Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nincs igazságot tanító vallás?

Nincs igazságot tanító vallás?

Figyelt kérdés

Nemrégiben elkezdtem gondolkozni sokat hogy most tulajdonképpen mi értelme van az életnek.

Elkezdtem Isten után kutatni, de mindegyik vallásban volt valami, ami egyáltalán nem volt jó.

Sok mindenben pedig ellentétet vallnak a bibliával, ami alapján élniük kéne.

Akkor most nincs igazi vallás?

A buddhizmusnál pedig hogy lehet az hogy valaki egyszerűen megvilágosodik?

Az arab vallásban pedig öngyilkosok istenük nevében. Ott pedig végképp nem értem hogy minek élni, és gyereket világra hozni ha megölik magukat? Így semmi értelme sincs az életnek ezek alapján.

2013. márc. 23. 13:25
1 2
 1/16 anonim válasza:
Egyetlen dolog ami biztos az a Biblia. Az Istentöl van. Hát a vallásban már benne az ember keze,mi pedig hát egyikünk se tökéletes. Sokan abba kapaszkodnak mert hogy a katolikus vallás már 2000 éves...és akkor mi van??? 2000 éve még jó úton volt azóta meg már úgy össze kuszulák hogy az már fáj. Keresni kell az igazságot. Bibliában is azt irja boldog aki keresi az igazságot. Én magam nem tartom vallásosnak,köszönöm szépen hivö vagyok...keresztény...Nem a földi élet számit hanem ami utánna következik, mert van Menny és pokol,tisztitótüz pedig nincs...Itt töltesz jó esetben 60-70 évet aztán jön az örökkön örökké ami egyáltalán nem mindegy hogy hol lesz...
2013. márc. 23. 13:38
 2/16 anonim ***** válasza:

Három választásod van.

1. Feladod az egészet és minden kárba megy, legfőképpen te.

2. Küzdöl az életedért. (azzal a logikával, hogy nincs felelőség, mindenhez jogod van, ami nem derül ki, az nem bűn, bármit megtehetsz, mert te vagy a lényeg stb...)

3. Küzdöl az életért. (megpróbálod magadnak és másoknak is szebbé tenni az életét)

2013. márc. 23. 13:39
 3/16 anonim ***** válasza:

> Akkor most nincs igazi vallás?

Mindegyik vallás azt állítja magáról, hogy ő az egyetlen igaz vallás (főként a teista vallások).

2013. márc. 23. 13:42
 4/16 anonim ***** válasza:
Biztos van egy.
2013. márc. 23. 13:53
 5/16 anonim ***** válasza:
40%

"Egyetlen dolog ami biztos az a Biblia."

Hahaha....akkor olvass el más szent iratokat is, nyitottan, és rájössz, hogy miután lehántod róluk a kulturális maszlagot, mind Egy, és mindnek lényege: Az.

Persze ez nem az egyszerű ember / nép színvonalán van, hanem kőkemény metafizika.

2013. márc. 23. 13:55
 6/16 anonim ***** válasza:
Az iszlám állítólag a béke vallása viszont ha te nem vagy a hívője akkor szent és igaz céljuknak tekintik azt, hogy ezért megöljenek téged.
2013. márc. 23. 14:04
 7/16 anonim ***** válasza:
Ötödik válaszoló, te a hinduizmus híve vagy?:)
2013. márc. 23. 14:07
 8/16 anonim válasza:
Elsö vagyok,ötödik öszintén válaszolj egyetlen kérdésre, te olvastad már a Bibliát???
2013. márc. 23. 14:19
 9/16 anonim válasza:
Kérdezö...hidd el nekem,hogy vannak vallások amik épitöek és igazaknak tünnek,de ami a legfontossabb,hogy legyen élö kapcsolatod Istennel. A Biblia a lelkednek olyan mint a testednek az étel,mi történik ha nem eszel? Ha olvasod a Bibliát magad rájössz hogy mikor mondanak igazat és mikor csalnak...elsö vagyok
2013. márc. 23. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:

7. válaszoló!

Amennyiben be kell sorolni magam valamelyik irányzathoz, akkor igen. De azért tudjuk ugye, hogy valójában olyan vallás, hogy hinduizmus, nincs. Az csak egy össszefoglaló név egy rendszerre.

5.

2013. márc. 23. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!