Bérmálkozásra kellene egy női védőszentet választanom. Kit ajánlatok?
kzs!
Látod!
Számomra éppoly fura,ha valaki,csak akkor tudja ezt a közösséget kialakítani,ha valamilyen vallásos tömörüléshez tartozik.
De van,ami még furább.
Történetesen,hogy hova tűnt az asszony,akit a Biblia mindjárt Mózes első könyvében említ?
"És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra...
Teremté tehát az Isten az embert az õ képére, Isten képére teremté õt: férfiúvá és asszonynyá teremté õket."
Hová lett az Istenből az asszony?Téged nem izgatnak az ilyen kérdések?
Szerintem maradjunk a témánál, a szentek életükkel példát mutatnak nekünk. Bérmáláskor azért választunk egy szentet, hogy az ő életük mutasson utat nekünk Jézushoz. Nem vezet más út az Atyához, csak Jézuson keresztül. Jézus tanítását követni nehéz, de nem lehetetlen. Ezért jó, ha az embernek vannak példaképei. Ilyenek nekünk a szentek.
A leírás alapján én Szent Johannára gondoltam. Ő is harcias volt, jó értelemben. Az én bérmaszentem meg Árpádházi Szent Erzsébet, hozzám ő áll közel. De ajánlom a Szentek életét, mert neked kell döntened.
Amúgy a "szektásoknak" üzenem, hogy nem valami keresztényi ez a viselkedés, hogy itt egy fiatal lány, aki Jézus mellett fog dönteni hamarosan, most bontakozik a hite, erre te/ti úgy próbáljátok lebeszélni, mintha azt írta volna, hogy egy sátánista szeánszra akar menni minden egyes vasárnap. Kicsit túlzásnak érzem, inkább örülni kéne, hogy próbál hite szerint élni.
ma 21:27!
Bár offoltam az eredeti kérdést,de egyáltalán nem akartam lebeszélni a kérdezőt.Sőt éppen,arról értetlenkedek,hogy esgyes szekták vezetői hová próbálják szüllyeszteni Isten asszonyi felét!
Teljesen fölösleges itt meddő hitvitákat folytatni, amelyek - mint ahogy ezt mér ezer helyen láttuk - úgysem vezetnek semmire.
Itt a kérdező feltett egy kérdést (illetve a segítségünket kérte egy neki fontos vélasztásban), próbáljunk ennél maradni.
Nem vagyok különösebben ellensége az offolásnak - ha azok tanító jellegűek vagy valami érdekességről számolnak be - de úgy érzem, itt ez csak szószaporítás.
Ha hozzá akartok szólni egy ilyen egyszerű kérdéshez (és mert a katolikus, bérmálásra készülő kislányt úgysem fogjátok hirtelen más vallásra áttéríteni), akár ateistaként is tanácsolhatjátok, ha ismertek ilyet, egy nektek "szimpatikus" szent nevét.
Ettől még nem változik meg a ti filozófiátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!