Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik egyház nem a karácsonyt...

Melyik egyház nem a karácsonyt tartja Jézus születésnapjának?

Figyelt kérdés
A Bibliából kiszámolható, hogy Jézus nem karácsonykor született.

2013. márc. 28. 15:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként is a keresztények nincsenek a Mózesi törvény alatt, mivel Jézus azt a fára szögelte, vagy is bizonyos értelemben eltörölte.

Két nagyobb parancsolatot kel betartani

szeretni Jehovát teljes szívből...és a felebarátunkat mint magunkat, mert ezen múlik a törvény és a próféták.

Nem a szombatok megtartásán.

2013. márc. 28. 21:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Ezt a baromságot, hogy Jézus eltörölte a mózesi törvényeket.

Jézus nem törölte el.

A Máténál olvasható és gyakran csak Hegyi Beszédként emlegetett tanításban Jézus alábbi szavai vannak feljegyezve: „Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.” (Mt 5:17-18)

„Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem” – mondja Krisztus. Ám Jézus nem azért jött a földre, hogy szembehelyezkedjen a törvénnyel, vagy megakadályozza a beteljesedését. Éppen ellenkezőleg: Jézus szerette, tiszteletben tartotta, követte és célba juttatta a törvényt, amikor beteljesítette a törvény rá vonatkozó prófétai kijelentéseit (Lk 24:44). Krisztus maximálisan eleget tett a Mózesi törvénynek, amely „átok” terhe mellett követelt tökéletes engedelmességet a zsidóktól (lásd Gal 3:10, 13). Ebben az értelemben az Isten alkotta törvény örök: betölti a célt, amelyre rendeltetett.

2013. márc. 29. 08:53
 13/13 Molnár Sándorné ***** válasza:
11%

T.12-es válaszadó!

Jól irtad, Jézus azért jött, hogy betöltse a törvényt, de vajon mit jelent a "betölteni" szó?

Igaz, Jézus a következőket mondta: „Ne gondoljátok, hogy megsemmisíteni jöttem a Törvényt vagy a Prófétákat. Nem megsemmisíteni jöttem, hanem betölteni” (Máté 5:17). De mit jelent a „betölteni” kifejezés? Nézzünk erre egy szemléltetést: Egy építési vállalkozó szerződésben vállalja, hogy elkészít egy épületet. Nem úgy teljesíti, vagyis tölti be a szerződést, hogy széttépi azt, hanem úgy, hogy befejezi az épületet. Ha a megbízója is elégedett a kész munkával, akkor teljesítette a szerződést, ezért a továbbiakban már nem ró rá kötelezettséget. Ehhez hasonlóan Jézus sem semmisítette meg, vagyis nem „tépte szét” a Törvényt, hanem betöltötte azt, azáltal hogy tökéletesen megtartotta. Amikor a Törvény, vagyis a „szerződés”, be lett töltve, többé már nem volt kötelező Isten népére nézve.

Tehát ránk nézve ezért már nem érvényes a Mózesi törvény.

Jézus két parancsolatra szükitette a törvényt: az egyik, hogy Istent imádjuk teljes szivvel, lélekkel és erővel, a másik pedig, hogy szeressük felebarátunkat mint önmagunkat. Mert a szeretetre vonatkozó törvény magában foglalja a tizparancsolatból majd az összeset.

Csak ennyit akartam hozzátenni. Üdv.Judit!

2013. márc. 29. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!