Belemennétek olyan párkapcsolatba, ahol az nő gyerekeinek apja cigány származású?
A nő nagyon rendes, de a volt férje és egyben a gyerekei apja cigány származású. Ráadásul a nagyobbik gyerek az apjánál van elhelyezve, úgyhogy napi szinten kapja a kiképzést a cigánykodásra. Így azután nemcsak az apjától kapja az "oltást" a kisebbik gyerek, hanem a bátyjától is.
Belemennétek ilyen helyzetben a kapcsolatba, bármilyen rendesnek is látjátok a nőt?
Ez sok mindentől függ, de nézheted azt az oldalát is, hogy te segíthetsz abban ennek a rendes nőnek, hogy lássanak a gyerekei egy normálisabb nem is apa, hanem inkább férfi képet. Nem hitegetlek nehéz és kemény harc, ami nem is biztos, hogy sikeres. Azt kell eldöntened, hogy segítesz-e ebben neki, van-e hozzá kitartásod, vagy sem. Megéri-e neked. Egy mondatot idéznék: Az ember sohasem azt bánja meg, amit megtesz, hanem azt, amit nem.
Szerintem tegyél egy próbát.
Sok sikert!
Úgy érzem, hogy a kérdező szemében az úgymond cigánykodás negatív cselekedet takar, de ebben nem vagyok biztos.
Úgy gondolom, hogy a gyökereinket nem szabad eltitkolni, a mai kultúra szempontjából értékes hagyományokat ápolni kell. Természetesen, ha az anya rendes, ahogy írod, akkor valószínűleg a gyermekeit is "rendesen" neveli, és nem kaphatóak semmi törvénytelenre. Abban semmi rossz nincs, hogy a volt férjével a gyerekek miatt találkozik, azok tanulnak az apjuk hagyományairól. Értem ezalatt zenét és a nyelvet. Ezek mind hasznos dolgok. Ha az apa és a bátyó törvénytelenségre buzdítja a kicsit, akkor az anyának a sarkára kell állnia és akár el is tilthatja az apát a láthatástól. Egy szó, mint száz, ha a család becsületes, de hagyományápoló, az nem probléma. Ilyen esetben természetesen nincsen semmi gond, én ha férfi lennék, választanám a hölgyet, adott esetben. Ha a volt férj törvénytelenségre sarkallja a gyerekeket, és az anyuka nem tesz semmit, akkor sajnos, nem hiszem. Azt mondják hallgatás egyenlő a beleegyezéssel.
Én azt mondom: első a becsület, ha roma a család fele, ha nem.
Én sváb vagyok és ugyanúgy igyekszem ápolni a családi hagyományokat, illetve minél többet megismerni és majd átadni.
nem mennék bele, cigányokkal legfeljebb tévoli haverság ami kialakulhat de az is extrém esetben. Jobb távol maradni tőlük. a gyerek pedig, hát ha sokat van az apjával akkor bizony el fog durvúlni ő is lehet, nem tuti, de nagy esély van rá, akkor pedig az anyját is fenyegetni fogja és téged is,stb.
mind1, egyszóban: soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!