Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos lányok! Ti belemennét...

Vallásos lányok! Ti belemennétek egy párkapcsolatba egy nem istenhívő/vallásos sráccal?

Figyelt kérdés

Vallástól is függ, de gondolom a többség keresztény.

Azért érdekel, mert manapság a nem vallásos lányok már annyira erkölcstelenek, hogy semmi vonzó nincs bennük, de én meg nem vagyok istenhívő, és statisztikai alapon ha vallásos lányt keresnék akkor valószínűleg kereszténybe akadnék bele.

Sőt, a keresztények közt is nagyon sok az álszent, még bennük sem tudnék bízni igazán.

Esetleg más tipp is jöhet, hol találok szolidabb, erkölcsösebb lányokat a valláson kívül.

2013. márc. 3. 15:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

a kutyákról pedig annyit, hogy Jézus egy szó fordulatot használ, és nem lenézés kép alkalmazta a kis kutya kifejezést

Ezalatt azt értette, hogy nem törődhet a nem izraelitákkal azon zsidók kárára, akik megérdemlik a támogatását.

Hangjának együtt érző tónusával és arckifejezésével Jézus minden bizonnyal kifejezésre juttatja gyengéd érzéseit a nem-zsidók iránt. Azzal is igyekszik tompítani a pogányokkal való összehasonlítást, hogy a kutyákra úgy utal mint „kiskutyákra” vagy kutyuskákra.

2013. márc. 3. 22:07
 22/25 anonim ***** válasza:

17-es, nem tudok egyetérteni.

Gyereknevelésnél a dolgot át lehet hidalni úgy, hogy a gyereknek az első éveiben (ez megegyezés kérdése) egy adott irányt mutattok, aztán ahogy nő fel, kiválasztja a saját útját, és bármi is az, ti nem akadályozzátok.

"Messzemenően megbecsülöm azokat a férfiakat, akik nem hívő létükre fontosnak tartják a klasszikus értékeket, legfőképpen az erkölcsöt. "

Ezek alapján se azt nem tudod, hogy milyen volt a társadalmunk viszonylag nem is olyan régen, 80-100 éve, másrészt az erkölccsel kapcsolatos fogalmaid is kimerülnek annál, amit a keresztények annak neveznek, pedig sokkal többről van szó.

Kérdező!

Ajánlom, hogy vegyél lejjebb az igényeidből, akár csak egy kicsit is.

Olyasvalaki lehet az igazi, akit amúgy lehet, hogy épphogy csak visszautasítanál.

2013. márc. 3. 22:18
 23/25 anonim ***** válasza:
83%

Hogy ne csak egy-két választ kapj, ami valóban a kérdésedre szól: azt hiszem nem, nem mennék bele. Azért nem, mert a mindennapjaimnak, ismeretségi köröm nagy részének és a gondolkodásmódomnak meghatározója az, hogy hívő vagyok. Sőt, esetemben még a választott foglalkozásomnak is.

Azt hiszem, ha a társam tudná is mindezt megfelelőképpen tolerálni, és szabadon hagyna mindebben, nagyon sajnálnám, hogy nem tudunk rengeteg dolgon közösen részt venni, ami számomra nagyon fontos. Nem kell mindig mindenben, de az életemben sok időt töltök a hitemmel kapcsolatos mindenfélékkel, és így túlzottan is külön utakon járnánk, ami nem használ a kapcsolatnak.

Pl. aki intenzíven sportol, és napi szinten edz, az nem jó, ha olyannal jön össze, aki semennyi időt sem szán testmozgásra. Nem fogja tudni értékelni eléggé a másikat, még akkor sem, ha mondjuk az edzési időben ő el tudja magát foglalni valamivel, mondjuk zongorázik. Szépen eléldegélnek - egymás mellett. Nem eléggé gyerebe.

2013. márc. 3. 23:44
 24/25 A kérdező kommentje:

"Ha mar masolsz, masolj pontosan."

Attól hogy rábeszélik a tanítványok meg később meggondolja magát, a lényeg ugyanaz, és te is arrogáns vagy. A további magyarázkodás nem érdekel. Én el tudom fogadni ha valaki keresztény és nem köpködöm, nem akarom áttéríteni semmire, tegyél te is így.

nevelés:

Nincs 2 egyforma ember, szóval a nevelésben enélkül is lehetnek eltérések, amiben a gyereket nem vezetik semerre. Csak ahhoz nagy erő kell hogy elfogadja a szülő hogy a gyerek egy önálló egyéniség. Szerintem nem a propagandával hanem a példamutatással lehet nevelni. Pont ezért nem tudják manapság a szülők nevelni a gyereket, mert vizet prédikálnak.

érdeklődés:

Mentem már misére, pedig nem tartom fontosnak. Nem hiszem hogy sok más "vallási tevékenység" lenne ami szétszakít 2 embert. Egyébként a férfiak nagy része pl unalmasnak találja a romantikus filmeket, mégis elmegy a kedvesével megnézni, mert szeretne a kedvére tenni.

Mindegy, köszönöm a válaszokat, ennyivel megelégedek.

2013. márc. 4. 08:35
 25/25 anonim válasza:
Ha nem szereted a bulikat szerintem pl.: könyvtár , park lehet a cél. Ha egy lányra ránézel , a többségnél az öltözködése elég árulkodó lehet , de mondjuk elsőre ne szólítsd le mert ha tényleg olyan akit te szeretnél nem biztos h összejönne egy fiúval , aki az utcán random leszólítja , bár ez életkor függvénye is. Ami a vallásosságot illeti én ateista vagyok, legkedvesebb ismerősöm keresztény , de ez nem párkapcsolat és ez bizonyos kérdésekben döntő lehet egy párnál, de ez szintén emberfüggő. Mindenesetre szurkolok, hogy megtaláld az igazit , és ne számítson 4-5 év korkülönbség :)
2013. máj. 17. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!