Bérmálkozásra kellene egy női védőszentet választanom. Kit ajánlatok?
Szia!
Köszi a rövid bemutatkozást magaddal kapcsolatban! :)
Kérdésedre válaszolva: mielőtt válaszolnék, mondd meg nekem - és ne tekintsd kérlek provokációnak, mert nem annak szánom - hogy miért kell neked olyan vallási közösségben, olyan gyakorlatba belemenned, ami szögesen ellentétbe megy a SzentÍrással??
Na erre válaszolj! Mert a védőszent az, aki közbenjár miérettünk: és a SzentÍrás világos álláspontja az, hogy 1 (vagyis EGY) közbenjáró van, a neve pedig NEM "Szent Brigitta", NEM "Szent Piroska", stb., hanem a neve: JÉZUS.
-----------
Ennek igazságát támasztja alá maga Jézus, a Máté 11/ 28-30: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek"... > itt Jézus csakis saját magához hívja mindazokat, akik bármiféle szükségben vannak.
-------------
Azonkívül a Zsidó-levél kétségtelenül Jézust (aki ugyebár a Krisztus) mutatja be egyedüli közbenjárónknak, levezetve hogy miért elégséges és tökéletes védőszent Ő minekünk. Világossá teszi, hogy miért van az, hogy bárki másnak a közbenjárása felesleges Őmellette.
--------
Azonkívül az 1.Tim 2/5 mit ír? "mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Jézus Krisztus" (az, hogy 'ember Jézus Krisztus', az azt jelenti, hogy emberré lett miérettünk, mely által a vére váltságul ontatott ki miérettünk (erre tér ki a következő, a 6. Ige (ugyanitt).
-------------
Innentől kezdve, kedves kérdező, én neked nem tudok semmiféle más védőszentet ajánlanom, csakis Jézust.
És bárki aki mást ajánl, az tévelygésben van.
Egy keresztény ugyanis soha, soha nem mehet ellen a SzentÍrás tekintélyének, soha nem taníthat vagy gyakorolhat olyan elveket, amik elfordulnak a Biblia kinyilatkoztatott Igazságától.
A védőszentek tana pedig ez: tévtanítás, melyet egész egyszerűen nem lehet elfogadni.
2-es: Legalábbis neked és elvbarátaidnak nem lehet elfogadni.
Maradjon meg szépen mindenki a saját köreiben.
@ "ma 15:32"
Ezt írod: "2-es: Legalábbis neked és elvbarátaidnak nem lehet elfogadni.
Maradjon meg szépen mindenki a saját köreiben"
> Miért is??
Akkor mutass légyszi bármiféle Igei bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a SzentÍrás alapján az Istenen kívül bárkihez is forduljunk segítség gyanánt!
Vagy esetleg megnézhetnénk, hogy Jézus a földi szolgálata során mennyire állt ki emberi hagyományok mellett, és mennyire állt ki az Isten Igéje mellett...
Nos, kedves válaszoló! Ehhez mit szólsz?
@ "ma 18:05"
Köszi a meglátásodat, de hadd mondjak valamit.
1: a kérdező nem konkrétan katolikusok számára tette fel a kérdését
2: én magam valóban protestáns vagyok, de azelőtt voltam katolikus (és sokáig voltam az), úgyhogy van némi rálátásom a katolikus tanításokra
3: ha úgy gondolod, hogy vannak protestáns tévtanítások, magam részéről szívesen venném, ha megosztanád velem ezeket. De komolyan! Szívesen fogadom bármi ilyen jellegű észrevételeidet, kérdéseidet: nyugodtan írd meg (akár privátban is).
Üdv! :)
kzs!
Te miért jársz bármilyen közösségbe?Nem tudsz önmagad és Isten között közösséget kialakítan?Csak nem gyülifüggő vagy?
Szia Pietrosol!
Dehogynem tudok.
Egyébként a Biblia olvasása és hinni az abban megírtaknak nem felekezet-függő. A SzentÍrás nem véletlenül adatott: mint alap létezik a kereszténységben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!