Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek olyan párkapcsola...

Belemennétek olyan párkapcsolatba, ahol az nő gyerekeinek apja cigány származású?

Figyelt kérdés

A nő nagyon rendes, de a volt férje és egyben a gyerekei apja cigány származású. Ráadásul a nagyobbik gyerek az apjánál van elhelyezve, úgyhogy napi szinten kapja a kiképzést a cigánykodásra. Így azután nemcsak az apjától kapja az "oltást" a kisebbik gyerek, hanem a bátyjától is.

Belemennétek ilyen helyzetben a kapcsolatba, bármilyen rendesnek is látjátok a nőt?

2009. szept. 2. 18:34
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
82%
Én nem mernék. A cigányság nagyon összetart és végtelenül bosszúálló népség. Bármikor célpont lehetsz te is. A kedvesed is állandó félelemnek van kitéve. Legfejjebb akkor mennék bele ilyen kapcsolatba, ha a nőt és gyerekeit át tudnám menteni egy másik országba, ahol biztonságban érezhetik magukat ők is, te is. Itt - kedvesed korábbi férje és azok rokonai miatt - állandó veszélyben vagytok.
2009. szept. 2. 18:43
 2/28 anonim válasza:
73%

Ez sok mindentől függ, de nézheted azt az oldalát is, hogy te segíthetsz abban ennek a rendes nőnek, hogy lássanak a gyerekei egy normálisabb nem is apa, hanem inkább férfi képet. Nem hitegetlek nehéz és kemény harc, ami nem is biztos, hogy sikeres. Azt kell eldöntened, hogy segítesz-e ebben neki, van-e hozzá kitartásod, vagy sem. Megéri-e neked. Egy mondatot idéznék: Az ember sohasem azt bánja meg, amit megtesz, hanem azt, amit nem.

Szerintem tegyél egy próbát.

Sok sikert!

2009. szept. 2. 18:44
 3/28 anonim válasza:
42%
hát olyan nővel biztos nem jönnék össze akinek akár meg is fordul a fejében hogy cigánnyal legyen együtt, ráadásul gyereket is szüljön neki! ez undorító, inkább egy lóval közösüljön még azt is jobban elviselem..
2009. szept. 2. 18:48
 4/28 anonim ***** válasza:
81%
Az első hozzászólóhoz csatlakozom, mikor azt tanácsolom: gondoldd meg. Hiába nagyon rendes a nő, erős körülötte a cigány kultúra vonzása, ami a miénktől teljesen idegen. Ráadásul az apánál maradt gyerek miatt a szálakat sem lehet végleg elszakítani. Ketten lesztek /te és a nő/ egy egész táborral szemben. Én biztos nem merném felvállalni. Beláthatatlan következményei lehetnek.
2009. szept. 2. 18:52
 5/28 anonim ***** válasza:
78%

Úgy érzem, hogy a kérdező szemében az úgymond cigánykodás negatív cselekedet takar, de ebben nem vagyok biztos.

Úgy gondolom, hogy a gyökereinket nem szabad eltitkolni, a mai kultúra szempontjából értékes hagyományokat ápolni kell. Természetesen, ha az anya rendes, ahogy írod, akkor valószínűleg a gyermekeit is "rendesen" neveli, és nem kaphatóak semmi törvénytelenre. Abban semmi rossz nincs, hogy a volt férjével a gyerekek miatt találkozik, azok tanulnak az apjuk hagyományairól. Értem ezalatt zenét és a nyelvet. Ezek mind hasznos dolgok. Ha az apa és a bátyó törvénytelenségre buzdítja a kicsit, akkor az anyának a sarkára kell állnia és akár el is tilthatja az apát a láthatástól. Egy szó, mint száz, ha a család becsületes, de hagyományápoló, az nem probléma. Ilyen esetben természetesen nincsen semmi gond, én ha férfi lennék, választanám a hölgyet, adott esetben. Ha a volt férj törvénytelenségre sarkallja a gyerekeket, és az anyuka nem tesz semmit, akkor sajnos, nem hiszem. Azt mondják hallgatás egyenlő a beleegyezéssel.

Én azt mondom: első a becsület, ha roma a család fele, ha nem.

Én sváb vagyok és ugyanúgy igyekszem ápolni a családi hagyományokat, illetve minél többet megismerni és majd átadni.

2009. szept. 2. 18:54
 6/28 anonim ***** válasza:
83%
Nem mennék bele. Azt javaslom te sem tedd, ha nem akarsz rosszat magadnak.
2009. szept. 2. 18:57
 7/28 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyerek apja a lumpen, segélyen élő, verekedős cigányok közé tartozna, kétlem, hogy neki ítélte volna a bíróság a nagyobbik gyereket. Ha meg tisztességes, dolgozó ember, akkor teljesen mindegy, milyen származású, semmi félnivalód nincs tőle.
2009. szept. 2. 19:02
 8/28 anonim ***** válasza:
66%

nem mennék bele, cigányokkal legfeljebb tévoli haverság ami kialakulhat de az is extrém esetben. Jobb távol maradni tőlük. a gyerek pedig, hát ha sokat van az apjával akkor bizony el fog durvúlni ő is lehet, nem tuti, de nagy esély van rá, akkor pedig az anyját is fenyegetni fogja és téged is,stb.

mind1, egyszóban: soha.

2009. szept. 2. 19:04
 9/28 anonim ***** válasza:
31%
Én máris benne vagyok, ha van bővebb kérdésed, kérdezz nyugodtan engem. ;)
2009. szept. 2. 19:05
 10/28 anonim ***** válasza:
59%
Nekem a sógornőm cigány származású, pedig nálunk az egész család patyolatfehér értelmiségi, és sosem volt semmi problémánk sem vele, sem a családjával. Ő maga is diplomás, a szülei szorgalmas, dolgos emberek. Pusztán azért, mert valaki cigány származású, még nem feltétlenül lumpenproli.
2009. szept. 2. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!