Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó az elsőáldozás és a...

Mire jó az elsőáldozás és a bérmálkozás? A Biblia ír ilyenekről?

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok, csak Istenben, Jézusban és a Bibliában bízom. Viszont Tőlük még nem igazán hallottam ilyen dolgokról. De ha a Bibliában még is lenne ilyenekről szó, akkor javítsatok ki kérlek :)

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. márc. 20. 10:06
1 2 3
 11/23 Balu86MH ***** válasza:
41%
A Katolikus Egyházban ill. a templomokban nem folyik és soha nem is folyt bálványimádás fogjátok már fel, nem értem miért állítjátok (pontosabban értem, csak ...) a hülyeséget akármennyire sűrűn írjátok le, akkor is hülyeség marad :D
2013. márc. 20. 14:42
 12/23 anonim ***** válasza:
Filmekből, vagy hallomásból, hogy szobor előtt imádkozik a katolikus, de még aki kiirt ílyen kérdést biztos hogy nem látott senkit személyesen.
2013. márc. 20. 15:37
 13/23 anonim ***** válasza:
21%

Gondolom az aranyborjú esetét ismered. Ha megnézed, a nép pontosan tudta, hogy ki hozta ki őket, nem azt képzelték, hogy egy borjú hozta is őket, hanem csupán ábrázolták azt, akit nem láttak. "Ezek a te isteneid Izráel, a kik kihoztak téged Égyiptom földéről."

A katolikus egyház gipszből csinál egy emberalakot, odaírja alá, hogy ez vagy az az ember (!) és leborulva imádkozik hozzá. De, barátom, ez bálványimádás.

2013. márc. 20. 15:41
 14/23 anonim ***** válasza:
43%
30 évig katolikus voltam, nemhogy láttam, tettem is.
2013. márc. 20. 15:42
 15/23 anonim ***** válasza:

Hát mindkettő bibliai alapú dolog, továbbá a szent hagyomány része.

Az elsőáldozás végül is csak egy esemény, mikor először áldozik valaki, a szentség az az Eucharisztia, amit Jézus alapított az utolsó vacsorán.

A bérmálás szentsége által meg szövetséget kötünk a Szentlélekkel, mint ahogy a Bibliában is olvashatjuk, hogy Jézus megígérte, hogy kiárasztja a Szentlelket és az első pünkösd alkalmával az apostolokra leszállt a Szentlélek. A küldetésüket is ezzel kapták, a bérmálkozók is ugyanígy küldetést kapnak arra, hogy hirdessék az evangéliumot.

2013. márc. 20. 15:44
 16/23 anonim ***** válasza:
71%

Bérmálás:

[link]

Áldozás:

[link]

Ha van áldozás, akkor elsőáldozás is van. Arról nincs szó, hogy külön meg kell ünnepelni.

Mutasd meg kérlek, hogy csak az Írás az érvényes, de annak apostoli értelmezése nem!

2013. márc. 20. 18:10
 17/23 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

A Biblia nem ir ilyesmiről.

Már maga az áldozás is helytelen. Az áldozás előtt gyónni illik. Márpedig a gyónás ténye sincs benne a Bibliában. Mert a pap is ugyan olyan bünös mint a gyónó fél.

Az áldozással pedig pontosan Jézus váltságáldozatát teszik szinte érvénytelenné. Hiszen Jézus "egyszer-s mindenkorra tette le az életét a bünök bocsánatáért".

Ez pedig azt jelenti, hogy nincs szükség "áldozásra", hiszen Ő ezt megtette a halálával. Azaz mindenkinek a büne bocsánatot nyer az Ő áldozata révén. Már csak akkor, ha az illető bünbánatot gyakorol. Mert természetes, hogy mindannyian vétkezünk akarva-akaratlan minden nap. De ha megbánjuk, akkor JÉzus váltságáldozata révén megbocsáttatik a vétkünk. TEhát nincs szükség arra, hogy "áldozzunk".

A gyónásra meg végképp nincs szükség. Hiszen Isten látja hogy mit követünk el. A hangsuly itt azon van, hogy megbánjuk-e vagy nem.

Remélem a válasz kielégitő volt? Ha kérdésed lenne még szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!

2013. márc. 21. 10:12
 18/23 anonim ***** válasza:

"Mutasd meg kérlek, hogy csak az Írás az érvényes, de annak apostoli értelmezése nem!"

Mivel ezen (bár nem apostoli értelmezés, legfeljebb hamis apostoli) értelmezés ellene megy a Bibliának, és érvényteleníti, becsmérli a Krisztusi áldozatot, így érvénytelen és nevetséges.

2013. márc. 21. 10:47
 19/23 A kérdező kommentje:
Judit írta eddig a legjobb választ. Köszönöm :)
2013. márc. 21. 15:24
 20/23 anonim ***** válasza:

A megbocsátás szentsége:

[link]

2013. márc. 21. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!