Miért nem LÁTHATJUK Istent?
Melyiket?
Ha a keresztény istenre gondolsz, akkor lásd első válasz.
Ha arra, aki a dolgok mögött áll, arra a rendező-erőre, akit a természetbe nézve mindenhol látsz, akkor lehet, hogy nem nézel elég mélyen magadba.
"Miért nem látja a szem saját magát?"
/Zen-történet/
Mert nem egy személy, nincs fizikai teste, Ő egy állapot, ő a létezés, ő a Minden. Ezért bárhová nézel, ott van.
A kérdésednek így nincs értelme :)
Azért mert Isten nem egy valaki, nem egy személy, hanem egy Mindenható Törvény; egy Vezérlő Alapelv. Isten a Bölcsesség, a Hatalom, a Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; Isten az Eredeti önfejlesztő Ihlet, melynek fejleménye minden más létező dolog vagy élőlény.
Mármost sem az alapelvet vagy törvényt, sem a hatalmat, bölcsességet vagy szeretetet, sem az ihletet nem lehet látni. E dolgok kivetítését az anyagi világban azonban igen, azokat lehet látni.
Már megmutatkozott, emberré lett és lejött erre a Földre. Úgy hívják, hogy Jézus.
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk! Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát? Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat. Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem. Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem." Ján 14:6-11
"És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott szellemben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe." 1 Tim 3:16
Mert Istent nem egy nagy szakállas öregember, akinek a keresztények ábrázolják.
Isten egy és minden, ezért mindegy, hogy egyistenhívő, vagy többistenhívő egy vallás, mindnek igaza van.
Ott van a pohár vízben, a földben a lábad alatt, a levegőben, ami beszívsz. Minden Isten, amit a természet alkotott, hiszen Isten maga a természet. Legalábbis az én hitem szerint.
Butaság innentől kezdve imádkozni, gyónni, önmegtartóztatásban élni, az egyetlen lényeg a természet tisztelete és feltétel nélküli szeretete. Istenben hinni nem vallás, hanem elfogadni a tudomány és a természetfeletti kapcsolatát, hiszen mindkettő egy és ugyanaz.
Azonban Isten ellen való minden, ami az ő megölését szorgalmazza, lásd szinte minden, amit az ember önzőségből megalkotott.
Ha nagyon meg kéne neveznem azt az istent, akiben én hiszek, talán a legmegfelelőbb név a görögök által ismert ősanya, Gaia lenne. Ez persze nem jelenti azt, hogy görög vallású lennék, vagy ilyesmi, sőt, mint írtam, nem is vagyok vallásos.
Szerintem lehet látni, és meg is mutatkozik közvetlenül, csak mi nem ismerjük fel.
"Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyerek, úgy gondolkoztam, mint a gyerek, úgy ítéltem, mint a gyerek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyerek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek."
1Kor 13:9-13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!