Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bérmálkozásra kellene egy női...

Bérmálkozásra kellene egy női védőszentet választanom. Kit ajánlatok?

Figyelt kérdés
Rólam: Szeretek emberek közt lenni, de néha kicsit zárkózottabb vagyok. Alapvetően vidám vagyok, harcias, szókimondó. Szeretnék családot, de számomra a karrier is nagyon fontos. Várom az ötleteket!

2013. febr. 2. 23:11
1 2
 11/16 Pietrosol ***** válasza:
13%

kzs!

Látod!

Számomra éppoly fura,ha valaki,csak akkor tudja ezt a közösséget kialakítani,ha valamilyen vallásos tömörüléshez tartozik.

De van,ami még furább.

Történetesen,hogy hova tűnt az asszony,akit a Biblia mindjárt Mózes első könyvében említ?

"És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra...

Teremté tehát az Isten az embert az õ képére, Isten képére teremté õt: férfiúvá és asszonynyá teremté õket."

Hová lett az Istenből az asszony?Téged nem izgatnak az ilyen kérdések?

2013. febr. 3. 20:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem maradjunk a témánál, a szentek életükkel példát mutatnak nekünk. Bérmáláskor azért választunk egy szentet, hogy az ő életük mutasson utat nekünk Jézushoz. Nem vezet más út az Atyához, csak Jézuson keresztül. Jézus tanítását követni nehéz, de nem lehetetlen. Ezért jó, ha az embernek vannak példaképei. Ilyenek nekünk a szentek.

A leírás alapján én Szent Johannára gondoltam. Ő is harcias volt, jó értelemben. Az én bérmaszentem meg Árpádházi Szent Erzsébet, hozzám ő áll közel. De ajánlom a Szentek életét, mert neked kell döntened.

Amúgy a "szektásoknak" üzenem, hogy nem valami keresztényi ez a viselkedés, hogy itt egy fiatal lány, aki Jézus mellett fog dönteni hamarosan, most bontakozik a hite, erre te/ti úgy próbáljátok lebeszélni, mintha azt írta volna, hogy egy sátánista szeánszra akar menni minden egyes vasárnap. Kicsit túlzásnak érzem, inkább örülni kéne, hogy próbál hite szerint élni.

2013. febr. 3. 21:27
 13/16 Pietrosol ***** válasza:
28%

ma 21:27!

Bár offoltam az eredeti kérdést,de egyáltalán nem akartam lebeszélni a kérdezőt.Sőt éppen,arról értetlenkedek,hogy esgyes szekták vezetői hová próbálják szüllyeszteni Isten asszonyi felét!

2013. febr. 3. 22:05
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítő válaszokat, különösen a 12-sét ;)
2013. febr. 3. 23:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönjük szépen kzs a hitgyülis gyorstalpalót de maradj csak szépen a saját berkedben :/ am kzs és mit szólsz Szent Jeromos tudós biblia magyarázataihoz? Valószínűleg semmit mivel a hitesek ritkán szánják el magukat egy katolikus könyvremek elolvasására....hát még ha gondolkodniuk is kell közben.
2013. márc. 18. 18:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Teljesen fölösleges itt meddő hitvitákat folytatni, amelyek - mint ahogy ezt mér ezer helyen láttuk - úgysem vezetnek semmire.

Itt a kérdező feltett egy kérdést (illetve a segítségünket kérte egy neki fontos vélasztásban), próbáljunk ennél maradni.

Nem vagyok különösebben ellensége az offolásnak - ha azok tanító jellegűek vagy valami érdekességről számolnak be - de úgy érzem, itt ez csak szószaporítás.

Ha hozzá akartok szólni egy ilyen egyszerű kérdéshez (és mert a katolikus, bérmálásra készülő kislányt úgysem fogjátok hirtelen más vallásra áttéríteni), akár ateistaként is tanácsolhatjátok, ha ismertek ilyet, egy nektek "szimpatikus" szent nevét.

Ettől még nem változik meg a ti filozófiátok!

2013. márc. 19. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!