Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Hogy vélekedtek...

Katolikusok! Hogy vélekedtek az ilyen katolikusokról?

Figyelt kérdés
Azokról, akik ritkán járnak templomba, csak a nagyobb keresztény ünnepekkor mennek el.
2013. márc. 30. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én örülni szoktam nekik. Legalább ekkor nyitnak a Kegyelem felé. Nem az én tisztem, hogy megítéljem őket - lehet, hogy jobb emberek, mint én, aki minden vasárnap ott vagyok, de újra meg újra szembesülök esendő természetemmel...
2013. márc. 30. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A mai világban én örülök, hogy legalább nagyobb ünnepekkor szánnak időt erre. Egyébként meg nem az én dolgom őket megítélni. Bennem az is felmerül, hogy nem az én felelősségem is, hogy többször jöjjön? Lehet, hogy valami miatt nem érzi jól magát, vagy csak egyszerűen nem érzi fontosnak a közösséget. Az ilyen embereket is meg kell/kéne szólítani, meg kell próbálni belevonni a programokba, hátha csak bátortalan és azért nem nyit.
2013. márc. 30. 15:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Osztom az előttem szólók véleményét.
2013. márc. 30. 19:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy nem vélekedés róluk, mert nem ismerem a hátterüket. Egyébként én is ebbe a csoportba tartozom három éve. Mert született két kisfiam 20 hónap különbséggel, és nem tudok egyedül elmenni szinte még a nagyobb ünnepekre sem. A férjem általában hétvégén is dolgozik sajnos, mert egy fizetésből élünk. Én nem kapok gyest, és családi pótlékot sem kapunk, és albérletben lakunk.

Csak azért írtam le ezeket, mert lehet, hogy sokan nem önhibából nem tudnak misére járni. De remélem az Úr így szeret minket, mert mi nagyon szeretjük őt :)

2013. márc. 31. 05:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Az Isten nem házakban és kőből épült templomokban van, hanem tibennetek lakozik. Sőt én olyan katolikust is ismerek, aki csak össze-vissza megy templomba és csak önmaga ül be, nem köti a miséhez és életének minden egyes percét Istennel osztja meg. Nem tudni, talán minden embernek ide kellene eljutnia...
2013. márc. 31. 11:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Örülök, mert kezdenek kiürülni a templomaink. Lehet, hogy nincs ott mindig az Isten közelében, de legalább a főbb ünnepeken eszébe jut, hogy pl: Húsvétkor nem a nyuszit ünnepeljük és a karácsony nem csupán a szeretet napja.

Vannak olyan tanítványaim (hittanár vagyok/voltam), akikről azt gondoltam, hogy na, ezeknek aztán beszélhetek. Mint a falra hány borsó, úgysincs semmi haszna, de aztán mindig megmozdította bennem a JóIsten, hogy sosem lehet tudni, hogy abból a falra hányt borsóból nem-e ragad meg egy pár szem. S láss csodát, vannak olyan tanítványaim, akik ünnepeken legalább eljönnek. Semmi sem hiába való.

Eleinte azt gondoltam, hogy képmutatás, de aztán rájöttem, hogy lehet, hogy nem az, csak neki nem annyira fontos az Isten. Vagy csak ilyenkor jut eszébe.

Sosem tudhatjuk, mert a JóIsten a görbe vonalon is tud egyenesen írni.

2013. márc. 31. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:
34%
Nem kell templom, meg kirakat hogy imádjuk, vagy beszélgessünk Istennel, vagy neked csak a külsőség számít?
2013. ápr. 8. 10:15
 8/9 anonim ***** válasza:
72%
7-es, már ne is haragudj, de pl. a szentmise nem külsőség, hiszen ott járulhatunk az Eucharisztia szentségéhez, a szentáldozásban Jézussal magával találkozunk. No ez nem éppen külsőség.
2013. ápr. 8. 14:03
 9/9 Balu86MH ***** válasza:
őket hívjuk világias- vagy fotelkeresztényeknek :P valszeg csak szokásból járnak ritkán misére és nem igazán élnek minőségi és élő lelki életet.
2013. ápr. 25. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!