Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik egyház nem a karácsonyt...

Melyik egyház nem a karácsonyt tartja Jézus születésnapjának?

Figyelt kérdés
A Bibliából kiszámolható, hogy Jézus nem karácsonykor született.

2013. márc. 28. 15:07
1 2
 1/13 poet1 ***** válasza:
pl a Hit Gyülekezet tagadja h Jézus karácsonyi, meg a kari ráadásul pogány gyökerű
2013. márc. 28. 15:25
 2/13 A kérdező kommentje:
Így van, a karácsony pogány eredetű, épp ezért is tettem fel a kérdést.
2013. márc. 28. 16:01
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
És a kat.egyház sem tartja Jézus születésnapjának a Karácsonyt, csak akkor tartja meg a születésnapot, mivel nem tudni pontosan ,hogy mikor született.
2013. márc. 28. 16:14
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Tökmindegy, hogy mikor született. Karácsonykor megemlékezünk a születéséről. Az én szülinapomat is általában a tényleges időpontja után jó egy hónappal szoktuk megünnepelni, mert sosem sikerül időre összeszedni a rokonságot, vagy én nem érek rá, vagy ők.
2013. márc. 28. 16:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Adventista.
2013. márc. 28. 18:34
 6/13 anonim ***** válasza:
7%

kedves Kérdező

A kérdésed nagyon jó.

Valóban, nem karácsonykor született Jézus hanem valamikor október elején.

A karácsonyt a hite hagyott egyházak hagyták jóvá születése napjaként, hogy több "pogányból" keresztényt csináljanak, és így a pogány Satrurnália ünnepét választották ki ami dec.24.25.

Nem mindegy hogy mikor van a születés napja, egyébként is direkt nem kötötte konkrét dátumhoz ezt a napot és nem is íratta le a teremtő, mert nem a megváltó születés napja a lényeges hanem a halála.

A születés napok megünneplése amúgy is pogány és nem keresztény szokás, az igaz keresztények nem ünnepeltek ilyeneket, mint ahogy most sem.

A biblia két születés napot említ, és érdekes, hogy egyiket sem Isten népéhez tartozok tartottak.

az Ó testamentumban az Egyiptomi Fáraó születés napját írták le, ami halál esettel végződött.

Az új testamentumban pedig a Római uralkodó Heródes születés napjáról beszél, ami szintén halállal végződött, ekkor fejezték le Keresztelő Jánost ez egy születés napi kívánság volt.

Nem véletlen lettek ezek lejegyezve, a mi tanulságunkra.

2013. márc. 28. 19:07
 7/13 anonim ***** válasza:
16%

Bocsánat azt nem írtam le, hogy mi Jehova Tanúi sem tartjuk meg ezt az ünnepet, mivel nem bibliai eredetű, és semmilyen kitétel sincs erre.

A haláláról kell megemlékezni:

"ezt cselekedjétek emlékezetemre"-mondta Jézus.

2013. márc. 28. 19:10
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

Tehát nem igaz keresztény, aki ünnepli a születésnapot?

Most már értem mi baja van mindenkinek a Tanúkkal. Álszentek vagytok. De a 6 napos teremtést már nem fogadjátok el, mindenféle időszakokról hablatyoltok, mintha a Biblia állandóan változtatná a szavak értelmét!

Nem láttam még Tanút kendőben. Miért? Vagy a szabályokat kimazsolázzátok? Ami tetszik, az maradhat, ami nem fekszik az már nem érvényes?

2013. márc. 28. 19:28
 9/13 anonim ***** válasza:

"Tehát nem igaz keresztény, aki ünnepli a születésnapot?"

Szerinted a zsidóknál és az első sz.-i keresztényeknél a pogány ünnepek megünneplése szabadon választott volt?!

2013. márc. 28. 20:32
 10/13 anonim ***** válasza:
8%

Kendőt hordani?

ugyan miért?

az asszonyok akkor vesznek fel kendőt, a fejükre, ha imádkozni kell és mert jelen van egy nem megkeresztelt férfi.

ami nem fekszik?

Mi nem fekszünk le házasság kötés előtt mint ahogy tilos is, és tetszik nekünk, így erkölcsösebbek nálunk a fiatalok vagy más idősebb emberek is akik ezt betartják.

Ha nem büntetésre számíthatnak.

Ilyen nem nálunk van, hogy nem fekszik...nem tartjuk be.

Sőt mi több..

a hat napról pedig annyit, hogy nem szó szerinti 24 órás napokról van szó.

2013. márc. 28. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!