Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos lányok! Ti belemennét...

Vallásos lányok! Ti belemennétek egy párkapcsolatba egy nem istenhívő/vallásos sráccal?

Figyelt kérdés

Vallástól is függ, de gondolom a többség keresztény.

Azért érdekel, mert manapság a nem vallásos lányok már annyira erkölcstelenek, hogy semmi vonzó nincs bennük, de én meg nem vagyok istenhívő, és statisztikai alapon ha vallásos lányt keresnék akkor valószínűleg kereszténybe akadnék bele.

Sőt, a keresztények közt is nagyon sok az álszent, még bennük sem tudnék bízni igazán.

Esetleg más tipp is jöhet, hol találok szolidabb, erkölcsösebb lányokat a valláson kívül.

2013. márc. 3. 15:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"Amíg a szemeddel keresel, addig nem fogsz találni olyat, aki a lelkednek kell. "

Ez hülyeség, szerintem egyik keresztény lány sem jönne össze egy Marilin Manson külsejű emberrel, hiába lenne rendes srác. A párválasztásban azért számít a külső, csak van akinél túlságosan is.

"Tudod, nekünk nem a szex az első, ahogy a világi emberek előadják."

Nem értem ezzel mit akarsz.

"És elég sértő, ahogy beszélnek rólunk ismeretlenül, persze azt hozzáteszik udvariasan, hogy "valószínűleg", meg "állítom", tehát csak feltételeznek, ugyanakkor mélyen el is hiszik ezt és mutathatsz nekik több millió tiszta és erkölcsös életű keresztényt, ők azonnal előszednek a fiók mélyéről egyet, akit lehet mutogatni, mint ellenpélda! "

Én sajnos eddig több ellenpéldával találkoztam, mint erkölcsös kereszténnyel. Viszont akik erkölcsösebbek voltak, azok istenhívők voltak. Szerintem el kell fogadni a valóságot, nem csak mindig szépíteni meg a szépről beszélni. És itt már elvi ellentétbe ütközök.

Lehet tényleg jobb lenne hagyni az egészet, kimenni az erdőbe és meghalni egyedül.

" Amíg te, kedves kérdező, bár nem tudatosan, de becsmérled a hitünket, addig nem biztos, hogy megkapod az áhított társat."

De te akkor miért becsmérled az én világnézetem? Mitől vagy te erkölcsös keresztény, ha ide jössz kötekedni, miközben ellenpéldákról beszélsz, a könyved meg azt mondja, szeresd felebarátodat? Pontosan erről beszéltünk. A legtöbb "keresztényben" csak tudatlanság és gyűlölet lángol mindenki ellen aki nem mondja olyannak magát, mint ő. Így akarsz hiteles lenni? Mondjuk az tény, hogy Jézus is kutyának nevezte azokat akik nem zsidók, de ez nagyon undorító viselkedés.

2013. márc. 3. 16:49
 12/25 anonim ***** válasza:

"Jézus is kutyának nevezte azokat akik nem zsidók"

Legalább hülyeséget nem kellene beszélni.

Egyébként meg ha az erdőbe szeretnél menni meghalni valószínűleg depressziós vagy és ezen kellene változtatni.

2013. márc. 3. 16:52
 13/25 A kérdező kommentje:

Látszik, mennyire vagy te is keresztény, még a Bibliát sem olvasod.

"Ott a környékről közeledett egy kánaáni asszony és hangosan kérte: "Könyörülj rajtam, Uram, Dávidnak fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek."

Mt 15.23

De ő szóra sem méltatta. Erre odamentek hozzá tanítványai és kérték: "Teljesítsd kérését, hisz kiabál utánunk."

Mt 15.24

Ezt felelte: "Küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól."

Mt 15.25

Ám az asszony odajött, és e szavakkal borult le előtte: "Uram, segíts rajtam!"

Mt 15.26

De visszautasította: "Nem helyes elvenni a gyerekektől a kenyeret, s odadobni a kiskutyáknak.""

Tudom, kitől tanultátok ezt az arroganciát.

2013. márc. 3. 17:06
 14/25 anonim ***** válasza:
38%
Nem csodálkozom, hogy nem találsz normális társat.
2013. márc. 3. 17:15
 15/25 A kérdező kommentje:
Én is szeretlek, kedves felebarátom.
2013. márc. 3. 17:19
 16/25 anonim ***** válasza:
54%

Hiába gúnyolódsz, nem én vagyok régóta egyedül, hanem te.

A hiba nem az én készülékemben van. Ha még szabad lennék, akkor ilyen beképzelt, pökhendi, arrogáns, öntelt embert nem akarnék társamul.

A felebaráti szeretet nem terjed ki arra, hogy mindenkivel kötelező járni.

A szexes részt pedig úgy értettem, hogy nálunk nem ez a legfontosabb, ahogy nálatok.

2013. márc. 3. 17:28
 17/25 anonim ***** válasza:
74%

Egy időben úgy voltam ezzel a kérdéssel, hogy igen, miért ne mennék bele egy kapcsolatba egy nem hívő férfival, ha hasonló az értékrendünk és jól kijövünk?

Voltak is ilyen kapcsolataim, de nem mondanám őket sikeresnek. Hosszabb távon mindegyik elbukott azon, hogy ő nem értette meg azt, hogy miért elengedhetetlenül fontos az, hogy ne szexeljünk házasság előtt. Hiába a hasonló értékrend (amely azért, mint látjuk, nem volt azonos, csak hasonló) és a rengeteg közös érdeklődési kör, hosszú távon egyetlen ilyen kapcsolatom sem működött. Mindegyiknek az lett a vége, hogy ő szexet akart, én meg férjet.

Egy idő után beláttam, hogy ezt fölösleges tovább erőltetni, és nem is kezdtem többé nem hívőkkel. Inkább férjhez mentem egy hívőhöz, akivel a mai napig boldog házasságban élünk, és már gyermekünk is van.

Messzemenően megbecsülöm azokat a férfiakat, akik nem hívő létükre fontosnak tartják a klasszikus értékeket, legfőképpen az erkölcsöt. Én azonban azt a tanulságot vontam le a párválasztással kapcsolatos tapasztalataimból, hogy a hit vagy nem hit egy annyira alapvető különbség, amely nem hidalható át. Ha máskor nem is, legkésőbb a gyerekneveléskor meg fog mutatkozni ez a nézeteltérés, mert a gyerek kérdéseket tesz fel, amelyekre nektek választ kell adni, és ha anyu és apu más választ ad, akkor a gyerek összezavarodik. Nem, a tanulság az, hogy hívő és nem hívő kapcsolata hosszabb távon nem működik.

Lehet, hogy vannak kivételek, ezt nem vitatom, de ilyen bizonytalan lóra én nem tennék.

2013. márc. 3. 17:40
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Vallasos lany vagyok, es nem jonnek ossze ateista fiuval. Egesz egyszeruen azert nem, mert ez esetben az alapveto gondolkodasunk kulonbozik, ami hosszutavon nem celravezeto.
2013. márc. 3. 18:21
 19/25 anonim ***** válasza:

"27

Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, amik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.

28

Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva."

Ha mar masolsz, masolj pontosan.

2013. márc. 3. 18:46
 20/25 anonim ***** válasza:
NEM
2013. márc. 3. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!