Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nincs igazságot tanító vallás?

Nincs igazságot tanító vallás?

Figyelt kérdés

Nemrégiben elkezdtem gondolkozni sokat hogy most tulajdonképpen mi értelme van az életnek.

Elkezdtem Isten után kutatni, de mindegyik vallásban volt valami, ami egyáltalán nem volt jó.

Sok mindenben pedig ellentétet vallnak a bibliával, ami alapján élniük kéne.

Akkor most nincs igazi vallás?

A buddhizmusnál pedig hogy lehet az hogy valaki egyszerűen megvilágosodik?

Az arab vallásban pedig öngyilkosok istenük nevében. Ott pedig végképp nem értem hogy minek élni, és gyereket világra hozni ha megölik magukat? Így semmi értelme sincs az életnek ezek alapján.

2013. márc. 23. 13:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

8. válaszoló!

Igen, olvastam. Lehet, hogy meglep, de mai napig is olvasom. Továbbá nem vagyok rosszul, stb., ha egy keresztény templomba, istentiszteletre, szertartásra (kell) menni, mert tudom, hogy az csak külsőségekben különbözik.

A lényeg itt is-ott is: Az.

5.

2013. márc. 23. 16:38
 12/16 anonim ***** válasza:
Köszi a válaszod;)
2013. márc. 23. 18:08
 13/16 Snapette ***** válasza:

Kedves kérdező! Feltettek az alapvető kérdést: mi tulajdonképpen az élet értelme. Ez egyáltalán nem egy vicces, vagy buta kérdés, és nem szabad könnyelműen elsiklani felette.

A vallás egy opció ennek a kérdésnek a megválaszolására, és mindenképpen a könnyebbik opció. Ha elfogadod egy isten létét, akkor a probléma megoldódott, a cél és az értelem adott.

De létezik az a variáció is, ami realistább kicsit, bár egyáltalán nem boldogító önmagában: nincs isten, és a célt neked kell megtalálni.

A második kérdésed kicsit naívabb: igaz vallás? Mindenik vallás azt mondja magáról, hogy ő az igaz vallás, sőt, minden vallás különböző szektája ugyancsak azt mondja magáról, hogy ő az igaz vallás. Olyan vallást, ami pont neked lett kitalálva nem fogsz találni, hacsak nem döntöd el azt, hogy a magad módján fogsz hinni és fogod ezt gyakorolni, mindenik vallásban lehet találni valamit, ami nem jó (kérdés, hogy mi az elvárásod) vagy ami neked nem tetszik.

De inkább olvass, gondolkodj, tanulj, tudj meg sok mindenről sok mindent, és akkor könnyebb eldönteni, hogy mit is szeretnél, mit is vársz vagy akarsz az életeddel kezdeni. Amíg mások mondják meg neked, hogy miben és hogyan higyjél, addig sosem igazán te tudod és te találod meg a célt.

2013. márc. 23. 18:27
 14/16 anonim ***** válasza:

#5-#11-gyel 100%-ban egyetértek és együtt-érzek, a világvallások a metafizikai Igazságról szólnak.

A népszerű tudományos leírások, a MÁV mentetrend, az étterem étlapja a valóságról írnak.

Sőt! Minden vallás és nagy költészet azt mondja, amit József Attila kér Thomas Manntól:

"az igazat mondd, ne csak a valódit,

a fényt, amelytől világlik agyunk,

hisz egymás nélkül sötétben vagyunk."

2013. márc. 23. 20:52
 15/16 anonim válasza:

NINCS, mert az igazságot nem tudhatjuk, de különböző vallások máshogy közelítik meg:

Kereszténység:. Ők elég nyomulósak, mindent bevetnek, h a meghódítsák a világot. Fényűzés, luxus, bort iszik vizet prédikál, molesztál. Nézd csak meg a pápa körüli luxus felhajtást, hát ők ekkora befolyással vannak a világra (sajnos, undorító). Jó a marketing.

Iszlám: Mohamed megálmodott dolgokat, és különös módon,mindig akkor álmodott, amikor szükség volt rá, és a saját hasznára fordíthatta. Szóval idiótaság. Uszító, gyilkos vallás.

Buddhizmus/Kelet: Itt inkább útmutatók vannak az élethez, illetve filozófia elképzelések a világról, de nem erőszakol rád semmit. A megvilágosodás inkább arról szól, h kitisztítod a fejed a világ mocskából és tisztán tudsz gondolkodni,úgy mint egy gyerek.

Szóval neked magadnak kell gondolkodnod először is, és ha úgy látod, akkor egy vallásban megtalálhatod azokra a kérdésekre a lehetséges válaszokat, ami téged is foglalkoztat, akkor elmélyedsz benne. Ilyen szempontból a 3. vallást tartom egy igazán emberségeseknek, és "gondolkodónak", nem csak vakhit.

2013. márc. 23. 21:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Elvileg MINDEN vallás az igazságot tanítja... mármint mind azt gondolja magáról.

A Bibliáról: NEM minden vallás épül a Bibliára, csak a kereszténység. A Bibliát pedig igen sokféleképpen lehet értelmezni, ezért van ennyi irányzat a kereszténységen belül.

Én úgy hiszem, Isten nem fog azért megharagudni, ha valaki emberi értelmének korlátozottsága miatt véletlenül tévesen értelmezte a vallást - kivéve, ha szándékosan kiforgatta és a maga érdeke szerint, mások megfélemlítésére használta fel azt.

Akik öngyilkosságot, terrorcselekményeket stb. követnek el az istenük nevében, azok fanatikusok. Ne őket tekintsd alapnak!

2013. márc. 24. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!