Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Így húsvét közeledtével...

Így húsvét közeledtével aktuális a kérdés. Mit ünneplünk Húsvét alkalmával?

Figyelt kérdés

2013. márc. 6. 09:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
De nincs olyan, hogy egyik napról a másikra virradó éjszaka, mivel a nap napnyugtakor kezdődik a bibliai időszámítás szerint. Tehát a nap nagyobbik része 13-a volt, az este viszont már 14-e. A következő nap első része 14-e, estétől 15-e, stb.
2013. márc. 6. 18:19
 22/25 anonim ***** válasza:

" mivel a nap

napnyugtakor kezdődik a bibliai

időszámítás szerint"

idéznéd?

Ettől függetlenül nem értem a logikádat. A 13-a este semmi esetre sem a 13-a nagy része. Este vége a napnak. Amikor a sírba tették már vége volt a napnak. Ne dátumilag számolj mert akkor összekevered. Péntek este tették volna a sírba? Nem jön ki a három nap. Mert akkor csak EGY nap!!! De ha már a pénteket is valamilyen csavar által egy napnak veszed akkor is csak kettő nap.

2013. márc. 7. 04:43
 23/25 anonim ***** válasza:
Krisztus pénteken halt meg!Ez az 1. nap. A 2. nap szombat, a 3. nap vasárnap. 3 napra feltámadott.Nem a 3. napon, hanem a 3. napra! Szombat este, ill. éjjel megünnepeljük a feltámadást, de valóban van pár óra elcsúszás az időszámításban. Nem ez a lényeg! A Húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe! Biztos mások is ünneplik ezt valami másért, és más vallások is, hiszen addig is ünnep volt. De a keresztényeknek ezért ünnep. Jézus Krisztus feltámadásával azt a reményt adja tovább az embereknek, hogy a halállal nem ér véget az élet, hogy azon túl is van. Szenvedésével és feltámadásával érte ezt el, ezért kereszthalálával megváltotta az emberiséget. A Húsvétot megelőzi 40 napos böjt,ez húshagyó kedden kezdődik, de mára már nem sok ember tartja meg, talán csak a nagyhéten. A Húsvét időpontjának számítása valóban a hold járásával függ össze, hiszen régen mindent ahhoz kötöttek. De mindenképpen vasárnap van!
2013. márc. 9. 21:41
 24/25 anonim ***** válasza:
40%

harmad napra...

Lehet,hogy a hiszekegyedben így van de Jézus három napot és három éjjelt mondott. És nem azt hogy addig lesz halott hanem azt hogy addig lesz a föld gyomrában. Vasárnapra virradólag mikor még sötét volt már feltámadt. Pénteken este került a sírba tehát pénteket NE számold a napok közé. a vasárnapot sem számolhatod mert napközben egy percet sem volt a föld gyomrában. Tehát a tradicionális katolikus számlás az elejétől megbukott. Ez persze nem esik jól hiszen teológiai kérdésekben hogyan is tévedhetett az egyház. Ahogy sok mindenben... A kérdés a legkevésbé sem az hogy pénteken feszítették e keresztre hanem az hogy szerdán e vagy csütörtökön.

A 40 napos húshagyó böjt szintén nem bibliai hanem pogány méregtelenítő tavaszváró szokás.

A bibliai a kovasztalan kenyér fogyasztása lenne egy hétig. Semmi kovászost!

2013. márc. 10. 07:10
 25/25 anonim ***** válasza:
Én jobban elviselném a kovásztalan, mint a hústalan napokat! :D Azt, hogy Jézust mikor feszítették keresztre, nem tudom, lehet, hogy ezt senki sem tudja. Lehet, hogy igazad van, és szerdán, vagy csütörtökön. Szerintem sem tévedhetetlen az egyház, senki sem az. Az igazságot nem tudom, csak azt, hogy pénteken ünnepli a katolikus egyház Jézus Krisztus keresztre feszítését, és szombat éjjel a feltámadást, s ez a harmadnapos dolog, amelyen sok ember elgondolkodik, az előbbiekben leírtakkal magyarázható! Azt sem tudja senki, hogy szombaton, vagyis éjfél előtt, vagy vasárnap, éjfél után támadt fel. Ezért mondják, hogy 3 napra. De, ki tudja? Én hiszem, hogy Jézus Krisztus itt járt, meghalt és feltámadt, és ezzel megmentette az emberiséget. Mindenkinek gondtalan, és nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánok!
2013. márc. 10. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!