Mire jó az elsőáldozás és a bérmálkozás? A Biblia ír ilyenekről?
Keresztény vagyok, csak Istenben, Jézusban és a Bibliában bízom. Viszont Tőlük még nem igazán hallottam ilyen dolgokról. De ha a Bibliában még is lenne ilyenekről szó, akkor javítsatok ki kérlek :)
A válaszokat előre is köszönöm!
Az Oltáriszentséget Jézus szerezte az utolsó vacsorán, és mondta, hogy ezt cselekedjétek az én emlékezetemre! Ez nem érvényteleníti az ő áldozatát.
"Oltáriszentség":
Jn 15, 12. Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképen én szerettelek titeket.
Jn 15, 13. Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Luk 22, 19. És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Amit tett nem egy szeánsz, egy színészet, hanem valóságos cselekedet. Add az életedet másokért, ahogy Krisztus tette, mert nincs ennél nagyobb szeretet. Ezt cselekedjétek az Ő emlékezetére.
Kedves kérdező, és kedves protestánsok, gyertek és gondolkozzatok el ezeken a kérdéseken:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!