Miért nem LÁTHATJUK Istent?
A keresztények nem szakállas öregnek képzelik el Istent, ne keverjük ide a műalkotásokat. Isten szellem, tehát nem látható. Ő a teremtő intelligencia aki mindenben ott van. És igen, mivel nekünk is van személyiségünk, nyilván ennek a legmagasabb rendű teremtő intelligenciának is van. A belső énünkön, lelkiismeretünkön keresztül tudunk vele kommunikálni.
Volt egy ember, akit Jézusnak hívtak. Mi azt hisszük, hogy ő nem pusztán ember volt, hanem Istennek a testi megnyilvánulása, fia. Ha nem is hiszed ezt el, érdemes elgondolkodni azon, ha Isten emberré lenne, milyen ember lenne.....
Összegezve: Istent a teremtésben láthatod, a saját szívedben keresheted, és Jézusban mutatkozott meg az ő személyisége.
egy keresztény
Jézus is ugyanolyan ember volt, mint bárki más, csak felvilágosultabb, amolyan filozófus, aki szembeszállt az akkori törvényekkel. Isten fia? Hiszen mind azok vagyunk... Jézus egy szellemi vezető volt, aki nem azért halt meg, mert meg akart szabadítani a bűneinktől, hanem azért, mert csak így maradhatott fenn a neve. Abban az időben annyi hozzá hasonló ember volt, hogy össze se lehetne számolni. Csak ő okosabb volt és előrelátóbb a többinél. Ezért halt meg.
A mai napig vannak ilyen emberek, akik talán még Jézusnál is bölcsebbek, ott pl. a Dalai Láma.
De Platón, Arisztotelész, Luther Márton, mind-mind felérnek egy-egy Jézussal.
láthatjuk.minden,amit látsz magad körül,az mind Isten,nincs olyan ami ne ő volna.mégis mi más lehetne,ha ő mindennek a forrása?
És mégis milyen formában szeretnéd,hogy megmutatkozzon? Istennek bármilyen felvett forma,csak egy forma a sok közül.megjelenhetne zsiráf,baktérium,vagy fenyőfa formájában is,ez is mind ő lenne.de ha megjelenne fényárban úszó vakító hófehér felhő alakjában,arra is azt mondanák a hívők,hogy csak a Sátán trükkje.
Jézus egyszerű emberi formában létezett a földön.mégsem hittek neki a legtöbben,max.a halála után....
"Boldogok a tiszta szívűek: mert meg fogják látni Istent."
Máté 5,8.
"A mai napig vannak ilyen emberek, akik talán még Jézusnál is bölcsebbek, ott pl. a Dalai Láma.
De Platón, Arisztotelész, Luther Márton, mind-mind felérnek egy-egy Jézussal."
Ne haragudj, de ez nem fedi a valóságot. Maga a dalai láma sem tartja magát bölcsebbnek Jézusnál, bármely igaz buddhista vagy hindu megvilágosultnak tartja, aki vette a fáradtságot és megismerte (pl Gandhi)
Ha tudod, mi az a bölcsesség, azt is tudod, hogy Platón meg Arisztotelész köszönő viszonyban sem volt a Jézusi eszmékkel. Filozófus? "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." "Én vagyok az életnek kenyere." stb. Ez az ember vagy őrült volt, vagy igazat mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!