Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezért nem láthatjuk az Istent?

Ezért nem láthatjuk az Istent?

Figyelt kérdés
Talán rájöttem, hogy miért nem láthatjuk az Istent, sőt az ateisták főleg ezért nem érzékelik. A tudás fájáról leszedtük a gyömölcsöt és szerintem Isten azt gondolta, ha ember mindent tudni akarsz, akkor legyen, de engem nem látsz majd és majd nem is tudsz rólam! Ádám és Éva még közeli kapcsolatban voltak az Istennel, de a bűnbeesés után lassan elfelejtettük, csak a hit, remény, szeretet maradt.
2013. febr. 23. 20:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A Bibliában a jó és a rossz tudásának a fájáról van szó,nem pedig mindentudásról.Nem tudunk mindent,végtelen tudás nem létezik.

Azt pedig nem értem,mi az,hogy elfelejtettük Istent,meg ő azt mondja,hogy nem látjuk majd őt,és nem tudunk róla?

Magad mondod,hogy a hit,remény,szeretet maradt.Mi egyebet kéne még "látnunk",pontosabban tudnunk,érzékelnünk? Jézus megmondta,hogy a mennyek országa nem látható módon fog eljönni.Milyen módon szeretnéd tehát,hogy megmutatkozzon Isten bárkinek is? Nem a látható formán keresztül lehet őt elérni.Ha megmutatkozna valamilyen formában,az neki csak egy forma lenne a sok milliárd közül,ráadásul sokan azt mondanák a vallásosok közül,hogy "Ez biztosan az ördög műve"

Visszatéve a hit,remény,szeretet kérdésére:Nem igazán értem a keresztény egyház egyes tagjainak felfogását,ugyanis ha jól értelmezem,azt gondolják,hogy az Istennel való együttlét kizárja a tudást,és fordítva.Ha Isten a szeretet,akkor miért gondolják,hogy nem lehet benne egy ateista szívében? ugyan már,mindenkiben benne van.Ez nem egyházi dogmák tudásától,vagy az egyházi dogmák tagadásától,és a tudományok felé fordulástól függ.Én már találkoztam meleg szívű,szeretetteljes ateistával is,és undok,másokat élből lenéző mély vallásossal is.

2013. febr. 24. 08:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez oly egyszerű: mert Isten lélek, nincs keze és lába, meg haja stb. Így nem látjuk, pedig itt van körülöttünk.

Ádám meg Éva még a bűnbeesés előtt abban a kapcsolatban volt Istennel, melyre nekünk is törekednünk kell. De látni ők sem látták :)

2013. febr. 24. 16:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Teremtés 3.8. "Azután meghallották az Úristen lépteit, aki a nappali szellőben a kertben járkált. Az ember és az asszony elrejtőztek az Úristen elől a kert fái között."

Az emberek elrejtőztek Isten elől mert rájöttek hogy amióta ettek a fáról és megfertőzte őket az eredendő bűn azóta nagyon kényelmetlenül érzik magukat a jelenlétében.

Ezért mondja Szent Péter:

Lk 5,8 - Ennek láttán Simon Péter Jézus lábához borult, és e szavakra fakadt: "Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok!"

Ugyanezt sokan mások is leírják akiknek halálközeli élményük van, hogy Isten előtt nagyon kényelmetlenül érzik magukat a bűneik miatt.

Tehát Isten azért nem jelenik most meg ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozna minket.

De egyébként szerintem hamarosan Isten újra meg fog jelenni egy időre mindenki előtt és akkor egy ideig mindenki ugyanezt a bűnbánatot fogja érezni. Ez lesz az az esemény amit mostanában a lelkiismeret megvilágításának vagy a nagy figyelmeztetésnek neveznek.

2013. febr. 25. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!