy az én családommal is tettek nagyon rossz dolgokat emberek, akik bizony magyarok. De hiszem, hogy a magyarság nem egyenlő azokkal a rémtettekkel, amelyeket egyes tagjai tesznek. Mert őszinte, önzetlen, jó emberek is vannak itt... én szívesebben tekintek rájuk,mint a gazemberekre...
Félre ne érts, nem akarom bagatellizálni azt, amit átélt a családod, a nagymamád. Csak azt tudom mondani, hogy nagyon sajnálom... És hogy sokat kell még tennünk ezeknek a sebeknek a begyógyulásáért...
Isten áldjon.
-a sajat "magyarsagommal" beketkotni!?
Kerdezo!
en elobb vagyok zszido mint magyar!
ezt jol belenk vertek a magyar nemzsidok!!ugy karpataljan,mint magyarorszagon!!
minden esetben erosen hangoztatva hogy nekunk zsidoknak nincsen jogunk magyarnak lenni!!
most megis elvarnatok hogy azok legyunk?ugyan!!keso mar az kisse nem gondoljatok?!
Én, a kérdező, mit vertem belétek s hol?
Mennyi idős vagy? Jó lenne foglalkoznod ezekkel a sérülésekkel, mert nem gyógyulnak Benned a sebek.
Virág Teréz zsidó pszichológusnő munkájáról tudsz? Pont ezzel foglalkozott: a holocaust áldozatainak családjában lévő lelki sebeket igyekezett gyógyítani. Ő már meghalt, de a rendelője tovább él, és az utódai folytatják aa munkáját.
kerdezo!
87 eves vagyok!
hala a csendorok buzgosaganak deportaltak engem a csaladommal egyutt!!a 13 fobol-(csecsemok,oregek,nok,ferfiak)-egyedul en eltem tul!
mit ujat mondhatna meg szerinted egy psych meg ha zsido is?!
semmit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!