Katolikusok! Hogy vélekedtek az ilyen katolikusokról?
Sehogy nem vélekedés róluk, mert nem ismerem a hátterüket. Egyébként én is ebbe a csoportba tartozom három éve. Mert született két kisfiam 20 hónap különbséggel, és nem tudok egyedül elmenni szinte még a nagyobb ünnepekre sem. A férjem általában hétvégén is dolgozik sajnos, mert egy fizetésből élünk. Én nem kapok gyest, és családi pótlékot sem kapunk, és albérletben lakunk.
Csak azért írtam le ezeket, mert lehet, hogy sokan nem önhibából nem tudnak misére járni. De remélem az Úr így szeret minket, mert mi nagyon szeretjük őt :)
Örülök, mert kezdenek kiürülni a templomaink. Lehet, hogy nincs ott mindig az Isten közelében, de legalább a főbb ünnepeken eszébe jut, hogy pl: Húsvétkor nem a nyuszit ünnepeljük és a karácsony nem csupán a szeretet napja.
Vannak olyan tanítványaim (hittanár vagyok/voltam), akikről azt gondoltam, hogy na, ezeknek aztán beszélhetek. Mint a falra hány borsó, úgysincs semmi haszna, de aztán mindig megmozdította bennem a JóIsten, hogy sosem lehet tudni, hogy abból a falra hányt borsóból nem-e ragad meg egy pár szem. S láss csodát, vannak olyan tanítványaim, akik ünnepeken legalább eljönnek. Semmi sem hiába való.
Eleinte azt gondoltam, hogy képmutatás, de aztán rájöttem, hogy lehet, hogy nem az, csak neki nem annyira fontos az Isten. Vagy csak ilyenkor jut eszébe.
Sosem tudhatjuk, mert a JóIsten a görbe vonalon is tud egyenesen írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!