Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az az indiai szentírás,...

Melyik az az indiai szentírás, amiből megismerhetem a különféle hindu istenek?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, mint a Bibliában az Ószövetség, hogy ki kinek a gyereke meg milyen kapcsolatban állnak egymással. Tudom, hogy van ilyen, csak nem tudom melyik az.
2013. febr. 26. 14:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

Pár napja volt indiai kérdés pont. Ott több infót találsz.

2013. febr. 26. 15:06
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen. Én is a Bagavad Gitá-ra gondoltam, és az előbb szereztem is egyet az egyik antikváriumban, de ebben nem arról van szó.
2013. febr. 26. 15:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Volt valami másik is. De egyébként téged a Hindu, vallási oldala miatt érdekel, vagy a paleo miatt?
2013. febr. 26. 15:18
 4/13 A kérdező kommentje:
Csak szeretném megismerni a világnézetüket, meg, hogy egyáltalán miről szól az egész. Rendszerezni szeretném a fejemben, hogy mi az a hinduizmus. De leginkább szeretném megtudni, hogy pl. ki az a Shiva, Ganesha, Krishna, Visnu és a többi isten. Úgy tudom, hogy van egy olyan mű, amiben le van írva.
2013. febr. 26. 15:33
 5/13 anonim ***** válasza:

Jah értem akkor a vallási. Csak mert a paleoasztronautika is rendszeresen felhasználja ezeket a több ezer éves indiai szent könyveket, ugyanis gyakran szerepelnek bennük sugárfegyverek, atomrobbanások, repülő szerkezetek, a föld körül keringő fémből készült égi városok, és még számtalan technológiai leírás. És hogy kicsit a kérdésedhez is köze legyen, az általad felsorolt istenek, valószínűleg azon faj képviselői, akik ezeket a magasan fejlett technológiákat használták. Talán ezekre a könyvre gondolsz:

Vhisna Purana

Srimad Bhágavatam

Istenek könyve

2013. febr. 26. 15:40
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Meg fogom nézni őket. Amúgy nem igazán vonzanak ezek "a mindenféle különös dolgokat magyarázzunk bele" témájú tudományoskodások. Nem beszélve arról, hogy szerintem a hinduizmus, de egyébként az összes többi vallás szent írásai, annál sokkal komolyabb, mélyebb filozófiai és spirituális tartalommal bír, minthogy mindenféle szimbolikus izékkel sci-fibe illő szerkentyűket és eseményeket jelenítsen meg, és a földön kívüliek üzeneteit továbbítsa a kiszolgáltatott emberek számára.
2013. febr. 26. 17:46
 7/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez már a te magánvéleményed és elfogadom. Csak azért írtam le az enyémet, mert sokan ezek miatta dolgok miatt érdeklődnek a hindu szent iratok iránt, és nem tudtam hogy te nem-e éppen ezek közül vagy valaki. De vitába nem kívánok szállni erről. :)
2013. febr. 26. 17:51
 8/13 A kérdező kommentje:
Bocsánat. Nem vitatkozni akartam, csak mostanában rengeteg ilyesmit hallok, és kicsit a vallások félreértelmezésének tűnik számomra. Természetesen én is tiszteletben tartom más véleményét, csak azóta bosszant ez a téma, amióta az egyik ismerősöm kijelentette egy beszélgetés alkalmával, hogy valami reptodrorid vagyok egy másik bolygóról, és valami küldetésem van a Földön, de csak azzal tudta megindokolni, hogy olyan az arcberendezésem.
2013. febr. 26. 17:58
 9/13 Alex Fly ***** válasza:
Ha jól emléxem, a Ramayana-t is érdemes elolvasni ez ügyben. Az biztos, hogy a ráksaszák családfáját eléggé kitárgyalja...
2013. febr. 26. 21:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Kérdező! Ebben teljesen megértelek. Én ugyan fogékony vagyok erre az elméletre, de amiben én hiszek, annak semmi köze az ufológiához és az ilyen raptaidos képzelgésekhez. De sajnos azok, akik a részleteket nem ismerik, elég könnyen azt hihetik hogy én/mi is hasonló dolgokban hiszünk mint az ismerősöd, és ez eléggé hiteltelenné teszik.
2013. febr. 26. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!