Belemennétek olyan párkapcsolatba, ahol az nő gyerekeinek apja cigány származású?
A nő nagyon rendes, de a volt férje és egyben a gyerekei apja cigány származású. Ráadásul a nagyobbik gyerek az apjánál van elhelyezve, úgyhogy napi szinten kapja a kiképzést a cigánykodásra. Így azután nemcsak az apjától kapja az "oltást" a kisebbik gyerek, hanem a bátyjától is.
Belemennétek ilyen helyzetben a kapcsolatba, bármilyen rendesnek is látjátok a nőt?
"Félünk tőlük. Bunkóak, csapatokban járnak, megfélemlítenek, stb."
Félni kell tőlük, mert van egy "sajátos önérzetük", és ha azt sértve érzik akkor csapatostól jönnek.
Kulturált emberre rászólnak, hogy valamit nem szabad, akkor betartja, ha magában morgolódik is. A cigánynak ezzel szemben esze ágában sincs tudomásul venni, hanem háborog, sőt ha a saját hangerejét kevésnek érzi (mert hangerővel igyekszik megoldani mindent), akkor valósággal a fölből bújnak elő a társai, és mihelyt csapatostól vannak már a tettlegesség a megoldás mód náluk.
(Igaz, hogy az eredeti probléma mindössze az volt, hogy nemcsak rágyújtottak a nemdohányzó kávázóban, hanem a földre hamuztak, de a végén a kávézó alkalmazottja legyen nagyon óvatos, mert kifigyelik zárás után és jó esetben csak őt verik meg, de akár a családját is.)
A kérdésre válaszolva:
én biztos nem mennék bele abba a párkapcsolatba, mert sose tudom, hogy éppen mivel másztam bele az apa (sőt, rokonsága) "önérzetébe" és ezért mikor vernek meg engem vagy valamelyik családtagomat úgy, hogy még feljelentést sincs értelme tenni. (Mert pl. részeg hajléktalanok voltak az elkövetők, és "csupán" tették, mert nem adtam nekik cigit.)
A kérdésnek azért van értelme, mert van ahova a szerelem és szeretet kevés. Más szokásrendszer van a gyerekek apja oldaláról, más temperamentum, hajlamot örököltek a gyerekek az apjuktól.
Aki szerelmes, az lila ködön keresztül látja a világot, a válaszok segítenek észrevenni olyanokat, amin el kell gondolkodni, bármennyire is szerelmes vagyok a nőbe akiről kérdezek.
Köszönöm a választ mindenkinek!
Több hozzászólás megerősített, hogy a félszeim nem légből kapottak, némely hozzászólás felnyitotta a szemem arra, hogy egy ilyen kapcsolatnak vannak további dimenziói, amibe eddig bele sem gondoltam.
Köszönöm még egyszer!
Én a következő helyzetbe kerültem ezelőtt 6 évvel. Páromat megismertem az iskolában,aki roma származású,tetszettünk egymásnak sokáig,sőt össze is jöttünk,neki akkor már nem volt senkije. Egy augusztusi napon hazavitt a szüleihez(a cigánytelepre),ahol lakott a volt barátnője,akiről kiderült júliusban,hogy a páromtól vár babát. A párom nem hagyott el,én nagyon sokszor mondtam neki,hogy menjen vissza a lányhoz.
Ami megaláztatást kaptam a csaj szüleitől és mamájától,el sem viselte volna egy normális ember.Buszvégállomáson nekünk jöttek ordibáltak mindenfélét. De a szerelmünk kitartott egymás mellett. Mai napig együtt vagyunk,a lány szülei fenyegettek,hogy megerőszakoltatnak ezzel meg azzal, de valahogy mégsem féltem. Azóta van egy 4 éves kislányunk és a párom előző kapcsijából is ott a gyerek és az exszel is megvagyunk,és az ex szüleivel is,akik folyamatosan aláztak,szégyenítettek. Nekem lett volna okom nő létemre félni,de valahogy nem tudtam,pedig ezek igazi vérengzős cigányok.
Van egy másik idevaló közmondás is: embert barátjáról.
A kérdéssel kapcsolatban azt emelném ki: mindenkit nagyon jól jellemez az, hogy milyen ember mellett horgonyoz le hosszabb időre. Javaslom, próbáld megválaszolni magadnak, hogy a barátnőd miért azt az embert választotta férjének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!