Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten megbocsájtja...

Szerintetek Isten megbocsájtja az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés
2013. márc. 25. 11:04
1 2 3
 21/30 kefa 2000 ***** válasza:
Tisztelt kérdező!Abba bízva,hogy nem tettél kárt magadba megpróbálok veled egy pár szót váltani,még ha ez így egy kissé egy oldalú is.A SZENT írásban többször szerepel ez.Az egyik ilyen történet Jób szenvedés története,érdemes el olvasni,de rövid lényeg a te szemszőgedből,hogy Jób se bírja tovább a kínzásokat megalázást gyötrelmeket és feladni készül.Fel kiált az Úr-hoz minek nekem az örök élet eldobom magamtól,és ha keresel nem találsz ha hívsz nem válaszolok.Elhagytál engem Úram?Akkor minek nekem az élet ha csak kin és gyötrelem./az idézet nem szó szerinti csak útal /Az ÚR megvigasztalja igazat ad neki,minden ellene fordúlot meg büntet,őt pedig felmagasztalja helyre állítja.Máshol olvasható,hogy az ilyen halott testet ami tisztátalan,gyűlöletes lesz mit tegyenek vele.A régi időkben nem temethette el pap az ilyet és nem temethették a közös temetőbe csak azon kívül.Ma már ez sokkal lazább.Az egyik tanítvány meg kérdezi Jézust, mi lesz azzal aki téged elárul? Jézus szigorú válasza Ha azt akarom,hogy megmaradjon mi közöd hozzá te kövess engem. Ezekből már ki rajzólodhatott az,hogy senki meg nem mondhatja se neked se másnak,hogy kinek bocsáttatík meg és kinek nem ezt az ATYA dönti el ahogy akarja találgatásnak,vélelmezésnek mit több döntésnek nincs helye.Aki féli az ATYÁT nem is tesz ilyet,és tettével se kísérti azt meg,hanem bízik az ő végtelen szeretetébe és jóságába ezért mondjuk hitnek.Inkább azt javaslom név nélkül mond el mi az ami téged ilyen mély gondolatokhoz vezetett,biztos vagyok benne sok segítséget kapsz akár így is a hoz hogy túllépj a gondokon.ENNEK REMÉNYÉBEN üdv.
2013. márc. 26. 12:30
 22/30 anonim ***** válasza:

Ha nem lehetetlen az élethelyzeted, tehát van hol laknod, van családod, akkor nem lehet ilyet tenni! Nem tudhatod, hogy nem kerülnél e még rosszabb körülmények közé, ha ezt tennéd? A test bár néha börtönnek tűnik, ugyanakkor védelmet is ad a léleknek.

Nem érdemes kísérletezni, mert ha balul sikerül az öngyilkossági kísérlet, lehet egy életre nyomorék leszel, maradandó károsodással. Ha egészen közel kerülsz ahhoz, hogy megtedd, jössz majd rá, hogy nem is olyan könnyű, mint gondoltad. Hogy valójában igen kegyetlen dolog véghez vinni.

Olvasd a Zsoltárok könyvét, nekem segített megtanulni bízni Istenben. Térj meg, bízz Istenben és sikerülni fog kijönni a bajból!

2013. márc. 26. 17:05
 23/30 anonim ***** válasza:
kedves kárdezö ugyan igy vagyok én is.Én is félek hogy pokolra kerülök,ha öngyilkosleszek
2013. márc. 27. 07:06
 24/30 anonim válasza:
RIP
2013. márc. 27. 19:04
 25/30 A kérdező kommentje:
Nem leszek öngyilkos, a szüleim is Isten miatt.
2013. márc. 27. 19:08
 26/30 anonim ***** válasza:
Ez jó hír! :)
2013. márc. 27. 21:29
 27/30 anonim válasza:
Amíg vannak olyanok akik szeretnek, addig szerintem teljesen mindegy, hogy "unalomból" vagy depresszióból követed el. Akárhogy nézzük önző dolog a könnyebb utat választani és nem gondolni szeretteink érzéseire.
2013. márc. 29. 23:01
 28/30 anonim válasza:
50%
Igen de azért ne legyél öngyilkos
2013. ápr. 1. 12:04
 29/30 anonim válasza:
Nem
2013. ápr. 1. 22:24
 30/30 világvége1 ***** válasza:
Nem bűn az öngyilkosság.
2020. jún. 26. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!