Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidók: mi a zsidó vallás...

Zsidók: mi a zsidó vallás lényege számotokra?

Figyelt kérdés

Mit jelent neked zsidónak lenni?

A zsidó egy vallás is, meg egy nép is. Mennyire elválasztható vagy nem?

Ha egy zsidó nem vallásos, akkor mitől zsidó? Mi az alapja az ő öntudatos zsidóságának, ha az Örökkévalóban, aki néppé tette és kiválasztotta a zsidóságot, nem hisz?

Mi az életed vezérfonala?

Mik a legfőbb értékek, ami mentén berendezed az életedet?

Mire tanít Téged az Örökkévaló az életed távlatait, célját illetően?

2013. ápr. 5. 02:35
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

A kérdés nem provokáció, hanem őszinte érdeklődés a másik vallás iránt. Nagyon érdekes, hogy hogy felkorbácsolódtak bennetek az indulatok egy érdeklődő kérdéstől..... o.O Nem győzök csodálkozni...

Ha valaki más is jár erre, akkor még mindig nagyon érdekelne a válasz az eredeti kérdésemre....

2013. ápr. 7. 15:51
 12/41 anonim válasza:
100%
Szia! Bonyolult kérdés, nem lehet megválaszolni. Nekem nem azt jelenti, hogy akkor most minden nap elmondom a Semát vagy elmegyek a zsinagógába, inkább kérdések sokasága, szenvedés. De büszke is vagyok rá ezzel párhuzamosan. Mert tényleg furcsa, hogy zsidó vagyok, de magyar is. És ezt a két dolgot bizony sokszor nehéz együtt megélni. Visszatérve az eredeti kérdéshez, próbálok olyan életet élni, ami nem rossz, de ez nem jelenti azt, hogy most minden micvát betartok... ugyan van itt egy helyi közösség, de én nem érzem magam odatartozónak, ez a kapcsolat inkább négyszemközt marad :)
2013. ápr. 7. 21:05
 13/41 anonim ***** válasza:
0%

12-es!

egy valamire valo hivo gyakorlo zsido Elobb ZSIDO aztan csak Magyar!

ha te ezt nem igy erzed csak sajnalni tudlak miatta!

b'ezrat 'H valtozik majd az....!!

2013. ápr. 8. 06:46
 14/41 A kérdező kommentje:

21.05-ös, nagyon köszönöm, hogy a kérdésemet úgy értetted, ahogy szántam, és komolyan válaszoltál rá.

Igen, ezt nem tettem fel a kérdésben, de ez is nagyon érdekel, hogy hogyan van Benned a magyarság és a zsidóság. Néhány zsidó ismerősömnél azt tapasztalom, hogy nagyon erős a zsidó identitásuk, és olyan megvetően és gyűlölettel beszélnek Magyarországról... Ez nekem nagyon fáj és rosszul esik...

Szóval érdekel, hogy más zsidók hogy vannak ezzel,és hogy egyeseknél miért fordul át a magyarságukkal való viszony ilyen mély gyűlöletté...

Azt írod, kérdések sokasága és szenvedés... Ez is érdekelne bővebben, ha szívesen beszélsz róla.

2013. ápr. 9. 11:34
 15/41 anonim ***** válasza:

kerdezo!

miert mely gyulolette??

talan mondjuk azert mert a magyarok vertek ossze a szemem lattara a 87 eves vak es felig bena nagymamamat 1944-ben a mosoni utcai csendorlaktanyaban!!ket csendor es ket probarendor verte rohogve-kurjongatva!!

2013. ápr. 9. 18:02
 16/41 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Sajnálom a fájdalmadat... Köszönöm, hogy elmondtad.

Az az igazság, hogy az én családommal is tettek nagyon rossz dolgokat emberek, akik bizony magyarok. De hiszem, hogy a magyarság nem egyenlő azokkal a rémtettekkel, amelyeket egyes tagjai tesznek. Mert őszinte, önzetlen, jó emberek is vannak itt... én szívesebben tekintek rájuk,mint a gazemberekre...

Félre ne érts, nem akarom bagatellizálni azt, amit átélt a családod, a nagymamád. Csak azt tudom mondani, hogy nagyon sajnálom... És hogy sokat kell még tennünk ezeknek a sebeknek a begyógyulásáért...

Isten áldjon.

2013. ápr. 9. 22:31
 17/41 A kérdező kommentje:
Még annyit Utolsónak: nagyon nehéz lehet Neked a saját magyarságoddal békét kötni...
2013. ápr. 9. 22:32
 18/41 anonim ***** válasza:

-a sajat "magyarsagommal" beketkotni!?

Kerdezo!

en elobb vagyok zszido mint magyar!

ezt jol belenk vertek a magyar nemzsidok!!ugy karpataljan,mint magyarorszagon!!

minden esetben erosen hangoztatva hogy nekunk zsidoknak nincsen jogunk magyarnak lenni!!

most megis elvarnatok hogy azok legyunk?ugyan!!keso mar az kisse nem gondoljatok?!

2013. ápr. 10. 06:39
 19/41 A kérdező kommentje:

Én, a kérdező, mit vertem belétek s hol?

Mennyi idős vagy? Jó lenne foglalkoznod ezekkel a sérülésekkel, mert nem gyógyulnak Benned a sebek.

Virág Teréz zsidó pszichológusnő munkájáról tudsz? Pont ezzel foglalkozott: a holocaust áldozatainak családjában lévő lelki sebeket igyekezett gyógyítani. Ő már meghalt, de a rendelője tovább él, és az utódai folytatják aa munkáját.

2013. ápr. 10. 10:58
 20/41 anonim ***** válasza:

kerdezo!

87 eves vagyok!

hala a csendorok buzgosaganak deportaltak engem a csaladommal egyutt!!a 13 fobol-(csecsemok,oregek,nok,ferfiak)-egyedul en eltem tul!

mit ujat mondhatna meg szerinted egy psych meg ha zsido is?!

semmit!!!

2013. ápr. 10. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!