Minek vonul annyi hűtlen ember párkapcsolatba?
Hát rengeteg oka lehet...
-ő maga is szeretne egy jó kapcsolatban lenni, szereti a másikat, látja az esetleges előnyöket, és azt hiszi, képes megváltozni, csak épp hajtja a vére, és nem tud...
-kényelmes... van, akihez lehet menni, ha unatkozik vagy ha épp nincs más, főznek-mosnak-takarítanak rá, kap lakáshitelt stb.
-megköveteli a társadalom, anyuci-apuci elvárja, hogy legyen komoly kapcsolata, később férje/felesége... meg lehet villogni azzal, hogy milyen szép családom van, meg milyen remek ember vagyok, hogy még mindig nem mentünk szét... (ettől hányni tudnék)
Akkor már tisztább a nyitottkapcsolat, mint a hazudozás.
Nekem nem jön be, de és hűséges vagyok, ha nem ilyen lennék és kapcsolatra vágynék mégis, akkor jobb lenne ez, mint hazudozni a társamnak, az tiszta személyiségzavar.
Kevesen mennek bele egy nyitott kapcsolatba, vagy legalább is ha oda mész vkihez és megkérdezed, h. nyitott kapcsolatban benne van e akkor szerintem kevés ember mondja azt h. igen.
Szerintem azért vállal párkapcsolatot,mert ő sem szeret egyedül lenni,de egyszerűen képtelen még megállapodni, ezért ami az egyikben rossz,az a másikban jó.Lehet az egyik barátnője kiszólgálja, a másikkal csak sexel.
Én teljesen monogám beállítottságú vagyok, de sok ember, (főleg a férfiak közül sokan) nem azok.
A poligám típusú embereknél a párkapcsolat jelenti a stabilitást, a biztonságot, a társat, ők is szeretnének családot, utódokat, de a szexuális kíváncsiságuk, a kalandvágyuk, a változatosság igényük erősebb, mint a hűségigényük.
Egy hűséges típus még egy rossz párkapcsolatban is ezer okot tud arra, amiért NE csalja meg a társát, amíg egy lazább, nem monogám típus a jól működő párkapcsolatból is kikacsintgat és rengeteg okot talál a megcsalásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!