Hogyan kerülhetnének személyes kapcsolatba az Úrral?
Már írtam sokszor itt, ami nekem bevált az a Zsoltárok könyvének olvasása. Megtanulhatod belőle, hogy bízz Istenben minden körülmények között.
Ha teheted olvasd az Újszövetséget, az Ószöv-ből a Példabeszédek is jó. Ha az élet már kellőképp megtört, akkor tudod értékelni. Ha kevély még az ember szíve, keserű olvasni. A Zsoltárok könyve is akkor nyílt ki számomra, mikor nehézségek közt olvastam.
A kontemplatív imát, mantrázást, elcsendesedést és egyéb praktikákat én nem ajánlom. A kereszténység nem miszticizmus! Egy jó írás az élménykeresés veszélyeiről:
Erdélyi Judit Lelki immunológia
Ha tudsz angolul egy jó videó:
Ray Yungen Mysticism in the Church
"sajnos két nagyon pici gyerek mellett, a napi mise, két óra imádság kivitelezhetetlen."
Jó persze ez csak irányelv volt amit írtam azt nem tudtam hogy milyen helyzetben vagy.
"Már próbáltam, hogy korábban kelek és később fekszem le. De mivel éjjel még kétszer- háromszor kelek szoptatni, így ez nem működik, mert nagyon zombi vagyok egész nap. És hát a férjemmel is kell időt tölteni."
Nekünk is van egy másfél éves kislányunk ezért tudom hogy milyen nehéz ez az időszak. Főleg ha nincs segítséged.
Ebben az esetben inkább arra helyezheted a hangsúlyt hogy a napi tevékenységet ajánld fel pár szóval imaként ahogy erről már írtam én is és mások is.
Meg van még egy-két trükk amivel időt lehet nyerni:
- Ha Istent dicsőítő zenéket hallgatsz vagy énekelsz az nem akadályoz a napi tevékenységben. A gyerekeknek általában tetszik az ilyesmi. :)
- Altatáskor amikor énekelsz a babának akkor az is lehet ima is egyben. Vannak olyan énekek amik kiválóan alkalmasak altatódalnak és imák is egyben.
Valószínűleg érdemes lenne kérned Istent hogy segítsen valamilyen módon hogy a férjednek kevesebbet kelljen dolgoznia és hogy több szabadidőtök maradjon.
Majd írok még privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!