Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó az elsőáldozás és a...

Mire jó az elsőáldozás és a bérmálkozás? A Biblia ír ilyenekről?

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok, csak Istenben, Jézusban és a Bibliában bízom. Viszont Tőlük még nem igazán hallottam ilyen dolgokról. De ha a Bibliában még is lenne ilyenekről szó, akkor javítsatok ki kérlek :)

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. márc. 20. 10:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
40%
Értelmetlen, amit írsz. Nem hihetsz csak Istenben és a Bibliában. Ugyanis a Biblia nem csak úgy lett a semmiből. Azt az Egyház állította össze különböző könyvekből. Az Egyház döntötte el, mit tekint szentírásnak, és mit nem. Ha valóban érdekel a keresztény hit, és nem csak kötözködni akarsz, járj hittanórára. Felnőtteknek is van, bár szerintem te nem az vagy.
2013. márc. 20. 10:49
 2/23 anonim ***** válasza:

Minden egyháznak megvannak a maga szokásai. Például, a keresztelés, vagy a bemerítkezés is másképp történik.

Valakinél Úrvacsora van, vagy áldozás. Lényegtelen minek nevezzük a lényeg ugyanaz.

2013. márc. 20. 11:27
 3/23 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező!

Nem muszály minden vallással egyetérteni. De veszekedést szítani sem a legbölcsebb dolog, hiszen, ha nem hiszel a katolikus segyházban, akkor sose fogod megérteni.

Kimásoltam egy másik hozzászólásodat.

"Kedves kérdező ne tartozz azok közé, akik hisznek az ilyen gyónásokban templomok, szobrok (a bálvány imádás bűn) és papok körein belül!

A Biblia szerint Jézusnak kell a bűneinket adnunk! Meghalt értünk, a bűneink miatt csak is Ő tudja azokat átvenni. "

Az ilyen értelmetlen és ártó magatartás a másik vallása iránt . Nem a te dolgod a másikat megítélni!

Nincs bűntelen egyház mutass nekem egyet! Ott is emberek vannak, és tudjuk, hogy minden ember bűnös, így nem lehet bűntelen egyház sem.

Írd meg melyik egyházhoz tarozól, az itteni olvasok több oldalt tudnának bármelyik egyház ellen írni. Ne állj be a sorba.

2013. márc. 20. 11:33
 4/23 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom, hogy a kérdező kötekszik-e, de annyiban jogos a kérdése, hogy a Biblia nem ír ilyenről.
2013. márc. 20. 12:03
 5/23 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hogy a kérdező kötekszik-e, de annyiban jogos a kérdése, hogy a Biblia nem ír ilyenről."

Végre valaki, aki a kérdésemre is ad egy normális választ.

Köszönöm, ment a zöld kéz :)

A többieknek pedig és akik azt hitték, hogy csak vihart jöttem kavarni: nem, ezt a kérdést komolyan gondoltam és csak azt szerettem volna tudni, hogy benne van-e a Bibliában vagy nincs.

Nem számít, hogy kik rakták össze a Bibliát hanem az, hogy mi van benne megírva!

Ha számítana az, hogy kik rakták össze akkor az is számítana, hogy kik írták össze!

Márpedig a Bibliának legalább a felét gyilkosok írták meg, tele van jóemberekkel :) (irónia aki nem érti az ne írjon véleményt erre!)

A Biblia teljesen igaz barátaim :) és megvan írva benne, hogy nem kellene hozzá adni pluszba vagy elvenni belőle!

A katolikus egyháznak vannak olyan Biblia változataik (kérdeznétek, hogy na mégis melyek azok a változatok, nem tudom és nem is érdekel, de tudnunk kell, hogy:) amikben a parancsolatok közül csak azért írták át a bálványokkal kapcsolatos parancsolatokat, hogy azokat bevihessék a templomaikba azokhoz imádkozván ahelyett, hogy Jézushoz imádkoznának és Ő tőle kérnének akármit is!

2013. márc. 20. 12:20
 6/23 A kérdező kommentje:

"Írd meg melyik egyházhoz tarozól, az itteni olvasok több oldalt tudnának bármelyik egyház ellen írni. Ne állj be a sorba."

Csakis abban hiszek ami megvan írva a Bibliában, Jézusban és Istenben. Megtértem Jézushoz, hiszem, hogy vérével elmosta a bűneim és ezzel kereszténnyé váltam. A többi egyház nem érdekel, csak is Jézus!

Hihetetlen mi? :)

2013. márc. 20. 12:23
 7/23 anonim ***** válasza:
78%
Tévénézési is lehet bálvény, pénzimádás, önzőség, sztárolás... akkor ezek ellen is emeld fel a hangod!
2013. márc. 20. 12:23
 8/23 A kérdező kommentje:

"Tévénézési is lehet bálvény, pénzimádás, önzőség, sztárolás"

1: Bálványnak azt nevezzük !Bibliai! értelemben, amihez imádkoznak az emberek és amitől (élettelen dologtól) valamit is elvárnak! És mi van, ha a TV-nézés során tér meg valaki, mert éppen valamilyen keresztény műsort néz? :)

2: Ki mondta, hogy én imádom a pénzt?

3: Önző sem vagyok, csak azt teszem amire Jézus kért minket: küzdök az igazságért és az emberek megnyeréséért.

4: Ha arra következtetnél, hogy én sztárolom Kent Hovindot, nem erről van szó. Én csak egyet értek vele és arra buzdítok másokat is, hogy higgyenek neki mert jó ember és igazat szól! Ugyan úgy küzd Hovind is az emberekért, hogy térjenek meg mint én is, és ahogy még más több millió igaz! keresztény. Akikről jó lenne tudni, hogy hol vannak mert eddig a válaszolók közül az eddigi kérdésemnél csak néhányukkal találkoztam.

2013. márc. 20. 12:31
 9/23 Balu86MH ***** válasza:
80%

Igaz, hogy maga a Biblia nem tartalmaz ilyet, de!

A Katolikus Egyház számon tartja a bizonyos "Szent hagyományokat". Ezek olyan dolgok, amelyek bár nincsenek benne a Bibliában, de már az apostolok és az első keresztények (őskeresztények) is cselekedték, akik még élőben láthatták Jézust. Az egyház a kezdetektől fogva ezeket a szokásokat megpróbálta úgy áthagyományozni a későbbi nemzedékekre, hogy az semennyit se változzon, tehát megmaradjon az eredeti formában. Aztán a későbbi korokban ezeket már írásosan is rögzítették. Tehát ez a 2 Szentség amit te írtál is ebbe a körbe tartozik. Egyébként mind2nek meg van a maga logikája és értelme.

2013. márc. 20. 12:48
 10/23 A kérdező kommentje:
Jézus előtt sok minden csináltak az emberek sokféle képen éltek már akkor is az emberek, de a Bibliában akkor is az van megírva, hogy a bálványimádás bűn, Isten épp ezek miatt hagyja el a templomokat. Az emberek zagyvaságai változnak, de Jézus szavai nem! Szerintem ezeket kéne szem előtt tartani.
2013. márc. 20. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!